2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #80 Jewel “zitten blijven!”, de uitdaging!

365 days &Zus #80 Jewel “zitten blijven!”, de uitdaging!

“Zitten blijven!, het galmt me nog na in de oren. En daar ben ik blij om! Gisteren was puppy cursus les 8 en mevrouw had 2 weken het blijven geweigerd, dat hebben we even op 1,5 uur tijd terug opgepakt. Maar we deden ook nog meer. Lees je mee in mijn dagboek?

Foto’s maken en werken

zitten

De ochtend begon weer zoals alle andere. We deden ons ding, probeerden op de juiste manier te oefenen voor de cursus en ik ging verder met bloggen. Rond kwart voor 10 belde oma mij vanwege een kast die we aan het verkopen zijn. Er stond ook nog een andere kast en het was een idee om zelf even de foto te gaan maken. Dus voor dat ik naar het depot ging stopte ik nog even bij opa en oma. Ik hielp opa even met het inladen van wat boeken die naar het milieupark moesten en bood aan ’s middags mee te gaan om even te helpen.

Rond half 11 was ik op het depot en begon het wachten op de spullen. Gelukkig duurde dat niet heel lang en konden we op tijd aan de slag. Ik had 2 wijken, dus ik had genoeg te doen. Iets meer dan 2 uur later was ik klaar. Thuis lijnde ik Jewel aan en gingen we eerst lopen om vervolgens te lunchen. Ik ruimde nog wat dingen op en schilde alvast de aardappelen, zodat ik zodra ik thuis was kon beginnen met koken of misschien Kenneth kon vragen ze aan de kook te brengen.

Naar het milieupark en Duits gebied

20 voor 2 zette ik Jewel in de auto en reden we naar het milieupark hier niet ver vanaf. Ik hielp opa met de boeken weg te gooien en dat was zo gepiept! We mochten al wat eerder naar binnen, dus waren we om 3 uur alweer klaar. Opa zei Jewel even gedag en daarna gingen we allebei weer op pad. Jewel en ik vertrokken naar Roermond, het Duitse grondgebied gisteren. Het was namelijk een vrije dag in Duitsland en dan komen ze met velen naar het Outlet.

Dit keer ging ik niet naar mijn ouders, ik ging met Jewel naar Ger en José. Ofja, Ger, want José was naar oma. En die had ook een vrije dag, want hij rijdt naar Duitsland. Jewel amuseerde zich prima met oud papier, een flesje en een voetbal die Ger ooit op een camping had gevonden. En ik vond wer een kiesje buiten. Yes, 3 tandjes! Van Ger kreeg ik nog een beeldscherm mee, een kleintje om op kantoor neer te zetten, zodat ik wat groter beeld heb om aan te werken. Heel handig! Na ons bezoekje aan Ger reden we nog even langs Groenlijf om supplementen te halen voor Kenneth en toen gauw door naar huis!

Jewel, zitten blijven!

Onderweg naar huis vroeg ik Kenneth de aardappelen aan te zetten en terug thuis hoefde ik alleen nog het vlees te braden en de groente op te warmen. Toppie! Na het eten maakte ik nog een toetje met roomyoghurt straciatella en wat stukjes Rolo. Ik ruimde op en tegen 7 uur stapte een vermoeide Jewel en ik de auto in naar Melick. Zoals jullie al hadden kunnen lezen was het hele concept “blijven” niet helemaal tussen de spitse oren blijven hangen. Dus we gingen op pad voor een uitdaging!

Ik vertelde Jeanne wat er was en een collega woef had hetzelfde. En zodoende ging Jeanne met de groep weer aan de slag. Die overigens een stuk kleiner was dan normaal en dat was eigenlijk heel prettig. Eerst volgen, vervolgens kwam het blijven waarbij ze zich eerst focuste op de andere hond. En vervolgens weer door en toen was ik aan de beurt. Nou, Jewel kan nog wel blijven zitten. Ik had alleen niet de goede aanpak gebruikt. Nou ja, dat zijn dingen die je moet leren als vrouwtje zijnde. Jeanne heeft me de hele les back up gegeven en Jewel deed het. Het concept “zitten blijven” zit wel tussen de oortjes nu en bij mij galmt het ook nog steeds na. Gelukkig!

Ook het stukje tandjes kijken passeerde weer de revue. We kregen 1 punt, voor de moeite. EN ze heeft alles gewisseld! Halleluja in de hemel. Nu nog alle tandjes mooi door laten komen zonder veel slopen en dan ben ik een gelukkig vrouwtje. In mijn ogen heeft ze dat wel snel gedaan, ze is pas 20,5 week! Daarna moest ze nog gaan staan, daarvoor kregen we 4 van de 5 punten, omdat ik haar toch moest ondersteunen. Nou ik was tevreden, want ze liet zich wel keurig betasten. Niet veel later was de les voorbij! Tevreden ging ik naar huis. Het was pittig, maar ze kan het, ze is gewoon een tikkeltje eigenwijs en ik een tikkeltje te druk. Het komt goed!

En nu heeft Jewel 2 weken vakantie van de hondenschool, maar niet van mij, we gaan trainen en dan hoop ik over 2 weken een pup te hebben die goed blijft zitten. We gaan ervoor! Hoe was jouw dag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 2, 2019 / 11:54 am

    Gisteren was het voor jou weer een flinke werkdag, but end good, all good. Uiteindelijk gaat het heel goed met Jewel, heeft een warm nestje. Fantastisch, dat je ons gisteren zo geholpen hebt. Wij zijn lekker opgeschoten. Kelly een fijne dag en tussendoor even pauzeren! Liefs van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: