2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #28 Naar de Johan Cruijff Arena

365 days &Zus #28 Naar de Johan Cruijff Arena

Zo, daar zijn we weer! Wat een belevenis heb ik gisteren mee mogen maken, zo tof. Ik ging met papa mee naar een wedstrijd Ajax – Fortuna Sittard in de Johan Cruijff Arena. Een dag die ik hoop niet gauw te vergeten.

Samen Youtube kijken

De ochtend begon eigenlijk ietsje later, ik was wat later en Jewel meldde zich ook wat later. We maakten ons blokje om en daarna was het tijd voor ontbijt. Jewel en ik keken samen naar De Nagelkerkjes op YouTube. Dat was overigens ook maar voor heel even. Daarna had Jewel andere plannen haha. Rond kwart voor 11 vertrok ik naar Roermond. Even bijkletsen met iedereen en een theetje drinken en rond kwart voor 12 was het op naar Sittard.

Op naar Amsterdam

Papa en ik hadden afgesproken om naar Ajax – Fortuna Sittard te gaan in de Johan Cruijff Arena. Super tof! We gingen in 3 clusters van bussen. Wij zaten in bus 5 en die vertrok om 10 over 1. De reis was net alsof we op zee zaten. Door de wind waaide de bus behoorlijk heen en weer. Papa en ik kletsten een heel eind weg en ondertussen hield ik me bezig met alle plekjes weer zien die ik met de vrachtwagen ook zag. Heel leuk! De reis verliep verder heel voorspoedig en we waren zo in Amsterdam. Weer met politie begeleiding, ook iets bijzonders!

Een kijkje in de Johan Cruijff Arena

Johan Cruijf Arena

De arena was ontzettend indrukwekkend! Wat een gebouw, dat is even wat anders dan vanuit de vrachtwagen en trein van een afstandje. We zaten in vak K, dus daar gingen we naar boven en toen moest we een heel lading trappen op. Jeetje, dat was een work-out! Ik dacht dat mijn conditie wel weer op de goede weg was, maar dat viel toch even tegen hoor haha. En toen kwamen we de arena binnen, dat was toch even indrukwekkend! Het dak was ook dicht, dus het was er niet koud en het licht was prachtig. We zaten bovenaan en we konden de bal nog zien. Heel tof.

Voor de wedstrijd mocht een jongen de bal hoog gaan houden en het record van 2873 gaan verbreken. Hij had 3 kwartier de tijd, want toen begon de wedstrijd. Hij heeft de volle 3 kwartier de bal hoog gehouden en ging over het record heen. Het hele stadion klapte, heel bijzonder om te horen! En ook knap dat het hem lukte.

De belevenis zelf

De wedstrijd begon om kwart voor 5, tijd voor spanning en sensatie. Voor Ajax was het gewoon balletje trappen leek het wel en de jongens van ons hadden volgens mij gewoon veel te veel respect. Maar heey, het niveau verschil mogen we ook niet vergeten. Ze verloren uiteindelijk met 4-0, maar toch heb ik er van genoten. We hebben gezongen, gesprongen en ons clubje toegejuicht en dat zijn toch bucket list dingen in de Arena. Oh en een broodje bal gegeten, nou dat maken we niet zo snel mee! Ik vond het echt geweldig. Ook zagen we Perr Schuurs nog rond wandelen, die hebben we nog even toegezongen. Soms voelt het echt alsof je in een gemengd koor zit, maar de beleving was machtig mooi.

Daarna was het tijd om terug te gaan. Ik maakte nog een foto uit het raam van bovenaf, zo tof. De trappen af ging gelukkig makkelijker dan op. Scheelt toch weer een hoop. Eenmaal beneden zagen we allerlei vliegtuigen stijgen, vanuit Schiphol natuurlijk. Papa heeft mij ook eens meegemaakt in die omgeving haha. “Kijk, daar gaat er een!”, “Heey, daar gaat er nog een”, “Oh papa, daar vliegt er weer een!”, oeps haha. Ik heb ooit een vlog gemaakt in de omgeving van Schiphol, ik zal hem voor de lol hieronder plaatsen. Dan weet je een beetje wat er gebeurt als je mij in de omgeving van Schiphol plaatst.

Op naar huis!

Toen we vertrokken kwamen we ook langs het Ziggodome, dat had ik ook nog niet eerder gezien. Ik maakte er wat foto’s van en dat gaf met de regen een heel tof effect. Oh en de hoeveelheid vrachtwagens die aangedockt waren, ook heel indrukwekkend om te zien. (Daar komt het stukje transport liefde weer!) Ook de terugreis ging lekker vlot! We keken Studio Sport, plaagde mama via de app en we kletsten weer over van alles en nog wat. Half 10 waren we terug in Sittard. We reden nog even langs Mc Donalds waar we nog wat aten en daarna door naar huis. Ik dronk nog een glaasje fris en toen was alweer 10 over 11. Ook tijd voor mij om het bed weer eens op te zoeken.

Het was een geweldige dag. Heel tof om mee te hebben mogen maken. Dankjewel papa! Ben jij al eens in de Arena geweest?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  maart 11, 2019 / 12:05 pm

  Leuk geschreven Kelly en nu kunnen we ook wat zien van de Johan Cruijf Arena, daar ben ik nog nooit geweest. En Fortuna heeft verloren, dat hadden jullie wel verwacht, het zij zo! Voor jou een hele belevenis en dan in de buurt van Schiphol. Geniet van daag nog van je vrije dag, knuffel van oma xxx

 2. Toos Delsing - Kock
  maart 11, 2019 / 11:42 pm

  Weer een heel leuk verhaal Kelly en ook de foto’s prachtig om te zien wel heel fijn dat jullie er ook van hebben genoten ondanks het verlies. Wat je nu hebt gezien en mee gemaakt pakken ze je niet meer af. Groetjes van Toos

 3. Tante Chris
  maart 12, 2019 / 10:39 am

  Tof verhaal zo als je maar genoten hebt xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: