2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #69-#70 een pollenexplosie en eerste paasdag

pollenexplosie

Genieten jullie ook zo van de zon? Het is weer prachtig weer! Er ontplofte volgens mij ook een pollenexplosie, want zaterdag had ik me toch last van de hooikoorts! Gelukkig ging dat eerste paasdag weer een stuk beter. Ik neem je mee in een nieuw dagboek met een hoop leuks.

Zaterdag, 20 april 2019

Een pollenexplosie in de lucht

De dag begon met kriebelende ogen en een kriebelende neus. Het leek wel of er een pollenexplosie had plaats gevonden, zo voelde het. Mijn hele systeem stond qua hooikoorts op de kop. Ik wilde gaan schrijven, maar dat ging toch extreem langzaam met het heen en weer lopen om de neus te snuiten. Uiteindelijk ben ik 2 uur bezig geweest, maar goed, er stond wel weer een dagboek online. Ondertussen kreeg ik bericht dat alle post er was, hielp ik Kenneth nog heel even snel in de tuin en daarna ging ik vliegensvlug richting depot. In nieuwe werkkleren! Want die had ik ook binnen gekregen.

De loop ging voor mijn gevoel extreem langzaam. Ik had maar 1 zak post en 1 zak huis aan huis en daarbij dan nog 2 zakken pakketjes. Normaal zou je zeggen “appeltje, eitje”, maar dat bleek niet zo te zijn. In mijn hoofd liep het voor geen meter, natuurlijk hielp daar de hooikoorts ook aan mee en dan krijg ik een soort paniekaanval. Gevolg? Ik pauzeerde mijn loop, reed naar huis, dronk wat, at wat en ging toen gauw verder. Uiteindelijk was ik er gewoon 3 uurtjes mee bezig, zoals normaal.

Wokken met Theo en Anja

Terug thuis was het alweer bijna 4 uur. Theo en Anja waren bij ons. Theo hielp met het aanleggen van stroompunten in de tuin en Anja had aangeboden het onkruid tussen de tegels te halen en ze was met Jewel gaan wandelen. Heel lief. Als dankjewel en voor de spullen van de stroom gingen we gezellig wokken. Dit keer lag de focus bij mij wat meer op toetjes, daar had ik enorm veel zin in. Zoals bovenstaand bordje met gebakjes. Wat ik voor de rest at lees je morgen in een nieuw weekmenu!

pollenexplosie

Na het eten maakte Theo het werk af en daarna gingen ze weer richting huis. Ik maakte een blokje om met Jewel en genoot van de mooie bloemen. Tegenwoordig kan ik me steeds beter focussen op dingen die ik mooi vind. Wanneer zoiets gebeurd sta ik daar ook extra bij stil. Ik ben blij dat ik die lichtpuntjes zie! Terug thuis wilde ik gaan bloggen, maar uiteindelijk werd het de oude Kees & Co kijken via Videoland. Nouja, moet ook kunnen! En Jewel lag heerlijk te slapen.

Zondag, 21 april 2019

Eerste paasdag!

pollenexplosie

Gisteren was het alweer Pasen! We begonnen de dag na onze standaard dingetjes met een lekker paasontbijt. Ik bakte croissantjes en pistoletjes af en ik kookte zelfs eieren! De pollenexplosie leek een beetje minder, want ook de last was weer iets minder. Tegen 10 uur pakte ik al mijn spullen bij elkaar en vertrok ik naar opa en oma. Gezellig even Pasen vieren, bijkletsen en genieten van Olaf. Daarna reed ik met papa, mama en Jill mee terug naar Roermond om vervolgens met papa door te gaan naar Sittard!

In Sittard was het heerlijk vertoeven op de tribune! En het allerbelangrijkste ze speelden goed. Er was een beetje geluk voor nodig, maar uiteindelijk wonnen ze met 2-1! Wat een feest! Eredivisie, Sittard is erbij, durven we nu al fluisterend te roepen. Geweldig! Na de wedstrijd bracht papa me naar huis en sprong ik de auto in richting camping. Ger en José waren weer daar en we hadden afgesproken samen te barbecueën. Kenneth en Jewel waren er de hele middag al geweest en ik zou na de wedstrijd aansluiten. Onderweg er naar toe verreed ik me en kon ik er bij Horst weer af, om vervolgens me te draaien en weer terug de A73 op te gaan. Hilarisch!

pollenexplosie

Eenmaal daar waren de eerste worstjes al klaar! We hebben lekker zitten smullen en daarna heb ik nog even genoten van het camping leven. Jewel was zich steeds vast aan het lopen met de lange lijn, dus dat was humor om te zien. Rond half 9 reden we weer naar huis! Ik maakte een pitstop bij de Mc Donalds voor een milkshake, want daar had ik enorm veel zin in. En zo heb ik rustig naar huis gereden. Muziekje op, mooie zonsondergang en een milkshake banaan, wat wil je nog meer?

pollenexplosie

Terug thuis wilde ik opnieuw gaan bloggen, maar ik kwam weer bij Kees & Co terecht. De motivatie was ietsje minder, soms heb je dat! Uiteindelijk viel ik op de bank in slaap en maakte Kenneth me wakker rond 1 uur om te gaan slapen. En zo was er alweer een paasdag om!

Al met al heb ik me goed geamuseerd! Ondanks de pollenexplosie waar ik me geen raad mee wist. Inmiddels lijkt mijn lichaam er weer mee om te kunnen gaan. En ik hoop dat dat zo blijft! Hoe was jouw eerste paasdag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    april 22, 2019 / 5:31 pm

    De eerste paasdag vonden we gezellig, we vonden het fijn dat jullie er weer eens waren met de hele familie. Olaf maakt de hele familie blij, wat een mooi menneke, met leuke manieren. Kelly misschien heb je zaterdag een kruisreactie gehad, waardoor de hooikoorts hevig was. Daar is heel veel leesvoer voor.
    Ook mooie foto’s van Jewel, die groeit echt hoor! Een fijne avond, groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: