2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

2 uur rijden voor een Opel en hem dichtbij kopen

Opel Astra

Na de aanrijding van twee weken geleden kregen we een uitdaging.. Een andere auto vinden! De keuze is reuze, maar wat wil ik wel of niet en waar doe ik goed aan?! We belandde voor een Opel in Ermelo, maar ik vond de definitieve keuze een stuk dichterbij..

Met mijn budget struinde mijn familie, Kenneth en ik het internet af. Op jacht naar de auto die mij de komende jaren mocht gaan vergezellen. In eerste instantie leek een station mij wel wat, oh en als ik dan toch bezig was, een trekhaak. Dan kon Jewel makkelijk mee op uitjes met Mandy, Jill en Olaf en met die trekhaak waren we niet meer zo afhankelijk. Het leek me ideaal, maar vind het maar eens als je een budget hebt van ongeveer 2000 euro. Ik zag van alles, maar niet De auto. Want, naast die trekhaak en station had ik het liefst een Opel met een, vrijwel, nieuwe distributieriem en niet al teveel kilometers. Een hele lijst!

Een Opel Astra station in Ermelo

We vonden er een in Ermelo die net buiten ons budget lag. Dan hadden we geen marge meer voor als er nog verborgen gebreken waren, maar goed, dat zouden we dan wel zien. Kenneth, papa en ik reden zaterdagmiddag naar Ermelo om te kijken of de auto wat was. Hij had alles wat ik graag wilde, maar ik voelde het niet. De auto had duidelijk aan de achterkant schade. Er zat een diepe schram op de klep en ook de bumper leek wel wat verbogen. Dat idee vond ik maar niks. Ik reed er een rondje in, maar ik voelde me er toch niet lekker bij. En zo besloot ik er even over na te denken, maar op de terugweg was het voor mij eigenlijk heel duidelijk. Nee, nee en nog eens nee.

En eigenlijk was dat ook een kunst. Ik wilde zo graag weer onafhankelijk zijn en zelf rijden. We gingen ervoor door weer en wind, bijna 4 uur rijden in totaal, maar toch koos ik er voor om deze auto niet te nemen. Dus na ons rondje Ermelo vervolgden we allemaal weer de zoektocht. We vonden een Seat hier vlakbij, maar de garage was niet meer open. We besloten te wachten tot dinsdag, maar in de tussentijd keken we wel verder.

Een 2-deurs Opel Astra bij Opa Jo om de hoek

Ik had vrijdagavond een advertentie voorbij zien komen op Facebook met een donkerblauwe Opel Astra. Het leek een mooie auto, maar particulier kopen vond ik eigenlijk geen slimme zet. Dus ik liet de auto links liggen en vestigde mijn hoop op de Opel in Ermelo. Maar toen die niks bleek liet ik ook het stukje; het liefst bij een garage, los. Mama appte mij de link van de blauwe Opel Astra en toen bedacht ik me dat ik altijd eens kon gaan kijken! Ik had aan de foto’s gezien dat hij in de buurt van Opa Jo zijn oude huis moest staan. Nu is Opa Jo al 17 jaar een mooie ster, maar die wijk voelt nog steeds als “bij Opa Jo”. En dat gevoel gaf een positieve hoop mee.

Opel Astra

Ik reageerde en we mochten ’s avonds nog gaan kijken. De auto had op het merk na eigenlijk niks van mijn lijstje. Alleen een mooie kilometerstand, een in 2017 vervangen distributieriem en een duidelijk beeld van wat er aan de auto was gedaan. Dat gaf vertrouwen. Ik reed een rondje en ik was eigenlijk verkocht! Dan maar geen vierdeurs, trekhaak of station. Wel een mooie blauwe Opel Astra die bij Opa Jo om de hoek stond.

We zijn weer on the road!

Opel Astra

En zo geschiedde dat ik vandaag met Mandy, Jill en Olaf de boel ging regelen. Mandy en Olaf kwamen me halen, we gingen pinnen, haalden Jill op en toen door naar de auto. We regelden de vrijwaring bij het postkantoor en daarna kon ik de auto gaan halen! In de tussentijd had ik ook nog contact gehad met onze garage en daar kon ik nadat ik de auto had opgehaald gelijk terecht. Dat was fijn en gaf helderheid.. Het was ook even een frisse douche, maar lang niet zo koud als bij de Opel Astra van 3 jaar geleden. Mijn nieuwe aanwinst zag er in principe goed uit. Alleen komt er bij de APK aan het eind van dit jaar ook nog een grote beurt en een nieuwe distributieriem. Dat was even zuur, maar goed, dat lossen we dan wel weer op. En dat schrijf ik nu heel ruig, maar ik had er echt wel even een baalmoment door.

Voor nu kan ik eindelijk weer de weg op en dat is goud waard! En.. de kleur van de auto in het Bij Zus logo komt weer overeen met de werkelijkheid! Een klein, maar wel leuk, detail. Van het kijken naar een auto in Ermelo tot het kopen van een auto bij Opa om de hoek. Wat een verhaal!

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

4 Reacties

 1. Ans van Zantvoort
  mei 17, 2021 / 11:23 pm

  Veel fijne en veilige kilometers in je nieuwe auto Kelly, gr van ons

 2. Roos
  mei 18, 2021 / 4:37 am

  G E W E L D I G Kelly, top! Gefeliciteerd met je nieuwe auto. Ik wens je heel veel rijplezier en vele veilige kilometers.

 3. A.J.M. Gansner-Kock
  mei 18, 2021 / 12:44 pm

  Kelly, proficiat met je Opel Astra blauw. Heel veel veilige kilometers en gezellige ritjes ermee. Wat fijn, dat je zelf weer een auto hebt en de rest komt ook wel. Groetjes van opa en oma xxx

 4. mei 19, 2021 / 9:12 am

  Poe, wat eng, die aanrijding! Fijn dat je weer een nieuwe auto hebt gevonden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: