0   31
20   43
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

365 days &Zus #50 oppassen op Olaf!

Maandag had een goed begin van de week! Ik mocht namelijk weer even oppassen op OIaf en dat vond ik heerlijk. We gingen samen op pad, ‘s middags ging ik een groter stuk lopen met Jewel en ‘s avonds stortte ik weer in. Tijd voor een nieuw verhaal.

Oppassen op Olaf

Mijn ochtend begon een beetje te laat, ik werd namelijk wakker van de wekker om 8 uur. Dus hup het bed uit, klaar maken, opruimen en toen gauw Jewel uitlaten. We oefenden weer en het blijven gelukkig weer redelijk goed. Halleluja! Daarna ontbeet ik met yoghurt, aardbeien en cruesli. Een soort feestonbijtje als je het mij vraagt. En daarna ging ik gauw aan de slag met het dagboek. Rond half 11 zette ik Jewel in haar bench en ging ik op pad. Eerst tanken en daarna door naar Roermond.

Oppassen

Ze hadden me gevraagd of ik op Olaf kon passen, omdat er een afspraak gepland stond bij de oogarts. Ik had me voorgenomen om met hem naar het Retailpark te lopen en zo gezegd, zo gedaan. Echter viel mijn kleine grote vriend al na 5 minuten in slaap en dat deed hij 1,5 uur lang. Dus hij heeft niks meegekregen, haha. De Blokker niet, het kopen van zijn vriendinnetje Sula niet, Casa niet, de dierenwinkel waar ik riemen en shampoo kocht voor Jewel niet en ook de Big Bazar en de Bakker Bart niet. Maar ook niet de trein en paarden op de terugweg.

Eenmaal binnen werd hij vrolijk wakker en liet ik hem Sula zien en daar was hij gelukkig heel blij mee. We lunchten even met z’n allen, nog even spelen met Olaf en een Yammie eten en toen was het voor mij tijd om te gaan! Ik zou iedere dag wel willen oppassen op onze kleine vriend, want wat is het toch een heerlijk ventje.

Oppassen

Een stukje verder wandelen met Jewel

Papa bracht me op het idee om ook nog een lekker stukje te gaan lopen met Jewel, maar dat is natuurlijk wat lastig met het oog op maximaal 15/20 minuten. Papa kwam toen met de slimme opmerking “Op het oog!”. Dus zo gezegd, zo gedaan, op het oog ging ik een stuk lopen.

Ik wist wel gelijk welke kant ik uit ging, school was uit, borden op straat, ze vond het allemaal enorm spannend. Ik liep richting kinderboerderij en ook dat vond ze spannend. Vooral de pauw vond ze heel interessant. Toen we aan het einde van die straat kwamen hoorden we een hoop geblaf. Jewel vind dat altijd heel spannend, dus die draaide zich gelijk om. En ook ik draaide me om. Ik had gelijk in de gaten dat mevrouw het liefst de sprint erin zette, maar dat was ik niet van plan. Wel gingen we weer richting huis, het was genoeg geweest. En zo waren we toch een 3 kwartier weg geweest.

Jewel ging lekker buiten spelen met de bal die ik ‘s ochtends had gekocht bij de Big Bazar en ik vulde het mandje dat ik ook daar had gekocht met Jewel haar spulletjes.

En toen stortte ik weer in

Misschien is instorten het verkeerde woord, of wat overdreven, maar al onder het lopen merkte ik dat mijn spieren begonnen te vervelen en dat ik me weer slechter ging voelen. Logisch, de ibuprofen was weer uitgewerkt. Ik dook de bank op met thee en ik nam weer een ibuprofen. Zo kreeg ik het weer onder controle.

Toen ik wilde gaan koken kwam ik er achter dat de aardappelen op waren. In eerste instantie zou Kenneth ze voor me halen, maar dan zouden we heel laat eten, dus haalde ik het zelf even snel. We aten een prei stamppot uit de oven, erg lekker! En daarna liet ik Jewel gauw nog een keer uit, want ik begon weer niet lekker te worden. Terug thuis begon ik aan het weekmenu en het schrijven ervan duurde erg lang, want ik werd weer koortsig. Kenneth ging richting bed, want die had ik aangestoken en een uurtje later ging ik ook.

En toen was de dag weer voorbij. Zo raar hoe je je ‘s ochtends eigenlijk redelijk goed voelt en dan ‘s avonds weer helemaal beroerd bent. Maar goed, ik heb genoten van het oppassen! En ook wat verder wandelen met Jewel was fijn. Hoe was jouw maandag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

4 Reacties

 1. Dorothé
  april 2, 2019 / 11:07 am

  Herlenbaar aan dit virus. Slechte avonden en nachten en overdag is het moe moe moe
  Beterschap meis rustig aan xxx ❤

  • Roos Smeets
   april 5, 2019 / 5:34 pm

   Die zomertijd… het is altijd wennen. Voor mij kortere nachten, overdag moe. Biologische klok ontregeld? Bij mij in ieder geval wel.

 2. oma
  april 2, 2019 / 5:35 pm

  we hopen voor je, dat het vanavond goed gaat. Twee uurtjes geleden zag je nog stralend uit, maar dan zou het jou door de haren gaan. Een goeie lange nachtrust doet ook vaak wonderen. Voor het naar bed gaan een warme kop thee met honing en citroen, in ieder geval goed voor je keel! We duimen voor je, liefs opa en oma xxx

 3. Roos Smeets
  april 5, 2019 / 5:30 pm

  Jahaaaaa, dat heb je zo met die kleintjes. Vallen in slaap wanneer zij er zelf zin in hebben. Weer een leuk verhaal Kelly.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: