20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

365 days &Zus #31 neem altijd een fruithapje mee!

365 days &Zus #31 neem altijd een fruithapje mee!

De titel moet je even zien met een knipoog, Jewel en ik gingen na een hele productieve dag nog even langs bij mijn ouders. Het liep allemaal iets anders en mevrouw had een lege maag, met alle gevolgen van dien. Ze had eigenlijk een fruithapje nodig, ik neem je mee!

Een kort tourtje

De ochtend begonnen we rond kwart voor 8. We deden onze dingetjes, ik zette een was aan en daarna kroop ik achter de laptop aan het bureau. Een plek waar ik ondanks het rommelige een stuk productiever werk. Mooi! Ik schreef het dagboek en ondertussen hield ik me bezig met Jewel. Ze was een beetje van slag leek het wel, ze poepte tot 2 keer toe binnen en ze plaste er ook. Heel vreemd en totaal niet Jewel. Rond half 11 vertrok ik naar het depot voor een rondje post. Gelukkig was het niet veel en was ik met een uurtje klaar. Wel lekker met de weersverwachtingen, ik had geen last van de regen.

Een fijne productieve middag

Thuis lunchte ik even met boterhammetjes, gooide de droger vol met was en zette een kleren was aan en toen ging ik door achter de laptop. Ik schreef het recept voor het pizza stokbrood en daarna ging ik verder aan het artikel over mijn visionboard. Ondertussen rook ik dat Jewel weer een ongelukje had gehad, dus ik maakte het gauw schoon en daarna ging ik als een speer met de stofzuiger en de dweil met sint marc door het huis. Die geur moest weg, zodat ze het zelf niet meer rook. Vervolgens kon ik de kleren was ophangen en de laatste witte was aanzetten. Ideaal! Alle wasjes gedaan. En toen kon ik weer verder met het artikel. Toen die ingepland stond kwam Kenneth binnen! Dat was rond 3 uur, lekker op tijd dus! Hij had een bakje met kipnuggets meegenomen, heel lief en een leuke verrassing!

Kenneth ging de bank op met een dekentje en zo ontdekte we waar Jewel haar kauwstaaf had verstopt. Ze ging er weer druk mee verder en ondertussen onweerde het behoorlijk buiten. Kortom haar eerste ervaring was gelukkig goed. Ze had nergens last van. Toen Kenneth even opstond en weg liep besloot haar kauwstaaf te verstoppen in de bank en toe te dekken met de deken. Zo ontzettend schattig! Ondertussen was ik druk bezig met Instagram inplannen en analyseren. Een leuke klus! Kwart op 5 stopte ik er even mee en begon ik met koken. Het werd een stamppot met rookworst. Lekker makkelijk, want we zouden weer naar de hondenschool moeten ’s avonds.

Het eten was op en ik had alles opgeruimd toen het kwart op 6 was. En mee kreeg ik een telefoontje van Jeanne, de les ging niet door. Nouja, geen probleem, dat geeft meer tijd om Jewel te leren volgen. Ik had alleen afgesproken om een externe harddisk drive af te geven aan Jill alvorens ik naar de les ging. Dus ging ik nog op tijd de deur uit samen met Jewel. We reden even naar Roermond om het af te geven. Onderweg hadden we hagel en onweer, maar ze bleef heel rustig, zo mooi. Ze was heel enthousiast toen ze binnen kwam en iedereen zag. Zo enthousiast dat ze verontwaardigd was toen Jill even naar boven moest. Malle woef.

Neem altijd een fruithapje mee

Jewel zette even de boel op de kop. Ze begon met commentaar geven en daarna kreeg ik nog een interessante hap sessie. Ze was niet rustig te krijgen. Ergens logisch want ik hield haar vast, maar daar moest ze het gewoon mee doen. Uiteindelijk besloot ik even een blokje om met haar te doen, kijken of ik de energie eruit kreeg, want ze had pas een keer gelopen. Eenmaal terug leek ze rustiger, maar daarna begon ze opnieuw. Toen was de conclusie honger. Want ze had haar avondeten nog niet gehad. Mama gaf haar een bak brokken en daarna was de rust weder gekeerd. Het fruithapje wat het vrouwtje niet bij had om het zo maar te zeggen. Neem altijd eten mee, is het niet het fruithapje voor de baby dan is het het fruithapje (brokken) voor de pup.

fruithapje

Na het eten was ze rustiger. We waren nog in de keuken en Mambo kwam erachter dat Jewel er had staan eten. Dus ze kwam kijken. Ze deden neusje neusje en Mambo rook op andere plaatsen. We deden het heel rustig aan en dat ging goed. Daarna moest Jewel nodig naar buiten, dus zo gezegd zo gedaan. En ook buiten hadden ze weer contact en eigenlijk ging dat best goed. Alleen zodra Jewel druk werd, dan begon Mambo goed te grommen, maar goed dat is respect afdwingen. Ik heb nog even rustig kunnen zitten en tegen kwart op 9 reden we weer richting huis. Eenmaal op de oprit keek ze me weer zo lief aan. Dan smelt je wel en vergeet je de kleine discussies om wie de baas is. Nog even boterhammen smeren en toen was het weer bedtijd!

Het was een hele productieve dag! Ik kon mijn volledige to do lijstje afwerken, zo fijn! En het was leuk om Jewel weer even mee te nemen. Maar in het vervolg gaat er toch ook nog een bakje brokken mee naast de 2 knuffels en een handdoek. Hoe was jouw dag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. Tante Chris
    maart 14, 2019 / 11:07 am

    Weer leuk om alles te lezen wat je allemaal doet ook met Jewel. Alleen 1 ding en dat moet je echt doen Jewel altijd op de zelfde tijd uit laten en zeker 3 keer per dag. Ook moet je haar straffen als ze binnen doet dat moet je haar afleren want anders loop je de kans dat ze dat blijft doen omdat ze dan niet gecorrigeerd wordt met van dat mag binnen niet. Moet je heel consequent over zijn want jij bent de baas en niet zij. Voor die honden komt dat heel nauw het zijn eigenlijk roedel dieren Verder veel plezier met Jewel

  2. oma
    maart 14, 2019 / 7:01 pm

    Gelukkig ben jij al veel gewend van de hondjes thuis bij pap en mam. Je weet dat zoiets kan gebeuren, maar dat is verreweg van leuk om dat op te moeten ruimen. Misschien heeft ze een dag wat last van de darmen gehad. Een fijne avond en groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: