2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

&ZUS #24-#26 de kerstdagen van 2017

kerstdagen

De kerstdagen zijn alweer voorbij! Ze vlogen om en het was weer erg leuk. We haalden het terrarium weg, gingen op familiebezoek en hielden ook nog een mini shopsessie die toch wel tegen viel.

24 december: terrarium weg en kerstavond

Zondag was de dag van kerstavond. We sliepen uit en daarna was het tijd om het huis te poetsen. Dus Kenneth en ik gingen samen door het huis heen met de stofzuiger, een dweil en ga zo maar door haha. Daarna brachten we het afval weg en haalde we de laatste boodschapjes in huis.

Terrarium weg

Eenmaal klaar had ik tijd om het vorige dagboek te schrijven. Ondertussen kwamen Ger en José ook aan. Ik maakte even het artikel af en daarna voegde ik me toe bij de rest. Ger en Kenneth haalde het terrarium weg, daar was ik enorm blij mee. Steeds weer in een lege bak kijken maakte het verdriet niet makkelijker.

Kenneth ging gelijk aan de slag om er een bureau van te maken. Dus de computer kwam naar beneden en werd gelijk geïnstalleerd. Een compleet andere ruimte werd het. Veel ruimtelijker en ook een stuk rustiger. Ik vind het, ondanks de reden waarom die ruimte er is, nu wel veel beter uit zien.

Gourmetten en cadeautjes

Ondertussen begonnen José en ik met het klaarmaken van de laatste spulletjes voor het gourmetten. Vlees snijden, zalm marineren, groente snijden, brood afbakken en de tafel klaar maken. Ook hing ik nog even de Swedish chef uit met het pannenkoekenbeslag. Dat vloog namelijk over het aanrecht heen en toen konden we gaan eten.

Na het eten waste Kenneth en José af. Ik ruimde de rest op en binnen no-time was alles weer opgeruimd. We hadden hier wat pakjes onder de boom en het was eindelijk tijd die open te maken. Ik kreeg van Kenneth een horloge, oorbellen, washi tape en een mooie handtas. Heel erg leuk! Eigenlijk was de bedoeling alle cadeautjes 2e kerstdag te doen, alleen wist ik dat niet. Dus dat vond ik niet zo’n geslaagd idee en vandaar dat we onze cadeautjes nu deden en de rest later. Rond 10 uur gingen Ger en José weer naar huis en gingen wij naar bed. Een geslaagde kerstavond!

25 december: de kerstdagen zijn begonnen! Naar oma en in Roermond

Maandag was het eerste kerstdag en was ik al vroeg wakker. Ik maakte een kerstontbijtje voor Kenneth en mij met een broodje en croissantje. Rond 10 over 10 liepen we naar oma en opa toe om daar de kerst te beginnen en hun een zalig kerstfeest te wensen. Wij waren de eerste en na ons volgde papa, mama en Jill en daarna nog Mandy, Jordy en Olaf! Een gezellige boel!

Rond half 1 liepen we weer naar huis waar we onze spullen pakte en door gingen naar Roermond. We lunchten gezellig met z’n allen bij papa en mama. Een worstenbroodje en een rozijnenboterham konden niet ontbreken! Daarna speelde ik met Olaf op de bank. Hij heeft zijn voetjes en beentjes ontdekt en trapt er op los. Heel erg leuk! Ik was de tijd dan ook een beetje vergeten, maar ik moest nog naar Ger en José.

Cursus chocolade mousse en gourmetten!

Iets voor 3 was ik samen met Jill bij hun. Tijd voor een cursus chocolade mousse en witte pudding maken. Het was heel leuk om te leren en ik denk dat ik het binnenkort weer ga maken. Jill hielp bij de eerste portie mouse en ging daarna met Kenneth op pad. Dus die amuseerde zich ook.

Rond 5 uur waren we weer klaar en liep ik terug naar papa en mama. Daar waren oom Dave en tante Tilly op bezoek. Het was leuk ze weer even gezien te hebben. Altijd gezellig! Toen zij naar huis gingen, gingen mama, papa en ik aan de slag in de keuken. En eigenlijk waren dat al teveel mensen in de keuken haha. We maakte alles klaar en toen was het tijd om te…. Gourmetten! Lekker!

Eigenlijk zou ik het toetje maken, maar ik besloot het te niet te doen. Er was namelijk ook nog christoffeltaart en de spullen voor het toetje waren nog een hele tijd houdbaar. Dus na het eten kregen we christoffeltaart. We keken nog met z’n allen een film en rond half 11/11 uur gingen we naar huis!

26 december: bij Ger en José vieren en een mini shopsessie

Tweede kerstdag viel op de dinsdag. We sliepen uit en ik keek Winnie the Pooh’s lollifantenfilm. Een hele leuke film, voor jong en oud! Ondertussen was Kenneth al naar beneden om ontbijt te maken. Ik mocht niet eerder dan dat hij riep naar beneden komen. Dus zo gezegd zo gedaan. Eenmaal beneden had hij een heel leuk ontbijtje gemaakt! Een croissantje en kaiserbroodje, roerei, een zacht gekookt eitje en voor ieder nog een pannenkoekje. Nomnomnom.

Na de afwas plofte we in de pyjama op de bank. Ik achter mijn laptopje en hij voor de tv. De tijd die we ervoor hadden was zo om. Dus Kenneth ging zich klaar maken en ik maakte het artikel over Zoutelande. Daarna maakte ik me ook klaar en konden we vertrekken. Eerst langs de Plus voor een kleine boodschap en voor nog een cadeautje voor de oma van Kenneth. Daarna haalde we oma op om mee te gaan naar Roermond.

Nog meer cadeautjes

Ik pakte in Roermond nog vlug het cadeautje voor oma in en daarna konden we beginnen. Met wat thee en lekkers zaten we op ons gemakje in de woonkamer. Tijd voor cadeautjes! Ik werd weer verwend hoor.. Ik kreeg een geurkaars in een yankee candle, een heerlijk geurtje van Christina Aguilera, een cd van Pink, een cd van Nick en Simon en nog 2 repen Tony’s chocolonely. Oh en Kenneth en ik kregen voor ons samen nog een wasrek haha. Die hadden we ook nodig!

Na de cadeautjes zaten we met z’n allen bij elkaar. Gewoon gezellig wat kletsen. Kenneth en ik wilde even naar de Mediamarkt om een harde schijf te halen. Dus dat deden we en we namen Jill ook even mee. Dus het werd een mini shopsessie. Met een bezoekje aan de Mediamarkt, Intertoys, Xenos en Blokker. Alleen viel het eigenlijk best wel tegen wat ze hadden, dus we kwamen met bijna lege handen thuis. We brachten Jill even terug en daarna liepen we weer naar Ger en José.

Lekker eten

José begon het eten klaar te maken en ik wilde wel helpen. Ik denk dat ik een dik halfuur ben bezig geweest om 2 bakjes champignons schoon te maken en te snijden. Overduidelijk dat ik daar geen held in ben haha. Daarna hielp ik nog even met de zalm in teriyaki saus. Dus ik gooide de teriyaki saus erin en draaide de zalm om haha. En toen konden we alweer eten!

We aten rösti’s met groente en varkenshaasje met champignon roomsaus en zalm in teriyaki saus. Heel erg lekker! En als toetje hadden we de chocolademousse en de witte pudding. Het was een geslaagd dinertje ! Na het eten deden José en ik de afwas, dat doen we eigenlijk altijd samen op dat soort dagen haha.

Na het afwassen keken we de foto’s die Ger en José hadden gemaakt in Engeland. Erg leuk om te zien. Ik heb natuurlijk mijn manier van foto’s maken en zij die op hun manier. En het is leuk om het eens vanuit een andere lens te zien. Daarna keken we nog de andere vakantiefoto’s en rond half 9 besloten Kenneth en ik huiswaarts te gaan. Boterhammen smeren voor Kenneth en daarna naar bed!

Het waren hele leuke en gezellige kerstdagen. Ik heb weer genoten van alles! Daar gaat kerstmis naar mijn mening om. En ik ben een bofbips met alle cadeautjes, want ik had van opa en oma ook nog een envelopje gehad, net als van oma en Ger en José. Dat had allemaal niet gehoeven. Hoe waren jullie kerstdagen?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    december 27, 2017 / 12:11 pm

    Ha Kelly, op hoop van ….. Wij vonden de kerstdagen ook geslaagd. De hele familie, kinderen, kleinkinderen en Olaf (niet te vergeten) zijn hier geweest, verdeeld over 2 dagen. Dat is voor ons ook het beste om het te kunnen overzien. Wij kunnen er fijn op terug kijken. Ik denk dat jij vandaag af moet kicken! Fijne dag en groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: