2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #96-#98 weer een poging tot cheesecake maken

cheesecake

Er zitten alweer wat lege bladzijdes in mijn dagboek. Tijd om ze in te vullen met de vrijdag en het weekend. Zo ging ik met Jewel naar mijn ouders, kregen we bezoek uit België en waren we een dagje gewoon eens lekker thuis. En vergeet niet de 2e poging tot het brouwen van een cheesecake.  Ik zou zeggen neem een kop thee en lees gezellig mee.

Vrijdag, 17 mei 2019

Afgelopen vrijdag had ik uiteraard weer een gewone werkdag voor de boeg. Met 2 routes in het vooruitzicht was ik blij toen ik rond kwart voor 11 kon vertrekken. Het was ontzettend weinig, dus ik was ook zo klaar. Heel fijn voor een vrijdag. Ik had me voorgenomen gewoon lekker thuis te blijven en te schrijven voor Bij Zus. Maar jullie kennen mij en mijn wiebelkriebels. Ik moest nog wat dingen opruimen en Kiko moest dringend worden verschoond. Maar om zijn kooi te verschonen heb ik wel nieuwe korrels nodig, dus besloot ik met Jewel naar de Intratuin te rijden.

Een Olaf en Jewel meeting

Onderweg bedacht ik me dat het misschien toch wel leuk was om even met Jewel langs mijn ouders te gaan. Dan zou Jill in ieder geval weer Jewel hebben gezien. Ik was sneller klaar dan ik dacht bij de Intratuin en zo stond ik al vrij op tijd bij mijn ouders op de stoep. Mandy en Olaf waren er ook nog en ik vond het heel fijn om ze even nog te zien. Olaf had Jewel ook weer gevonden en was telkens “wauw wauw” aan het roepen. Hij liet zijn treintje zien en zijn duplo autootje, zo ontzettend schattig. Af en toe kreeg Jewel een aai en hoewel ik verwachtte dat Jewel het niet prettig zou vinden deed ze het toch enorm goed. We zwaaiden Mandy en Olaf uit en ik wachtte tot Jill klaar was op school om samen met Jewel haar te gaan halen. Het was een hele gezellige middag en ik was enorm blij met hoe het was gegaan tussen Olaf en Jewel.

’s Avonds ruimde we nog een hoop op en kreeg ik Kenneth eindelijk zover om de foto op hout op te hangen. Dat werd echt tijd! Ook maakte ik nog Nutella stengels en toen ik de laatste plakjes bladerdeeg gebruikte wist ik eindelijk hoe ik ze het handigst kon maken.  De rest van de avond heb ik gesnuffeld naar leuke telefoonhoesjes en voor ik het wist was het bedtijd. .

Zaterdag, 18 mei 2019

Het was weer vroeg dag

De wekker ging heel vroeg zaterdag! Al iets voor 7 stond ik naast mijn bed, want ik moest Jewel uitlaten voor we weg moesten. Om iets voor 8 zaten we namelijk al in de auto voor een afspraak bij de homeopaat. Die afspraak was weer fijn en ik kreeg een recept mee voor vitamine D te halen in hun winkel. Daarna reden we naar de winkel en vervolgens gingen we een ontbijtje eten bij de Mc Donalds in het outlet. Gezellig! Na het Mc Donalds uitje deden we nog een rondje Action en kwamen we vrienden en familie tegen. Maar we bleven niet te lang staan, ik moest namelijk snel gaan werken.

Bezoek uit België

Bij ons in het dorp was een groot evenement en om die reden kreeg ik al vroeg de post aangeleverd. Super fijn, want toen ik thuis kwam kon ik gelijk aan de slag. De hoeveelheid viel gelukkig weer mee en 2 uurtjes later was ik weer thuis. Even omkleden, want we kregen bezoek van Ger en José en van Herwin en Gertie uit België. Heel gezellig! Samen met José lieten we even Jewel uit en ik besloot de uitdaging aan te gaan om langs het evenement te lopen. Maar Jewel deed het weer super, gaf geen krimp, liep af en toe wat voorzichter door, maar voor de rest was het gewoon top. Een trots vrouwtje hier! Terug van het wandelen fietste ik nog even naar de winkel voor minisnacks bij de frietjes.

cheesecake

Herwin en Gertie waren inmiddels ook gearriveerd en we hebben de hele middag gezellig zitten kletsen. En we hebben er nog een oppas bij voor Jewel, heel erg fijn! Mocht ze dus niet naar Yoni en Dennis kunnen vanwege loopsheid, dan kan ze naar Gertie. Dat gaf me een heel geruststellend gevoel!

Dat we dit nog mee mogen maken

Als avondeten bakte we zelf frietjes en daar deden we mini snacks bij. Eigenlijk een heel leuk idee en super makkelijk. Grote schaal frietjes, wat mini snacks en iedereen zit te smullen. Een tipje voor als je een keer meer eters krijgt! Na het eten liet ik Jewel even uit en ondertussen waren de kaboutertjes geweest. Die hadden namelijk de afwas gedaan. Dankjewel José en Gertie! Rond 9 uur ging iedereen naar huis en heb ik de rest van de avond wat achter mijn laptop zitten snuffelen en het Eurovisie gekeken. En wat ben ik blij dat Duncan heeft gewonnen! Ik vond hem een van de weinige die het ook echt goed deed. Dat we dit nog mogen meemaken vind ik sowieso al een wonder.

Zondag, 18 mei 2019

Even geen lol in de boodschappen

cheesecake

Laat naar bed en vroeg op is enorm pittig, maar gelukkig liet Jewel mij uitslapen! Rond kwart voor 9 stond ik op en maakte ik me klaar. En ondertussen heb ik haar nog niet 1 keer horen piepen. Ik denk dat ze zelf ook heel moe is geweest. Ik liet haar uit en daarna amuseerde ik me even met mijn telefoon en het maken van een boodschappenlijstje. Om 11 uur vond ik het echt hoog tijd om boodschappen te doen. Heel eerlijk, dit keer vond ik er toch echt helemaal niks aan. Vandaar ook dat er geen shoplog online zal komen. De leukste dingen die ik had gescoord waren ingrediënten voor een Kinder Bueno cheesecake, ingrediënten om zelf satésaus te maken en een goede deal met 2+1 voor de Chocomel pakjes. Voor de rest was het gewoon even niet leuk. Gelukkig was ik een uurtje later klaar en liep ik de winkel uit.

Een nieuwe cheesecake poging

cheesecake

Na de brunch ging ik aan de slag met de bodem van de cheesecake. Dit keer besloot ik de bodem eerst te maken, vervolgens te gaan wandelen en daarna het monchou mengsel te maken. Een goede zet, want nadat ik weer met Jewel langs het evenement was gelopen (ging goed!) was de bodem bijna hard. Het maken van het monchou mengsel was een feestje voor deze Swedish chef. Ik had het namelijk eindelijk in de vingers en dan vind ik het zo geweldig om in de keuken te staan. Ik laadde er helemaal van op. De taart was klaar, dus die kon voor 4 uurtjes de koelkast in. Ik ging de tuin in met mijn laptop om het artikel over ons pronkstuk te schrijven, om zo wat te rommelen aan Bij Zus en ook een contentplanning te maken. Tegen kwart voor 4 begon het te rommelen in de lucht en besloot ik gauw alles naar binnen te halen. Een goede keuze, want het onweer werd erger en later kwam er ook regen bij. Wel ideaal voor de pollen!

cheesecake

Werken aan Bij Zus

Als avondeten maakte ik wraps, welke het dit keer waren zie je vanmiddag. En daarna ging ik op lief aandringen van Kenneth verder met schrijven. Ik maakte eerst een contentplanner, dat was een pittige klus en daarna ging ik aan de slag met dit dagboek. Ondertussen probeerden we de cheesecake uit als toetje en hij was geslaagd. Yes! Aankomende woensdag dus een foodback over Kinder Bueno cheesecake.

Aangezien het buiten behoorlijk regende besloot ik Jewel niet uit te laten. Geen fijne beslissing, maar met een hond door de stromende regen en vervolgens op de bank laten ploffen is dat ook niet. Jewel vermaakte zich met sokken uit de wasmand te halen en af en toe even buiten te zijn. Een andere manier van moe maken denk ik maar. Zo en nu telt dit dagboek bijna 1300 woorden. Tijd om er een eind aan te breien!

Ik ben blij dat de cheesecake nu wel is gelukt. Het waren weer fijne dagen! En zoals oma vaker zegt, nu is mijn dagboek weer gevuld! Hoe was jouw weekend?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Pinterest? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    mei 20, 2019 / 9:46 am

    ha Kelly, it’s o.k. now. blog was leuk om te lezen en er was weer van alles gebeurd. Vandaag nog vrij, geniet ervan, een fijne dag en groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: