2   25
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

3 jaar Bevrijdingsdag in mijn digitale dagboek

Bevrijdingsdag

De afgelopen paar jaar heb ik iedere dag een dagboek online geplaatst. Voor mijzelf ter herinnering, maar ook om andere een kijkje in mijn dagelijks leven te geven. Hierdoor heb ik van de afgelopen 3 jaar Bevrijdingsdag een dagboek en zo ontstond het idee om jullie mee te nemen door die jaren heen.

2017: #155 Bevrijdingsdag

Dat we op Bevrijdingsdag vrijheid vieren is een ding wat zeker is! Ik startte de vrijdag met schoonmaken en boodschappen doen. Ook was ik lekker actief bezig voor Ballontraebay en in de middag besloot ik alvast te koken en keek ik YouTube filmpjes en Netflix. Heerlijk!

bevrijdingsdag

Om half 6 zat ik aan een half stokbroodje met een mix van gehakt, sperziebonen, paprika en satésaus. Erg lekker !

bevrijdingsdag

Om half 7 was Kenneth thuis en zaten we gezellig op de bank. Tot op de familie app er wat gepraat werd over de laatste wedstrijd van Fortuna Sittard voor dit seizoen. Zo gek als ik ben en met een klein duwtje in de rug besloot ik spontaan naar Sittard te rijden en papa en Jill te verrassen. Die verrassing lukte ! Papa keek geschokt en Jill was erg blij, dus toppie ! EN ze WONNEN !! Dat was het eerste dat dit weekend sportief maakte. Geweldig moment!

2018: &ZUS #153-#159 kinderstoel scoren bij ikea en meer!

Mijn werkweek

Nou afgelopen werkweek omschrijf ik denk ik het best als hectisch. Het was gigantisch druk en het zat bij verschillende zendingen ook echt tegen. Het was dus een goede uitdaging en ik was echt blij toen het vrijdag was en ik in de auto zat op weg naar huis. Maar we did it!

Naar de Ikea voor een kinderstoel

Zaterdag, 5 mei, heb ik heerlijk genoten van de vrijheid! ‘s Ochtends deed ik de weekboodschappen, we ontbeten even en daarna gingen we naar Mandy, Jordy en Olaf. Daar kwamen we papa en Jill nog tegen, die hadden boekjes gescoord van Fortuna Sittard en die kwamen ze afgeven. Toen zij weg waren was het al gauw lunch tijd. Dus een broodje eten en daarna gingen we op pad. En met we bedoel ik Mandy en Olaf! We haalden Jill op in Roermond en daarna reden we door naar de Ikea in Heerlen! De allereerste keer dat ik zelf reed en ook nog eens met de auto van Jordy.

Om 3 uur waren we veilig in Heerlen en kon ons Ikea avontuur beginnen. We liepen even door de winkel, die was weer wat veranderd. En het is heerlijk om er gewoon even te snuffelen. Olaf amuseerde zich ook, dus het was lekker gezellig. We namen nog een Brusselse wafel met warme kersen en vanille saus, heerlijk! Na onze pauze liepen we nog even door alle spulletjes te struinen, altijd leuk. En in het magazijn waren we razendsnel bij ons doel! We waren namelijk bij de Ikea voor een kinderstoel en die stond ook langs een stelling opgesteld. Ideaal! Daarna liepen we nog even door de koopjeshoek, om vervolgens gauw af te gaan rekenen.

Creatief met de bullet journal

Na ons Ikea avontuur bracht ik Mandy, Olaf en de auto terug. En toen ontdekte Mandy Olaf’s 2e ondertandje, zoo leuk! Ik ruilde niet veel later de autosleutel van Jordy om met die van Kenneth en toen bracht ik Jill weer naar huis. Om vervolgens weer terug te gaan. Het eten was al besteld, dus dat was ideaal! Ik speelde even met Olaf op het kleed en daarna was het etenstijd.

bevrijdingsdag

Na het eten bouwde we de kinderstoel op en zette Jordy en Mandy Olaf erin. En die reactie was priceless! Spartelen met de beentjes en met de handjes op het blad slaan. Hij vond het zoo leuk. Ik heb echt genoten ervan. Daarna bouwde we de dag een beetje af. Chillen op de bank en lekker met de bullet journal aan de slag. Heerlijk en toen was het ook zo weer half 2 en was het tijd om naar huis te gaan. Mandy leerde me nog de “Swish” en daar hadden we de grootste lol mee om half 2 ‘s nachts. Uiteindelijk lagen Kenneth en ik rond half 3 in bed. Een heerlijke dag!

2019: 365 days &Zus #84 een typische zondag

Een typische zondag

typische zondag

De ochtend begon natuurlijk gewoon weer met wandelen en trainen. En dat ging gelukkig heel goed. Daarna ruimde ik in huis de boel op, was het hoog tijd voor een stofzuiger, de afwas moest nog worden gedaan en ik maakte een uitgebreid ontbijtje. Broodjes uit de oven, zelf geperst sinaasappelsapje en aardbeitjes. Nou dat was smullen! Toen alles gedaan was kroop ik achter mijn laptop en kon ik lekker aan de slag voor Bij Zus. Eerst het dagboek en daarna de boodschappen shoplog. Ondertussen had Kenneth contact met Ger en José, die wilden namelijk een kop koffie komen drinken, maar wij wilden even naar een supermarkt aan de grens en Bij Stox, dus vroegen we ze mee!

typische zondag

Heel goedkoop blikjes drinken

Met z’n vijven vertrokken we richting de grens waar we een bezoekje brachten aan supermarkt Rothenbach. Ger bleef buiten met Jewel en José, Kenneth en ik liepen naar binnen. We kochten 3 trays blikken drinken en wat Amerikaans snoep. En voor die traytjes met in totaal 72 blikken waren we €32,- kwijt. Helemaal niet veel dus. Toen we de winkel uitliepen kwam er net een stortbui over, dus moesten we even schuilen. Toen het wat minder werd jaagde we ons naar de auto en reden we door naar Bij Stox. Daar mocht Jewel wel naar binnen. Heel fijn!

bevrijdingsdag

Binnen trainde ik met Jewel het volgen en ik was oprecht onder de indruk. Ze was volledig gefocust op mij en het koekje. Zo ontzettend knap! Echt heel gaaf. Eigenlijk gingen we er heen voor Advantix, maar die kon ik niet vinden, dus dat hield op. Buiten namen we nog lekkere chocolade wafels mee en die aten we bij Ger en José op. Jewel kreeg een koe van hun op bij hun te spelen en daar ging ze lekker mee los. Heel schattig! We bleven spontaan nog Chinees eten en in de tussentijd dat de heren het gingen halen trainde ik samen met José Jewel op het blijven. Op het pleintje bij mijn ouders voor het huis gingen we aan de slag en ik durfde haar ook los te laten. En dat ging goed! Ik was weer heel trots!

typische zondag

Nog een beetje opruimen en serie kijken

bevrijdingsdag

Rond 7 uur gingen we weer naar huis, zodat Jewel ook lekker kon eten. Ik deed de afwas en samen ruimde we nog wat dingen op. Zo kon ik vandaag lekker fris beginnen, zonder dat ik nog van alles en nog wat moest opruimen en doen. We keken nog even gezellig Samsam, een cabaretier en ondertussen was ik bezig met Instagram. Stiekem kost dat namelijk ook best wel wat tijd. Foto bewerken, tekst erbij schrijven, delen en dan ook even actief zijn op Instagram. En rond 9 uur begonnen we met boterhammen smeren, laatste dingetjes doen en op naar bed! Waar ik nog even alle was opruimde en toen was het echt tijd om te slapen.

Het waren 3 hele verschillende dagen met alle 3 hele leuke en gezellige herinneringen. Alleen al dat heerlijke snoetje van Olaf en dat kleine snuitje van Jewel. Geweldig! Dit jaar vieren we Bevrijdingsdag op een andere wijze dan dat we gewend zijn, maar ik hoop dat je er toch een hele fijne dag van weet te maken. Vrijheid is een bijzonder goed. Mogen zijn wie je wil zijn is goud waard! Ik wens je een hele mooie dag!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 5, 2020 / 12:08 pm

    dat is het leuke van een dagboek en je gaat mijmeren als je er aan terugdenkt, gelukkig alles positief. Olaf heeft zijn familie al veel plezier bezorgd, we hopen hem ook weer gauw eens te zien. Maar even geduld en het komt goed.
    Fijne Bevrijdingsdag samen. Groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: