2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days Zus #33-#34 de bank, 3 punten en kokkerellen

bank

Het is weer tijd voor een nieuw dagboek, dit maal een van 2 dagen. Een gezellig dagboek waarbij ik je mee neem 3 punten pakken in Sittard, ons verhaal over Jewel en de bank en weer wat kokkerellen.

#33 15 maart: Jewel en de bank en 3 punten pakken in Sittard

bank

Vrijdag begon ik de dag weer eens vanuit de bank en ik merk dat dit werktechnisch eigenlijk niet echt werkt voor mij. Ik hou me dan toch meer bezig met andere dingen. Hoe dan ook, Jewel lag op de bank en ik had haar een kauwstaaf gegeven. Normaal geen probleem, maar er zat zo’n puntig stuk in haar bek, dat vond ik wat gevaarlijk. Ik wilde het afpakken, maar ergens ging er in onze communicatie iets fout. Kortom, Jewel werd me een beetje te dominant op de bank en toen hebben we per direct besloten haar de bank af te leren. Niet zo gezellig, maar ik koop op een later moment een hondenbank en dan mag ze daarop liggen. Voor het scherpe stuk dat ze heeft doorgeslikt gebruikte ik peperkoek, aanrader als je hond zoiets gebeurt met iets scherps, een satéstokje, etc.

bank

Rond 11 uur moest ik weer werken, dus ik ging op pad. Gelukkig stelde het allemaal niks voor en was ik met 1,5 uur klaar. Ik maakte me een lunch van 2 eieren, tomaat en paprika. Daarbij wat overgebleven guacamole en crème fraîche en smullen maar. Kenneth kwam niet veel later al thuis, die was klaar. Dus zetten we Jewel in de auto en reden we met 2 auto’s naar Roermond. We gingen naar Ger en José even wat drinken en zij letten even op Jewel terwijl wij naar de Action gingen. Heel fijn! We haalden o.a. voor haar een hondenkussen, omdat op de grond op een plaidje voor ons gevoel ook niet het je van het was. Eenmaal terug kletsten we nog even, ontdekte Jewel de vijver en toen reed Kenneth met Jewel naar huis en ging ik naar mijn ouders.

vijver

Jill was bezig met een prachtig schilderij, heel tof om te zien. En mama was ondertussen aan het koken! Ik at gezellig stamppot mee. Heerlijk! Daarna had ik met papa afgesproken om naar Sittard te gaan. Een spannende wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Emmen. We moesten 3 punten binnenhalen en godzijdank lukte dat! Voor de pauze hadden ze al 3 goals binnen, echt geweldig. Er was nog een 4e goal, maar die was jammer genoeg buitenspel. En op het laatst schoot Emmen nog 1 tegen. Maar we hadden al lang gewonnen en dat was feest! Eenmaal terug in Roermond kletste ik nog even mee over van alles en nog wat en rond kwart op 12 reed ik weer naar huis.

#34 16 maart: Lekker kokkerellen

Zaterdag begon de dag ook weer om 8 uur, geen uitslapen voor mij. Jewel en ik deden ons ding en daarna maakte ik een klein lijstje voor de boodschappen. Samen met Kenneth waren we aan het brainstormen wat we zouden eten en dat werd uiteindelijk een taart. Toen ik op het punt stond de boodschappen te gaan doen kreeg ik een appje dat alle post binnen was. Dus hup snel naar de winkel, brunchen en toen de fiets op richting depot.

chocolade

Er stonden 4 zakken klaar. Meer dan genoeg! Ik ging op pad en mocht onderweg weer lekker stunten met alles. Mijn fiets viel om en een lading folders begon te wapperen, gelukkig was ik net op tijd voor ze gingen vliegen. Het was dus weer een hele klus om de boel bezorgd te krijgen.. Ik ben toch een uurtje of 3 onderweg geweest. Terug thuis had ik zin in een gebakje, dus kreeg ik het idee om samen met Kenneth en Jewel naar de Bakker Bart te lopen. Maar onderweg er naar toe kwam ik erachter dat de Bakker Bart dicht was. Jammer! Dus liepen we door naar de Hema waar ik een pak koekjes en een reep chocolade haalde. En die koekjes aten we met smaak terug thuis. De reep is voor mij, nom!

Jewel

Kwart op 5 vond ik het tijd om eens te gaan kokkerellen. Een van mijn favoriete dingen om te doen! Uitje snijden, bakken, bakken, saus erbij en opwarmen. Vervolgens in een taart schaal, wrap, mix, wrap, mix, wrap, etc. en daarna nog 20 minuten in de oven. In die tijd maakte ik nog een lekkere frisse salade met yoghurtdressing en toen was het smullen maar! Het resultaat zie je morgen in het weekmenu en ik kan niet wachten om de foto’s met je te delen. (Ik ben er stiekem best trots op!). In plaats daarvan een foto van collega chef Jew. Altijd slapen als vrouwtje kookt.

Na het eten en de afwas liet ik Jewel nog een rondje uit en toen was het bank hangen met mijn laptop. Ik maakte het artikel over mijn ultieme high tea af en daarna ging ik op zoek naar inspiratie, keek ik naar mijn planning en rommelde ik zo nog wat voor Bij Zus. Een prima avond met een chipje en een chocolaatje.

En zo waren die 2 dagen ook zo weer om. Hele fijne dagen met fijne momenten. Gewoon, lekker en gezellig. De woorden die ik het liefst gebruik haha. Hoe was jouw zaterdag of meer jouw weekend? Tot morgen!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: