Recept voor Toblerone cupcakes

Het is weer zondag en voor velen is het dan tijd voor Heel Holland Bakt. Nu heb ik vandaag geen tijd, maar het bracht me wel op het idee om een oud receptje uit het The Dutch Notebook tijdperk te delen. Een recept om Toblerone cupcakes te maken!

Wat heb je nodig en hoe maak je ze?

toblerone cupcake

Allereerst de ingrediënten:

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 12 Toblerone stukjes

Verder heb je nog nodig:

  • muffin (siliconen) blik
  • muffin vormpjes
  • oven (voorverwarmd op 170 graden)
  • mixer
  • ijsbolletjestang of 2 lepels
  • satéprikker of een vorkje

En hoe maak je ze dan ?

De oven verwarm je eerst voor op 170 graden.  Daarna begin je aan het beslag. Eerst doe je de boter, melk en eieren in een kom en mixt die samen. Daarna voeg je de suiker en zelfrijzend bakmeel toe. Dit klop je toch een stevig beslag. Daarna begint het leuke werk.

Je doet de vormpjes in het blik en doet met de ijsbolletjestang (of met de lepels) in ieder bakje een laagje deeg. In ieder bakje zet je daarna een stukje chocolade er boven op. Vervolgens doe je het laatste beetje beslag nog weg werken in de bakjes. De toblerone stukjes steken een stukje boven het beslag uit, maar dat komt later na goed doordat het er om heen omhoog rijst. Vervolgens zet je ze in de oven voor 25 minuten. Wanneer de 25 minuten om zijn prik je met een vorkje of prikker erin, wanneer er geen deeg mee komt weet je dat ze gaar zijn en kunnen ze afkoelen.

En daarna is het gewoon een kwestie van opeten en genieten!

Toblerone cupcakes variatie

De cupcakes van toen!

Je kan er eventueel nog een glazuurlaagje, chocoladelaagje, fondantlaagje, of misschien wel honing of karamelsaus overheen gieten! En die Toblerone kun je natuurlijk ook vervangen, door bijv. Rolo, of Tony Chocolade, of Mars, of iets van jam!

Hebben jullie graag cupcakes? En welke maken jullie het liefste?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

1 Reactie

  1. Ger
    september 24, 2017 / 5:25 pm

    Lekker wanneer kunnen we komen proeven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.