2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #87 de keuken geeft me energie

keuken

Van in de keuken staan krijg ik energie, daar ben ik gisteren achter gekomen. Tegen het einde van de middag ging ik aan de slag met voorbereidend werk voor het avondeten en spontaan kon ik nog even stofzuigen, een afwasje doen en kwamen er wat woorden opborrelen. Lees je mee in mijn dagboek?

Niet vooruit te branden

Na een goede training met Jewel, een ontbijtje en wat Youtube filmpjes ging ik gisterochtend aan de slag voor Bij Zus. Ik schreef een nieuw dagboek en vertelde dat ik me vooral moe voelde. Jewel had in de tussentijd weer lekker liggen spoken buiten. Ze was er zo moe van dat ze lekker op de bank in slaap viel. Heel schattig!

Al snel was het half 11 en kon ik richting depot voor een nieuwe werkdag. Toen ik op het depot arriveerde kwam ook het busje de plaats opgereden. Mooi! Omladen en weer gaan. Met een uurtje was ik klaar en kon ik weer naar huis. Thuis lunchte ik met een tosti en een boterhammetje stroop voor het ijzer. Daarna was het weer tijd voor een wandelingetje met Jewel. Even op het gemak een stuk lopen, echter regende het, dus verkortte we het rondje. En eenmaal thuis positioneerde ik me op de bank. Ik wilde gaan schrijven, maar de woorden kwamen niet en dan zit je even te koekeloeren kan ik wel zeggen.

De keuken geeft me energie

Rond 4 uur besloot ik even naar de winkel te gaan en daarna alvast wat voorbereidend werk te gaan doen in de keuken. Ik weet niet wat het is, maar als ik in de keuken sta en bezig ben met dingen te bakken of te bereiden dan ontspan ik. Heel bijzonder, want dan komen de energie, de ideeën en soms ook de woorden weer opborrelen.

keuken

Anyhow, tegen 6 uur kon ik beginnen met koken. In de tussentijd had ik alvast een afwas gedaan en de benedenverdieping gestofzuigd. We aten aardappelpartjes met boontjes en wortel in kruidenboter gebakken met een lekkerbekje uit de oven. Echt een aanrader! Ondertussen keken we weer Samsam en daarna deed Kenneth de afwas en liet ik Jewel uit. De rest van de avond heb ik meegekeken naar Kinderen geen bezwaar en heb ik geprobeerd nog wat te schrijven.

De dag ging heel langzaam voorbij. In het vervolg ga ik ’s middags koken, dan heb ik tenminste daarna weer energie. Nee, dat is gekkigheid. Het komt wel goed. Iedere schrijver heeft zijn of haar dipjes. Lang leven de dagboeken die wel vrijwel dagelijks verschijnen! Hoe was jouw woensdag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 9, 2019 / 6:15 pm

    Nu had ik weer wat geschreven, maar vergeten te posten. Dom, maar het zij zo! Je hebt lekker gekookt en fijn, dat je daar energie uithaalt. Appelstroop, maar ook bladgroenten zijn goed voor het ijzer in je bloed. Een tekort maakt lamlendig, maar dat is je bekend. Jewel kost en geeft je energie!! Leuke foto’s! Een fijne avond samen met groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: