Recept/inspiratie tip Mexicaanse groentemix met rijst

Voor het eerst sinds lange tijd heb ik weer een soort van receptje. Zoals ik dat gisteren al had beloofd. Het is meer een samenvoeging van producten tot een Mexicaanse groentemix met rijst. Een soort chili con carne zonder chili.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • rijst
  • Mexicaanse groenteschotel, bij de Plus verkopen ze gewoon een grote zak uit de diepvries. Maar je kan het natuurlijk ook zelf maken.
  • Potje salsa rustica, maar iedere andere tomatensaus kan ook. Toevallig had ik deze in de kast
  • 2 hamlappen
  • 2 teentjes knoflook
  • kruiden naar keuze, ik nam paprika poeder, peper en zout
  • lepeltje suiker

Hoe maak je deze groentemix met rijst?

De rijst maak je klaar zoals je dat altijd doet. Daar doe ik verder niks mee.

Allereerst snijdt je de hamlapjes in kleine brokjes. Daarna pel je de knoflookteentjes en dan kun je aan de slag. Vervolgens neem je een wokpan en met een beetje boter bak je de stukken hamlap aan. Vervolgens voeg je daar de groentemix aan toe. Die moet een aantal minuten op hoog vuur bakken/ontdooien. In de tussentijd maak je de saus klaar. Dit doe je door de pot tomatensaus in een maatbeker te doen en dan de kruiden toe te voegen en even te mengen. Als de groente bijna gaar zijn voeg je de saus toe en laat je hem even koken. Ik voegde er ook nog een eetlepel suiker aan toe voor wat zoetigheid. Daarna proef je of je de smaak goed vind en bepaal je zelf of je nog wat meer van het een of ander wilt toevoegen. Bij mij was het een 5 minuten later klaar!

En dan kun je het prima serveren in een kom met een laag rijst en daaroverheen de groentemix!

Zoals je leest is het heel simpel! En vooral zelf ook een  beetje ontdekken. Het is in ieder geval lekker budget en ook makkelijk te maken voor meer mensen. Ik ben benieuwd wat je er van vind en ik hoop dat ik je hierin een beetje heb kunnen inspireren!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

1 Reactie

  1. oma
    februari 22, 2018 / 7:46 am

    niet moeilijk om te maken en het ziet smakelijk uit, voor ons te pittig, maar dat kan een ieder ook naar z’n smaak doen. Een goed recept Kelly! Een fijn dag en succes van oma xx

Geef een reactie