2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

2e gezinsuitbreiding! Life with Jewel

jewel

Ja, je leest het goed! We hebben weer gezinsuitbreiding gehad.
Als je het dagboek hebt gelezen weet je er al van,
maar gisteren zijn we trotse baasjes geworden van de kleine Jewel. 
Ik neem je mee in ons eerste avontuur!

Gisteren, 1 februari, was het eindelijk zo ver. We mochten onze Jewel op gaan halen. We hadden de spulletjes al bij elkaar gesprokkeld, alleen waren we huis technisch nog niet helemaal voorbereid. De planning was namelijk haar ’s avonds op te halen, maar we konden haar gelukkig ook al ’s ochtends halen. Iets wat onze voorkeur had, zodat ze ons en wij haar, al beter konden leren kennen voor we begonnen aan de eerste nacht.

Onze Jewel

Jewel is een kruising tussen een Amerikaanse Akita, een Husky en een Alaskan Malamute. Zo als anderen het allemaal omschrijven.. Een hele leuke uitdaging waar we onze handen aan vol krijgen. Ze is geboren op 8 december en vandaag is ze 8 weekjes oud. Nog een jonge dame met de hoogte van een Engelse cocker spaniel pup van ik denk 3/4 maanden. Het wordt dus een behoorlijk dametje, zo leuk!

De eerste dag

Jewel ophalen

jewel

Gisteren was een hele leuke dag! We haalden haar op rond 11 uur en daarna reden we even met haar langs oma Fien. We kwamen er langs en we wisten dat José er was, dus dat moest wel kunnen. Daarna brachten we haar gauw naar huis. We hebben de bench opgezet en haar gewoon laten verkennen. En al snel begon de zindelijkheidstraining, wat eigenlijk best goed ging, want ze had al snel door waar ze naar buiten moest. Dat de deur toen niet open was, dat was onze schuld. De keren daarna ging het wel goed! En haar voerbakje ging gelukkig gelijk leeg.

Puppybezoek

’s Middags kregen we bezoek van Ger en José en ook van Mandy en Olaf. Ze werden vrolijk begroet door de kleine dame. Olaf was gelijk enthousiast! Eerst riep hij miauw, maar al snel had hij door dat het een wauw wauw was. Jewel vond het wel spannend en besloot op een afstandje te gaan liggen en zich af en toe te verplaatsen. Ik denk dat Olaf de boodschap begreep, want hij liet haar keurig met rust. Zo bijzonder!

Toen het puppybezoek weer weg was, was het even een rustpauze. Ze sliep en af en toe speelde ze met haar konijn knuffeltje dat we voor haar hebben gekocht. Die was trouwens vanaf ontmoeting 1 al een hit. En ik ben blij dat ik hem heb meegenomen! Ik ging even boodschappen doen en Jewel bleef bij Kenneth. Ze keek kort even wat ik ging doen en daarna vertrok ze naar de woonkamer waar Kenneth was. Prima!

Eenmaal terug ging ik koken en kwam ze even om het hoekje kijken. Maar verder was het ook niet interessant. Ze lag bij Kenneth op de bank te slapen. En af en toe werd ze wakker al hijgend. Mogelijk van de warmte, maar ik denk ook wel van de spanning. Het is toch niet niks als je in eens alleen bent, nadat je met 9 broertjes en zusjes en je papa en mama hebt gewoond. In zekere zin vind ik het heel sneu, al wetend dat ze hier wel aan zal wennen.

De avond

Na het eten deden we even rustig aan en toen werden we verrast met bezoek van papa, mama en Jill. Ook zij waren heel enthousiast over het kleine dametje. En ik heb nog even mijn/onze onzekerheden kunnen delen en advies gekregen. Net als dat ik over de dag al 2 keer had gebeld haha. Gezinsuitbreiding zorgt voor een klein beetje chaos. In je brein, in je lijf en in huis haha. Toen zij weer weg waren hebben we de hele avond gewoon gerelaxt. Af en toe een beetje spelen met knuffel konijn en slapen. En buiten haar ditjes en datjes doen.

De eerste nacht

En toen kwam de nacht! Die was toch wel een uitdaging. Ik had een grote doos meegenomen bij de winkel, maar daar sprong ze al vrij snel uit. Poging mislukt, zeker toen het de 2e keer nog eens gebeurde. Dus we haalden de bench omhoog. Maar aangezien we daar over de dag te weinig aandacht aan hadden geschonken was dat in de nacht een drama. Huilen, piepen, ze vond het maar niks. Uiteindelijk besloten we haar los te laten en een soort van veilig stukje te creëren. Maar ook dat vond ze niks. Toen ze eenmaal alle vrijheid had besloot ze op de plaid naast Kenneth op de grond te gaan liggen. Een beetje knagen op haar konijn en ze viel vanzelf in slaap.

3 uur later besloot ik haar toch maar even naar buiten te laten. Dat was rond kwart voor 3. Dus hup aan de riem en even lopen. Met goed resultaat! Rond half 7 werd ik opnieuw wakker en na kort gepiep ging ik gauw met haar naar beneden. Ze was al begonnen, maar gelukkig maakte ze het buiten af. En daarna slaagde het andere ook. Dus we waren heel blij met het resultaat. Ondertussen was het kwart voor 7 en besloot ik de dag maar te beginnen.

En dat brengt ons waar we nu zijn! 
We boffen enorm met haar, zijn er ontiegelijk blij mee en ik hoop dat we gauw de rust er in krijgen ‘s nachts. 
En dat we haar goed weten op te voeden naar een top hondje. 
Op naar meer puppy en honden spam met life with Jewel!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

6 Reacties

 1. oma
  februari 2, 2019 / 12:19 pm

  leuk om te lezen, het gaat dus bijzonder goed. En de nachten wennen ook heel gauw, mama weet raad! Wij komen één dezer dagen ook op puppy bezoek! Fijne dag, groetjes oma xx

 2. Roos Smeets
  februari 2, 2019 / 3:18 pm

  Geniet van deze kleine dame. Wat een schatje!

 3. Dorothé
  februari 2, 2019 / 3:33 pm

  Zo mooi echt een mooi lief hondje.
  Alles komt goed met liefse geduld en consequent zijn. Ja ja opvoeden het kost energie maar je krijgt er heel veel voor terug. Niet in euro’s uit tw drukken.
  Heel veel geluk met Jewel

 4. José
  februari 3, 2019 / 4:50 pm

  Het is een schatje. Met een beetje geduld lukt het best wel. Jullie moeten maar denken het is nog een baby en die moeten alles leren. Heel veel geluk en plezier met Jewel.

 5. Toos Delsing-Kock
  februari 4, 2019 / 8:35 pm

  Heel veel plezier met jullie nieuwe aanwinst. Naarmate ze ouder word en ook de regels leert kennen van wat wel en niet mag krijg je er ook veel voor terug.

 6. Tante Chris
  februari 4, 2019 / 8:43 pm

  Het is een leuk hondje jonge dame eigenlijk, ja dar opvoeden zal wel wat meer werk kosten ze kunnen ook heel dominant zijn dus je moet echt van beging af aan laten weten dat jullie de baas zijn en niet zij. Zo als ik gelezen heb is het een kruising van 2 rassen en dat niet alleen die honden hebben maar 1 baas en geen twee onthou dat goed. Verder hoop ik voor jullie dat jullie een geweldige tijd hebben met Jewel knuf voor Jewel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: