0   31
20   43
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

365 days &Zus #9 opleiding tot postbezorger

365 days &Zus #9 opleiding tot postbezorger

En toen was dinsdag, 19 februari, weer voorbij! En wat voor eentje.. 
Het was mijn eerste dag waarbij ik mijn opleiding volgde tot postbezorger. 
Ik liep een dag mee met een ervaren collega en ik neem jou ook mee!

Goedemorgen dinsdag

De dag begon met een succes telefoontje van mama, dus dat was leuk! Daarna was het haasje repje naar beneden, want ik was eigenlijk wat laat opgestaan. Jewel naar buiten en daarna gauw samen ontbijten. Ik begon met het schrijven van het dagboek en daarna wilde ik eigenlijk nog een extra artikel schrijven voor ’s middags. Maar het kwam even niet uit de vingers, dus ik besloot Jewel uit te gaan laten en daarna op bullet journal inspiratie jacht te gaan. Daarover lees je later meer! En toen was het al gauw half 12, tijd om mijn lunch klaar te maken. Normaal lunchte ik niet zo vroeg, maar met de werktijden die ik heb doen we dat maar wel.

Opleiding tot postbezorger

Om kwart over 12 sprong ik op mijn fiets en reed ik naar het Post NL depot in het dorp. Ik werd vriendelijk ontvangen en niet veel later kwam mijn collega aan waarmee ik mee ging. Samen gingen we aan de slag in de wijk waar wij achter wonen. En dat wordt mijn wijk, ideaal dus! Ik zal je eerlijk zeggen dat het begin nogal overweldigend was. De uitleg was top, maar de zware fietstassen in samenwerking met een lompe fiets en een aparte zak op je buik maken je klunzig. Heel klunzig. En dat voelde niet fijn. Maar naar mate de route vorderde en ik de handigheid erin kreeg begon het me mee te vallen. Uiteindelijk vond ik het zelfs gewoon leuk. Dus ik ben heel benieuwd wat de komende lesdagen gaan brengen. Vandaag (woensdag) heb ik vrij en daarna heb ik nog 3 dagen een soort van opleiding waarbij er met mij wordt meegelopen.

opleiding

Even bijkomen

Na bijna 3 uur lopen waren we klaar en konden we terug naar het depot. Daar haalden we mijn spullen op en toen was de werkmiddag voorbij. Kenneth was al thuis, dus die mocht mij helpen met mijn fietstassen uit te klappen. Die waren zo stug, niet normaal. Maar met wat hout in de tas moet dat met een nacht weg zijn. Daarna rustte ik even uit op de bank met wat drinken en toen besloot ik Jewel even uit te laten. Weer een blokje om! En toen was het 10 over 5, tijd om te koken! Het werd een pasta die je in het volgend weekmenu ziet. Verder niet zo spannend. En na het eten was het tijd voor de afwas, nog een rondje met Jewel en Kenneth en daarna even Bij Zussen.

Zo en dat was het dan voor dinsdag. 
Mijn eerste dag van de opleiding tot postbezorger zit erop. 
En het viel me gelukkig niet tegen. 
Het was trouwens kouder buiten, vonden jullie dat ook?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

4 Reacties

 1. José
  februari 20, 2019 / 7:35 am

  Heel veel succes met je nieuwe baan. Gr xxx

 2. oma
  februari 20, 2019 / 8:44 am

  Een hele ervaring, but end good, all good! Nog 2 dagen opleiding en als je het dan alleen gaat doen, merk je, dat het heel goed gaat. Veel plezier in je werk, maar eerst vandaag een mooie dag!!
  Groetjes van oma xxx

 3. februari 20, 2019 / 8:57 am

  Heel goed gedaan meisie het eerste beging is altijd het moeilijkste maar je komt er wel. Dus veel succes met je nieuwe baan knuf Tante Chris

 4. Ger
  februari 20, 2019 / 2:22 pm

  Laat hem gaan ex collega het gaat lukken en het word steeds leuker naarmate je de mensen leert kennen en weet hoe de route loopt.Dan krijg je ook aanspraak van mensen die er wonen. Heel veel suc6.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: