2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #107 Mijn Opeltje is total loss verklaard

total loss

Gisteren was een dag die ik denk ik niet zo snel vergeet. Regen, onweer en een telefoontje dat mijn auto theoretisch gezien total loss is. Mijn dag heeft dan ook in het teken gestaan van werk, mijn auto, voetbal kijken met papa en kletsen met mijn schoonpap.

“Je kunt denk ik beter gaan kijken voor een ander”

Ik begon mijn dag met buikpijn en misselijkheid. Als de doods was ik voor het telefoontje dat ik zou krijgen van de garage. Daarnaast kreeg ik een nieuwe route aangeleerd en ook dat vond ik spannend. (Verandering vind ik soms nog heel lastig.) Maar goed, ik had mijn dingen gedaan en rond 20 op 10 zat ik op mijn fiets naar het depot. De post kwam binnen en niet veel later kwam het water met bakken uit de hemel en onweerde het behoorlijk. Reden genoeg om even met z’n allen te wachten. En niet veel later kreeg ik een telefoontje van de garage.

Ik hoorde aan de stem dat hij geen benul had van hoe hij mij dit moest gaan brengen. Ik verwachtte zelf een dikke rekening van over de €1200,-. Maar het lag allemaal even anders. Distributieriem moest worden vervangen, remleiding was iets mee mis, er was iets rot, balken moesten worden gelast, alle 4 de banden waren kaal en zo ging hij nog even door. Om de auto door de keuring te laten komen kostte mij €2300,-. Mijn eerste reactie was ik ga wel overleggen met Kenneth, (dat doe ik namelijk altijd haha). Maar hij zei mij heel vriendelijk “Je mag wel overleggen, maar ik denk dat je beter kunt gaan kijken voor een andere auto.”

In feite is hij gewoon total loss

Sta je dan met je mond vol tanden, een hart van over de 120km per uur, en een buik in elkaar, want “help wat nu”. Ik belde Kenneth, vertelde het verhaal en daarna moest ik gewoon aan het werk. Mijn nieuwe wijk werd me uitgelegd, waarbij ik mijn uiterste best heb gedaan op te letten. En daarna nog een halfje van mijn huidige wijk.

Terug thuis was het een kleine lunch, wandelen met Jewel en daarna ging ik op jacht naar een andere auto. Ik kwam van alles tegen, een Opeltje dat nu nog in mijn hoofd zit en Kenneth zag nog een Fiat. Ook checkte ik hoe ik nu verder moest met mijn eigen. Hij is gewoon total loss, hoe bizar, die had ik dus echt niet zien aankomen. Maar gelukkig zijn voor dit soort auto’s ook handige websites. Ondertussen was het 5 uur geweest. Dus ik maakte krieltjes uit de oven met kibbeling en Mexicaanse groente. Om 6 uur had ik ook de afwas gedaan en waren we klaar voor de kapper die zou komen. Maar die kwam pas om kwart voor 8 haha. Dus Kenneth maakte zijn tas klaar en deed de dingen die hij anders na de kapper had gedaan.

Voetbal kijken met papa en bijkletsen met schoonpap

Ik liet Jewel uit en nam even een momentje voor mezelf op de bank, al jagend naar auto’s en een positieve mindset. Papa was er rond half 8, dus toen kon ik even met hem bijkletsen en brainstormen. Heel fijn! De kapper kwam en ondertussen keek ik naar Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk. Wat een wedstrijd.. Ongelooflijk! Papa keek ook nog even mee en vlak voor het einde reed hij naar huis. Toen de kapper weer weg was ging Kenneth naar bed en ik keek nog voetbal. Met een ijsje met een goede dot slagroom. Had ik even nodig.

total loss

Niet veel later kwam er een melding dat mijn schoonpap een videochat had aangemaakt op een groep. Ik klikte erop om te kijken of er meer mensen waren en om te kijken wat hij nu weer had uitgespookt haha. Uiteindelijk heb ik bijna 2 uur met hem zitten kletsen over van alles en nog wat. Humor hoor! Uiteindelijk ging ik pas om kwart over 11 naar bed. Laat, heel laat, maar dat halen we wel weer in.

Wat een dag, wat een dag. Ik heb niet gehuild om het hele verhaal met de auto, een prestatie. Het enige wat ik heb gedacht was “het komt goed!”. In plaats van €1200,- aan reparatie zoek ik nu een autootje van onder de €1000,-. En zoals papa zei, ik mag blij zijn dat ik er afgelopen jaar helemaal niks aan heb laten doen! Wat een geluk. Nou op naar een nieuwe zoektocht en een nieuwe dag, waarbij ik mijn auto weer ga halen. Hoe was jouw dinsdag? Ook onweer gehad?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

4 Reacties

 1. mei 29, 2019 / 11:22 am

  Niet zo leuk dat je auto total loss is verklaard maar al met al heb je weer een drukke dag gehad Dus veel succes voor een andere auto

 2. oma
  mei 29, 2019 / 11:57 am

  Tja Kelly, dat is met recht een moeilijke dag geweest, maar besef ook dat je met die auto een akelig ongeluk had kunnen krijgen, niet verder denken, wel heel fijn dat je daar nu niet meer bang voor hoeft te zijn. Laat het ook maar gauw achter je, daar is toch niks meer aan te veranderen. Jullie zijn al aan het uitkijken voor een ander, dat is toch ook wel weer mooi om samen te doen. Heel veel succes ermee en met alles. Een fijne dag Kelly, heb je morgen ook vrij?? Groetjes oma xxx

 3. Toos Delsing - Kock
  mei 29, 2019 / 9:23 pm

  Dat was een drukke dag maar net wat oma zegt dat zeg ik ook wees blij dat er onderweg niets ernstigs mee is gebeurd. Ik wens je veel succes met het zoeken naar een andere auto waar je nu weer veilig mee op weg kunt gaan. Groetjes Toos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: