2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #103-#105 mijn autosleutel in de kofferbak

autosleutel

Het is tijd voor een driedubbel dik dagboek. Vrijdag tot en met zondag waren overvolle dagen, gevuld met een hele hoop gezelligheid, klusjes, hoofdpijn en een prachtig toetje om het weekend mee af te sluiten. Er moest namelijk als klap op de vuurpijl een vrachtwagen met automonteur langs komen om mijn auto open te breken voor mijn autosleutel. Lees je mee?

Vrijdag, 24 mei 2019

Een korte werkdag

Vrijdag begon mijn dag weer zoals alle anderen, dus dat was eigenlijk mooi. Een goed begin van de dag. Rond half 11 was ik er klaar voor om naar het depot te gaan. Alles was al op tijd binnen, maar ik bleef nog even mee kletsen met de dames voor ik vertrok. De route was gelukkig zo om en rond half 1 was ik weer thuis. Lunchen, Jewel uitlaten en heel even bijkomen. Daarna nam ik Jewel mee naar Roermond. Tussendoor reed ik nog even met haar naar Swalmen, dat zorgde ervoor dat we deze grappige foto kregen. Het was in ieder geval gezellig!

autosleutel

Rond kwart voor 6 reed ik weer naar huis waar ik een lekker wok gerecht in elkaar zette. En de rest van de avond heb ik vrijwel niks gedaan. Een afwasje, wat kleine dingetjes, maar voor de rest helemaal niets. Ik had ook hoofdpijn als een malle.

Zaterdag, 25 mei 2019

De ochtend begon ietsje later, Jewel liet me uitslapen, dus dat was wel heel fijn. Ik ging aan de slag met een vrij strakke en volle planning. Eerst Jewel uitlaten, vervolgens ontbijten, om daarna de keuken te poetsen, de benedenverdieping te stofzuigen, zo wat dingen op te ruimen, wc poetsen en de tuin vegen en opruimen. Half 11 was ik klaar en je raad het vast al, de post was er ook. Dus ik nam even een momentje voor een muffin en een mok water om vervolgens aan de slag te gaan.

Wandelen en snuffelen in de winkels

Ik had maar 1 zak post, maar ook huis aan huis, dus ik was toch dik 2,5 uur onderweg. Maar goed, toen ik thuis kwam werd ik beloond met een dikke knuffel van mijn lieve kleine vriend Olaf! Jordy en Kenneth hadden afgesproken te gamen bij ons thuis, dus had ik quality time met Olaf en Mandy. We lieten samen Jewel uit en dat gaf een leuk tafereeltje vond ik. Als Olaf wat langzamer was en Jewel en ik even moesten wachten ging ze keurig uit zichzelf zitten. Ongelooflijk! Ik genoot ervan. Na het wandelen met Jewel liepen we naar het dorp. Even alle winkels af om te snuffelen. En dat gaf een leuk kiekje met Olaf die graag het mandje wilde dragen in de kinderwagen.

We werden nog gevraagd over een enquete over het centrum van het dorp. Ze vroeg ook welke winkels ik bezocht en hoeveel ik zou gaan besteden. Toen ik bij de non food winkels €0,- zei vroeg ze “Maar wat doe je er dan?”. Snuffelen, was mijn antwoord, nou ze keek er zo vreemd van op haha. Terwijl het voor mij eigenlijk de normaalste zaak van de wereld is. Achteraf gezien klopte het niet helemaal, bij de Kruidvat kocht ik parfum voor Kenneth. Maar goed, maakt niet uit.

Zelf satésaus maken

Terug thuis kwamen we in een oase van stilte terecht. De jongens hielden ons voor de gek door te doen alsof ze sliepen. Maar Jewel zorgde ervoor dat Jordy zich wel moest bewegen. Die begon namelijk aan zijn arm te likken en dat vond Jordy niet fijn. Hilarisch! Daarna maakte we de tafel klaar voor het avondeten. We gingen namelijk gourmetten. Ik maakte daarbij voor het eerst zelf satésaus en hij was geslaagd! Hij had een klein beetje pit, maar hij smaakte wel. Ik was trots!

Een mooi gezicht

Na het eten lieten we Jewel weer uit en daarvoor gingen Mandy, Olaf en ik naar het park. Daar was Mandy al heel lang niet meer geweest, dus dat leek me wel leuk. En zo konden ze samen kikkers spotten in de vijver, want daar zitten er echt een hoop. Het gaf een mooi gezicht, dus Jewel en ik genoten op een afstandje daarvan. Na onze wandeling maakten we nog even de afwas af waar Kenneth en ik aan waren begonnen. En toen vond ik het welletjes, tijd voor een toetje en chill! Mandy hielp me nog met foto’s maken van een blouse die ik heb ontvangen voor een samenwerking. En daarna maakte ze nog wat mooie foto’s van Jewel en Olaf. Tegen 9 uur was het toch echt tijd om te gaan slapen voor Olaf en Jewel.

Jewel ging op de bank bij Jordy liggen en Olaf viel uiteindelijk ook in slaap bij Mandy. Mooi! We speelden wat spelletjes op de telefoon, keken met Jordy mee op de televisie en we genoten van een zelfgemaakte ijskoffie. Uiteindelijk gingen ze pas rond 12 uur weer naar huis! Een lange, maar hele gezellige dag was het.

Zondag, 26 mei 2019

Klusjes, klusjes, klusjes

Zondag mocht ik echt uitslapen van Jewel! (Logisch ook, die had zaterdag amper geslapen.) Ik stond pas rond half 9 op en ging me toen nog eerst even douchen. Mijn schouder zat namelijk helemaal vast en dat deed behoorlijk zeer. Daarna was het weer Jewel uitlaten en even rustig aan. Ontbijten en wat Youtube filmpjes kijken. Rond 11 uur reed ik eens naar de supermarkt voor de weekboodschappen. Terug thuis lunchte ik met een broodje en daarna besloot ik mijn kledingkast te gaan legen.

’s Ochtends kwam ik erachter dat 2 van mijn bh’s kapot waren, kortom tijd voor nieuw. Eigenlijk is het ook tijd voor nieuwe kleren in zijn algemeen. Ik haalde de kledingkast eens overhoop, passen, wat doe ik sowieso niet aan, wat wel en ga zo maar door. Ik was er al met al een uurtje mee zoet en uiteindelijk ging er een volle boodschappentas weg. Mooi! Daarna liet ik Jewel weer uit, zodat ze hopelijk wat meer zou eten. Want ze had eigenlijk de hele dag amper wat gegeten. Na mijn wandeling en even te hebben gekletst onderweg met opa ging ik aan de slag in de tuin. Het allerergste haalde ik weg en zo ziet de tuin er weer ietsje beter uit. Gelukkig!

Autosleutel in de kofferbak

autosleutel

Na de tuin waren er nog wasjes aan de beurt en voor ik het wist was het alweer tijd om te koken. Of ja opwarmen van gisteren met salades en stokbrood. Lekker makkelijk! Na het eten deed ik de afwas, liet ik Jewel uit en wilde ik mijn Fortuna auto vlag ophangen in de auto. Ik legde mijn autosleutel in de kofferbak, hing het vlaggetje op en gooide de kofferbak dicht om te kijken hoe het uit zag. Ten eerste, het zag er totaal niet uit, maar ik kon er ook niks meer aan veranderen.

De kofferbak was op slot en ik had geen reserve autosleutel.. In paniek rende ik naar binnen en Kenneth kwam mee buiten kijken, maar goed we konden niks. Ik had ook geen ANWB, dus besloot ik de All Secur on demand app te installeren. Ik vroeg om hulp en ik kreeg melding dat met ongeveer een half uurtje iemand bij me was.

autosleutel

Een half uur duurt dan lang kan ik je vertellen.. Maar uiteindelijk was iets meer dan een half uur later iemand hier. Met een sleepvrachtwagen! Ik kan je vertellen, dat gaf even bekijks en dat voor een autosleutel. De monteur zorgde ervoor dat een zijdeur open ging en toen kon ik in de kofferbak om mijn autosleutel te pakken. Hoeveel het me gaat kosten weet ik niet, maar ik was blij dat deze mogelijkheid er was. En dat allemaal 2 dagen voor mijn auto naar de garage gaat en een gigantische opknapbeurt gaat krijgen.

Achja, zo zie je, met mij valt relatief veel te beleven. ADHD olé, te druk in het hoofd, geef het beestje maar een naam, zelf dacht ik aan Kelly. Gewoon typisch Kelly. Je begrijpt, de rest van de avond heb ik niks meer gedaan. Alleen nog even onder de douche gestaan, omdat mijn schouder nog steeds vast zat.

En toen zat het weekend er alweer op! Het was weer heerlijk. Op naar een week met allerlei nieuwe dingen. Kleding shoppen, mijn nieuwe route leren, mijn “eigen” route aanleren, de auto naar de garage en een vrije dag. We nemen het dag voor dag en dan komt het vast goed! Ik wens je een fijne week en pas goed op je autosleutel.

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 27, 2019 / 12:05 pm

    Een erg lang verhaal, dan ben ik het begin al weer kwijt, alleen vond ik de eerste foto van Jewel niks! Het leek alsof er geen leven meer inzat. En inderdaad “Kelly maakt veel mee!”. Je kon wel een te snel werkende schildklier hebben voor wat “hollen en draven” betreft. Niet mindful! Gelukkig dat Olaf iedereen weer laat lachen! Een rustige dag, geniet van het zonnetje! Liefs van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: