20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

365 days &Zus #53 Jewel bij de vrachtwagen

Vrachtwagen

Daar zijn we weer! Een nieuw dagboek met een nieuw verhaal.  Gisteren ging het uiteindelijk iets beter! De ochtend was onrustig, in de middag moest ik werken en daarna trok het gelukkig bij. Ik probeerde zelfs weer wat uit in de keuken en Jewel en ik haalde Kenneth op bij de vrachtwagen. 

Een hele onrustige ochtend

De ochtend was er een die voor mij uit de boekjes mag wegblijven. Oh, ik zat echt totaal niet in mijn vel. We begonnen de dag natuurlijk weer met een wandeling en oefenen. Maar het wilde niet, voor geen meter en ik hoorde de instructrice in mijn oren zeggen “let op met de slipketting, anders doet hij straks zijn werk niet meer.”. En dat is dus iets wat je gewoon wilt voorkomen, omdat het in feite wel werkt voor haar. Maar goed, daar liep het al niet lekker en dat zette zich voort in de rest van de ochtend.

Ik schreef mijn dagboek, maar dat liep ook niet van harte, want woensdag vond ik ook geen fijne dag. Of ja , de avond stond zo negatief in mijn geheugen dat ik er niet mee weg kon. Nou weet mijn helder denkende ik dondersgoed hoe het bedoelt is en dat de lessen voor zowel Jewel als voor mij zijn. Maar als je even niet lekker in je vel zit, dan kun je het soms simpelweg vergeten en is alles donker. Van het depot kreeg ik geen berichtje dat alles er was, dus bleef ik thuis tot half 1. 

Wel genoot ik van een klein tafereeltje van Jewel. Ze had namelijk een hele tijd geleden haar blauwe plaid uit de bench gehaald en in de woonkamer gelegd. Prima! Maar mevrouw nam deze nu dus mee naar haar kussen en drapeerde deze er bovenop. En toen pas ging ze er zo half knuffelend op liggen. En dan zie je ook hoe groot ze al is geworden. In principe past ze bijna niet meer op het kussen. Maar ze mag het er nog even mee doen aangezien ze er ook nog steeds regelmatig mee speelt. En dan wordt de volgende gewoon een dikker kussen.

Nog een rondje lopen

Kwart voor 1 was ik op het depot en bleken mijn tassen er al te zijn. Mooi, gelijk aan de slag dus. Het was even omladen, want ik had 4 tassen en ik wilde alles in 1 keer mee. Gelukkig lukte dat ook, post in de bak voor en de rest in de tassen achter. Aan de slag! Het leek in eerste instantie heel veel post te zijn, maar dat viel uiteindelijk reuze mee. Op een gegeven moment had ik in de gaten hoe het kwam en toen stelde het allemaal niks voor. Een dikke 2 uurtjes later was ik klaar en kon ik naar huis. Terug thuis ging ik de bank op met een paracetamol en wat YouTube filmpjes om vervolgens Jewel mee te nemen een blokje lopen. Dit keer niet naar het park, maar gewoon 2 blokken en dat ging goed. Ook het oefenen ging nu weer goed. Gelukkig!

Met Jewel naar de vrachtwagen

Vrachtwagen

Eenmaal thuis ging ik aan de slag met het eten. Zelfgemaakte gebakken aardappeltjes met een zigeunerschnitzel en spruitjes. Kenneth belde dat hij met de vrachtwagen naar huis kwam, dus besloot ik hem met Jewel even op te halen. Vind Jewel gelukkig niet erg, die sprong zo op de achterbank. Toen ze eenmaal in de gaten had wie we ophaalden was ze door de dolle heen. Kenneth moest nog wat doen in de trailer, dus haalde ik Jewel uit de auto en liet haar aan de riem even snuffelen. Ze vond het allemaal maar wat interessant. En zelfs van de koeler schrok ze niet, echt top.

Vrachtwagen

Mij leek het leuk om een foto van haar te maken zittend voor de vrachtwagen, dat bleek nog een hele uitdaging. Kenneth liet haar zitten, maar in plaats van dat ze naar mij keek hield ze zich bezig met Kenneth. Dat gaf wel bovenstaande foto, ik vind hem wel schattig. Zo van “Kijk baas, wij zorgen er wel voor dat vrouwtje ons niet op de foto krijgt!”. 

Chantal komt werken kijken

Na het eten, dat overigens heel geslaagd was wilde ik eigenlijk nog de afwas doen en een rondje met Jewel. Maar daar kwam het niet helemaal van. Er was iets op de tv met 24 uur in een politiecel in Engeland en dat was enorm interessant. En daarna kwam natuurlijk Chantal komt werken! Super leuk. Ik vind het echt een heerlijk programma, waarbij je gegarandeerd moet lachen. Kenneth keek het eerste gedeelte mee en Jewel kwam binnen het 2e gedeelte mee kijken, want die had nog een hele tijd buiten gerommeld. Het programma na Chantal komt werken keek ik ook en toen was het toch echt wel bedtijd. Boterhammen smeren, Jewel even naar buiten en toen op naar bed. 

Vooral veel hoesten

Gisteren was gelukkig weer een betere dag qua verkoudheid/virus. Ik heb niet meer zo’n vervelend koortsig gevoel gehad en na de ochtend kon ik er weer beter mee omgaan. Er zit gewoon ontzettend veel rommel in de luchtwegen en ik hoest me een ongeluk. Maar het feit dat ik niet meer dat koortsige heb gehad scheelt al een hele hoop. Van het hoesten en het vervelende gevoel in de longen word je heel moe, maar dat valt nog een beetje te overzien.

Zo en dat was het weer voor de donderdag! Samengevat een onrustig dagje dat eindigde op een fijne manier met een beter gevoel. Gelukkig. Nu Jewel nog eens een keer goed bij de vrachtwagen op de foto zetten. Maar misschien moet Kenneth dan eerst eens geen Renault meer hebben. Hoe was jouw donderdag? 

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    april 5, 2019 / 12:09 pm

    En de donderdag was weer een vol dagje voor je, gelukkig wel een beter gevoel. Als het beter gaat, dan loopt alles ook wat gemakkelijker. En Jewel luikt nu ook wat donkerder! Een fijne dag verder, groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: