2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #59 alles uit de kast

alles uit de kast

We hebben weer eens een fijne woensdag achter de rug. Ik moest werken, stond te kokkerellen in de keuken en Jewel haalde alles uit de kast op de hondenschool. Laat ik je maar gewoon meenemen door onze dag.

Aan het werk

De woensdag begon met Kenneth naar zijn vrachtwagen weg brengen. Daarna dook ik nog een half uurtje in bed en tegen 7 uur, kwart over 7 stond ik naast mijn bed. Eerst de afwas opruimen en daarna aan de wandel met Jewel. We oefenden weer en dat ging redelijk! Terug thuis ging ik aan de slag met het dagboek van dinsdag. Toen ik die online had gezet ging ik verder met Pinterest, die had ik al een tijdje niet meer bijgewerkt. Half 11 zat ik weer op mijn fiets richting depot, tijd voor weer een rondje werken. Toen alles tegen 11 uur eindelijk gebracht werd kon ik aan de slag en gelukkig viel de hoeveelheid reuze mee.

Kwart over 12 was ik alweer thuis. Lekker! Na mijn lunch van Engelse boterhammen en een beschuitje was het tijd om te bedenken wat ik ’s middags ging doen. Eigenlijk wilde ik nog even buurten in Roermond, maar planning technisch was het wat lastig. Om te beginnen maakte ik alvast het avondeten klaar. Dat werd de broccolisoep van Lekker & Simpel. Daarna besloot ik Jewel even een groter blokje uit te laten.

Met Jewel aan de wandel

We kwamen mensen uit de straat tegen die heel enthousiast waren over Jewel. Alleen Jewel was weer wat schuw, dus dat is voor hondenliefhebbers heel vreemd! Maar uiteindelijk liet ze zich knuffelen en heb ik iemand erbij als oppas indien nodig. Leuk om te horen. Ik zag dat er iemand bij de tuin stond van opa en oma, dus ik besloot er even langs te lopen. En inderdaad opa stond buiten met iemand te praten en hard te werken in de tuin. Ik bleef even kletsen en dat was fijn, oma kwam er ook nog bij, heel gezellig. En Jewel vond het ook leuk. Daarna wandelden we weer verder, door het park, het dorp en zo weer naar huis. Terug thuis bedacht ik me dat ik ook nog naar de winkel moest en dat Kenneth ook wel weer op tijd klaar zou zijn. Ik besloot boodschappen te gaan doen in plaats van naar Roermond te rijden. Dan maar weer een andere keer.

In de winkel appte ik Kenneth wanneer hij thuis zou zijn en toen bleek hij al in het dorp te zijn. Ik bood aan hem op te halen, maar hij wilde lopen. Ik moest nog een poststuk op de post doen en toen bedacht ik me dat ik stokbrood was vergeten voor bij de soep. Dan kon ik net zo goed Kenneth ook oppikken, dus ik nam de proef op de som en reed naar de hoek waar hij normaal vandaan komt gelopen. En inderdaad daar liep hij! Ik haalde hem op als een soort gangster, vond ik humor en toen bracht ik hem met de eerste lading boodschappen thuis en reed ik gauw terug voor stokbrood.

Apple cobbler bakken

Ik had bij de winkel spullen gehaald voor een apple cobbler en besloot die gelijk te maken. Zo had ik ook weer een 2e artikel voor de dag. Tijdens het wachten keek ik wat Youtube filmpjes. Toen de cobbler klaar was maakte ik het stokbrood en de soep warm. Dat smaakte goed! Daarna maakte ik vanille pudding warm die we nog hadden uit Engeland en dat aten we bij de cobbler als toetje. Zo lekker! Ik zette het artikel online, deed de afwas, ruimde een lading versnippert oud papier op in de tuin (thanks Jew!), maakte een Instagram post en toen was het Jewel inladen en op naar Melick!

alles uit de kast

Ze haalde alles uit de kast!

Eenmaal op het terrein deed ze gelijk al haar behoeftes. Nou, dat had ze nog nooit gedaan, normaal doet ze dat altijd in de pauze. Dus dat was al vreemd. Maar mevrouw besloot ook letterlijk alles uit de kast te halen om niet te luisteren. Thuis wil ze me wel eens bijten zeg maar, gewoon spelend of als ze het er niet mee eens is. Dat is puppy eigen. Normaal deed ze dat bijna niet op de hondenschool en nu was het dan zover!

alles uit de kast

We hadden gevolgd en daarna kwam de blijf oefening. Ze stond op, dus ik commandeerde haar weer tot zitten, maar dat was ze toch echt niet van plan. En toen haalde ze me alles uit de kast. In de handen happen, in de armen, niks was haar teveel, ik kreeg het niet onder controle en toen kwam Jeanne en was het feest gelijk klaar. Ergens was ik blij dat Jewel het deed, omdat ik thuis niet goed wist hoe te handelen. Nu wel! Maar op zo’n moment zak je het liefst door de grond, voel je je de slechtste baas ooit en vraag je je af waar je aan begonnen bent.

We komen er wel!

De rest van de les was ze nog steeds een beetje eigenwijs, maar ik wist nu wel wat te doen. Volgen volgens de examenoefening ging goed, blijven in zowel zit als down ging goed en ik deed zelfs nog een trucje meer. Na de down blijven liggen oefening moest ze naast me blijven liggen. Wie durfde mocht de riem loslaten. Ik durfde wel, mevrouw was toch helemaal op en sowieso leken we het wel onder controle te hebben. En daarna moest ze dus van down in zit zonder haar aan te raken. Maar het mocht wel met een snoepje! Guess what?! Het lukte! Ik was toch wel even trots en met dat gevoel mocht ik weer naar huis. De les was om!

Terug thuis kletste ik nog even met Kenneth, deden we het slaapritueel met Jewel en toen was het weer bedtijd. Wat een dag. Productief en leuk door het koken en bakken en uitdagend door ons dametje. Het is een echte puppy puber! Hoe was jouw dag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    april 11, 2019 / 3:26 pm

    Gelukkig, dat je nu weet wat je moet doen, en vast houden. Anders neemt ze een loopje met je. Heb je vannacht wel kunnen slapen? Het komt allemaal goed. Het gesprek vanmorgen met “gras” is goed verlopen. Offerte volgt. Groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: