2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

2 jaar ondernemen met Bij Zus

ondernemen

Wie mij volgt op Facebook heeft het misschien al gezien, maar misschien is het ook aan je voorbij gescrollt! Bij Zus is vandaag 2 jaar mijn bedrijf en het leek me leuk om terug te gaan naar het moment dat ik ondernemer werd en hoe het ondernemen me af ging.

Het pad van ondernemen

Inschrijven bij de KVK

Kamer van Koophandel

Het is 2 jaar geleden dat ik ’s middags om 10 over 4 naar binnen werd geroepen om mij officieel in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Een spannend moment, met kriebels in de buik. Gelukkig was papa erbij en was het gesprek helemaal prima. En daarna kwam natuurlijk het moment van de foto! Met mijn mapje voor de deur van het grote gebouw.

Van fulltime voor een baas werken naar fulltime ondernemen

ondernemen

Ik was enorm trots en voelde me van dat moment af een echte ondernemer! Boven maakte ik mijn kantoortje in orde. Ik stelde doelen voor het einde van het jaar en ging ervoor om die te behalen. Maar toen kwam stage, de druk en drukte van de grote mensenwereld en ging ik fulltime aan de slag bij een groot expediteursbedrijf. Het ondernemersgevoel zakte naar beneden. Ik besloot zo snel mogelijk te stoppen, omdat parttime niet mogelijk was. Ik ging fulltime aan de slag voor Bij Zus.

De perfecte combinatie

postbezorger

Toch liep het door verschillende omstandigheden niet helemaal zoals ik had gehoopt en gewild! Balen? Ja, enorm. Stil blijven staan was alleen geen optie. Jewel kwam in beeld en ik besloot dat ik toch graag wat financiële zekerheid wilde en wat meer sociale contacten. En dat bracht mij bij de post. De ideale combinatie. Je maakt dingen mee buitenshuis, je hebt iedere maand een vorm van zekerheid en ik heb toch nog voldoende ruimte om bezig te zijn met Bij Zus. Alleen is de truc nu nog om die tijd efficiënt in te delen! (Doel voor dit jaar 😉 ! ) En zo verloopt de weg van het ondernemen. Een hobbelige weg met verschillende obstakels, highs en lows, en het is een weg die ik zeker niet zou willen missen.

ondernemen

Inmiddels is mijn kantoor van boven stukje bij beetje naar beneden gekomen. Eerst waren het nog wat accessoires, maar sinds gisteren staat ook mijn bureau beneden. Mijn plekje om bezig te zijn aan Bij Zus en alle andere dingen die ik leuk vind. En zo kan ik ook wat meer de dingen gaan scheiden. ’s Middags lekker werken aan mijn bureau en ’s avonds afschakelen op de bank. Of toch nog even achter mijn laptop, omdat ik het zo leuk vind en vaak ’s avonds weer productiever ben.

Ik ben nog steeds apetrots op het feit dat ik onderneemster ben. Sinds ik bij de post werk heb ik dat gevoel ook veel meer terug gekregen. Ik heb 2 banen, ’s ochtends ben ik Annie van de post en ’s middags ben ik ZZP’er. Dit jaar wil ik daar ook veel bewuster over nadenken. Bij Zus moet nog groeien, maar dat komt goed, zolang ik er voldoende liefde en tijd in stop.

De 7 best bekeken artikelen van de afgelopen 2 jaar

  1. Recept voor duvelkesvleis
  2. Recept voor zuurkoolschotel naar een recept van mijn tante
  3. Mooie woorden over honden
  4. Review my journal agenda 2017/2018
  5. Mijn favoriete Limburgse liedjes
  6. Mini servies shoplog Chocotijd
  7. Loslaten is ook houden van
loslaten

Mijn favoriet uit dit lijstje is nummer 7, als ik het lees voel ik namelijk precies weer wat ik die dag en de dagen ervoor voelde. Het gemis van mijn lieve Jive. Gelukkig is er nu Jewel, die praktisch Jive keer 2 is, letterlijk en figuurlijk. Hoewel ik wel snap dat de nummer 1, de nummer 1 is, want het is absoluut een van mijn favoriete gerechten.

Inmiddels zijn we over de afgelopen 2 jaar 33406 unieke paginaweergaves verder. Mijn doel is om 1/3 daarvan per maand te gaan halen. Dat zou geweldig zijn! Maar goed, we gaan het zien. Ik hoop in ieder geval dat ik nog heel wat jaren mag ondernemen en er beter in mag worden.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: