2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #125-#127 Jewels eerste keer zee en meer!

zee

Daar zijn we weer met een dagboek! Ik neem jullie mee in foto’s naar Zoutelande. Jewels allereerste keer zee, zo leuk. De zondag had ik wel besteed met een bezoekje en het kijken naar de groene auto. En natuurlijk maandag, de dag van het huishouden en Aranka die op bezoek kwam.

Zaterdag, 15 juni 2019

Naar Zoutelande voor vaderdag

Zaterdag was eindelijk de dag dat we naar zee gingen. Al een paar weken eerder was het plan gekomen om papa weer te verrassen met een dagje uit. Het werd een hele klus om het te verzwijgen en toen was het eindelijk zover. Eerst alles klaar maken voor de puppy, want Jewel ging met ons mee. Ik had gezegd het lekkers te kopen, dus 5 over 8 stond ik in de winkel en daarna was het inladen, tanken en naar papa en mama.

De reis ging helemaal prima, we maakten een tussenstop om de benen en pootjes te strekken, onderweg besloot Jewel ook haar riempje door te bijten maar daarna gedroeg ze zich nog beter dan van te voren.

Jewels eerste keer zee

zee

Eenmaal aangekomen aan zee waren we allemaal heel benieuwd naar de reactie van Jewel en Olaf. Zouden ze heel enthousiast graag het water in willen of zouden ze het toch liever op een afstandje willen zien. Het werd dat laatste. Jewel ging met vier pootjes in de lucht achteruit en Olaf hield ook afstand. Maar het zand en rennen vonden ze wel prachtig. Dus dat deden ze en we maakten heel wat foto’s natuurlijk. De nieuwe groepsfoto, foto’s van Jewel, foto’s van Olaf en natuurlijk van de zee zelf.

zee
zee

We dronken wat op strandpaviljoen De Branding en daarna wandelden we over de dijk langzaam richting dorp. In het dorp was er weer iets met paarden te doen. Olaf is gek van paarden, dus hij vond het prachtig. Jewel daarentegen had eerder zoiets van wat is dit en ik wil weg! We liepen weer onze gebruikelijke winkeltjes af en we kochten er een nieuwe lijn voor Jewel. Ietsje langer als de leren lijn die we van de buren lenen. Ideaal! Na het snuffelen belandden we bij De Zeeuwsche mop voor een frietje en een snack. Dat ging er goed in!

zee

Na het eten wandelden we terug richting het strand en maakten we daar nog een fijne wandeling en hadden we tijd om lekker te spelen en te rennen. En natuurlijk om foto’s te maken. Rond half 5 vonden we het tijd om naar de auto te gaan en begonnen we aan de terugreis. Bij Etten-Leur maakten we nog even een pitstop voor een ijsje en daarna reden we nog even mee naar Roermond. Jewel kon nog even spelen in de tuin, mama borstelden haar nog even om te oefenen en toen reden we weer naar huis.

zee

Mocht je onze dag zee willen lezen vanuit de ogen van Jewel, dan moet je even kijken op The Dog Pen, daar heb ik namelijk een dagboek voor haar geschreven.

Nog even een rustig avondje

Rond 8 uur waren we weer thuis. Ik ruimde alles weer op en daarna ging ik achter de laptop voor mijn nieuwe blog. Kenneth en ik kregen allebei nog wat honger en ik had niet echt iets meer in huis, dus kozen we voor Thuisbezorgd. Ik nam pita met falafel balletjes en hoewel ik het niet helemaal had verwacht vond ik ze best wel lekker! Uiteindelijk lag ik pas rond een uurtje of 2 in bed.

Zondag, 16 juni 2019

Naar de groene auto

De zondag begon na onze dagelijkse dingen achter de laptop. Werken aan de nieuwe blog en even snuffelen. Vervolgens wandelde ik naar opa en oma voor Vaderdag. Gewoon even gezellig bij kletsen en lekkere vlaai eten. Papa en mama zetten me weer thuis af en toen was het tijd voor de boodschappen. Dat liep minder geslaagd, ik was namelijk behoorlijk lang bezig met alles bij elkaar te zoeken.

Terug thuis ging ik weer achter de laptop en keek ik ondertussen vlogs en aan het einde van de middag gingen we kijken naar de groene auto. Ik zette hem bij mijn ouders neer en zo konden mijn ouders en Kenneth de auto van top tot teen bekijken. Ook zij waren enthousiast! En toen besloot ik dat ik er gewoon voor zou gaan. De peermobiel!

Nieuwe blog online

Rond 6 uur waren we weer thuis en ging ik aan de slag met koken. Ik maakte gekruide kipfilet met een salade en aardappeltjes uit de oven. Heel lekker. En daarna was het afwassen, Jewel uitlaten en kon ik nog even achter de laptop. Tijd om mijn nieuwe blog online te zetten!

Die nieuwe blog heet trouwens Chocotijd.com ! Een super leuke blog waar ik alles omtrent eten deel. Van recepten tot hotspots, van foodbacks tot shoplogs ik deel het allemaal. En, je vind er dagelijks ons avondeten!

Maandag, 17 juni 2019

Maandag was ik alweer vroeg op, we deden onze dingen en daarna ging ik aan de slag met het huishouden. Stofzuigen, opruimen, beddengoed verschonen, wassen draaien etc. Het was een hele productieve ochtend! Ondertussen belde ik de garage om aan te geven dat ik de auto graag wilde overnemen. De auto wordt nu helemaal klaar gemaakt en dan mag ik hem gaan halen. Het duurt nog even, maar goed, dat moet goed komen.

’s Middags kwam Aranka gezellig op bezoek. Ze bracht allerlei lekkers mee en we hebben de hele middag zitten bijkletsen. Het was weer zo’n middag waarbij we uiteindelijk een hoop hadden meegemaakt en waar we van die diepgaande gesprekken voerden. Rond half 6 ging ze weer naar huis en ging ik aan de slag met koken.

Het werden lekkerbekjes uit de oven met aardappelpuree en spinazie. Na het eten ruimde ik de wassen op, dat kon doordat ik de kleding was buiten had opgehangen. Ideaal! En daarna dook ik nog even achter de laptop voor een blog op The Dog Pen, voor een blog op Chocotijd en eigenlijk ook voor Bij Zus, maar dat zat er niet meer in.

Het waren weer een paar fijne dagen! Ik kan niet wachten tot de groene auto er is. Het dagje Zoutelande was enorm geslaagd gelukkig en een grote verrassing voor papa. En gisteren was ook dikke prima! Hoe was jouw weekend?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    juni 18, 2019 / 5:53 pm

    Mooie foto’s en een geslaagd dagje zee met z’n allen. We hadden ook nog opvallend weinig foto’s gezien. En met het weer is het ook mee gevallen. Weer een zorgje minder, je rijdt zo weer in je eigen auto. Morgen is het al weer woensdag. Een fijne avond Kelly, groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: