2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #82-#83 dagboek met een mislukte cheesecake

mislukte cheesecake

Vrijdag was zo’n dag dat ik ’s middags vooral zelf aan het rommelen was, zo maakte ik een mislukte cheesecake en natuurlijk besteedde ik tijd met Jewel. Zaterdag moest ik uiteraard werken, maar was er ook tijd voor de boodschappen en even helpen bij opa en oma! Lees je mee?

Vrijdag, 3 mei 2019

Fijne korte werkdag

De ochtend ging weer lekker, mijn laptop werkte niet mee, dus besloot ik hem te legen. Alles op de harde schijf en dan maar even niet schrijven. Rond half 11 stond ik weer op het depot om aan de slag te gaan. Al met al viel de hoeveelheid reuze mee en zo was ik met bijna 2 uurtjes klaar. Lekker! Ik besloot er eens een thuisdagje van te maken. Dat was namelijk alweer lang geleden!

Een mislukte cheesecake

mislukte cheesecake

Ik had het idee om een salted caramel rolo cheesecake te maken. Dat zag er namelijk heel smakelijk uit en ik had alle ingrediënten in huis. De bodem maken ging goed, het cheesecake mengsel maken ging volgens mij ook goed, maar toen kwam de bodem bekleden met het mengsel.. Ergens ging het fout en zo kwam de bodem los. Poging mislukt! Ik maakte er cheesecake in een potje van, hoewel het ook wel iets weg had van een parfait. Terwijl de cheesecake de koelkast in ging voor 3 uurtjes gingen Jewel en ik op pad.

Ik besloot met haar naar de maas te lopen en mijn camera mee te nemen. Een risico met de donkere wolken en de weersvoorspelling, maar ik had er zin in. Dus we gingen op pad en de resultaten mochten er van mij wel wezen. Er zaten gelukkig een paar hele toffe foto’s tussen. Onderweg hadden we een paar druppeltjes regen en toen we thuis kwamen kwam er een grotere bui over ons heen. Maar toen waren wij alweer lekker binnen. Ik keek even wat Youtube filmpjes en toen was het tijd om de Tony chocolonely salted caramel te smelten en over de bakjes cheesecake te draperen. En die gingen vervolgens weer de koeling in.

Avondje schrijven

Qua avondeten had ik het lekker makkelijk! Een kwestie van opwarmen wat ik donderdagavond nog had gemaakt. En als toetje uiteraard de mislukte cheesecake en die was geslaagd. Na mijn wandeling en het trainen met Jewel ging ik aan de slag met bloggen en met mijn Instagram. Om vervolgens rond een uurtje of 10 naar bed te gaan. Eens een keertje op tijd op een vrijdag.

Zaterdag, 4 mei 2019

Een goede start van de zaterdag

Ik begon de zaterdag iets anders dan normaal. Zo mocht ik uitslapen van Jewel! Daarna wandelden we samen ons blokje en trainden we weer voor de cursus. Vervolgens stapte ik mijn fiets op en reed ik even naar de Bakker Bart voor bartjes en naar de Plus voor beleg. Een goede start van de zaterdag! Om half 11, kwart voor 11, kreeg ik bericht dat mijn wijk bij de eerste rit zat, dus kon ik ook vertrekken. Heel fijn! Doordat de huis aan huis er niet meer bij zat was ik ook nog op tijd klaar. Een feestje!

De kast van opa en oma verkocht

mislukte cheesecake

Terug thuis besloot ik maar gelijk de weekboodschappen te gaan doen, dan was dat tenminste weer gedaan. Om 4 uur begon ik al met koken, want rond etenstijd moesten we even bij opa en oma zijn. Het werd een iets gewijzigde versie op de kantonese rijst die we vaker eten. Om half 6 liepen we naar opa en oma toe, want we hadden beloofd te helpen met het verkopen van een kast. Ik had de verkoop tot nu toe geregeld en zaterdagavond haalde ze de kast op. Kenneth die hielp mee met slepen en zo regelden we met z’n vieren de verkoop van de kast. Uiteindelijk werd het gewoon een gezellig bezoekje, want we gingen pas weer naar huis om 10 voor 8.

Dodenherdenking

Om 8 uur waren we op Jewel na 2 minuten stil. Dat vind ik ieder jaar een bijzonder moment. Een moment dat heel veel mensen even stil staan bij wat we hebben en wat er voor is gedaan. Heel mooi!

En daarna gingen Jewel en ik wandelen, deed ik nog even de afwas en 2 wasjes om vervolgens mijn tijd te besteden aan Instagram en Bij Zus met wat snackjes. Heerlijk!

Mijn voornemen voor dit weekend is om echt aan de slag te gaan met het schrijven van artikelen en bezig te zijn met het verbeteren van social media. Heel benieuwd of dat lukt! Die mislukte cheesecake ga je in ieder geval terug zien!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 5, 2019 / 2:27 pm

    bezig bijtje en er komt ook veel voorbij elke dag. Dit is voor jullie een heel mooie tijd en geniet ervan. Jewel draagt ook zijn steentje bij. En nog bedankt voor het helpen Kelly en Kenneth, het liep gesmeerd. Een heel fijne zondag verder met groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: