2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #173 bezoekje aan de DAF fabriek

DAF

Het was een leuke dag gisteren! We bezochten namelijk de DAF fabriek, en oké ik ben gek van Scania, maar DAF staat echt wel op de 2e plaats. We hebben in ieder geval veel gezien en uiteraard deed ik nog wat meer! Ik neem je mee..

Manchester

De morgen begon rustig aan, ik belde even met mama en schreef nummer 172 van de 365 plates. Mama vroeg me of ik had gehoord wat er was gebeurd in Manchester, maar dat wist ik dus niet. Ik leef onder een steen kun je wel zeggen haha. Maar goed, ik schrok er wel van, heel heftig dat zoiets weer moet gebeuren.. Ik snap het niet ! Verder wil ik er hier niet te veel over zeggen, maar ik wilde het ook niet volledig voorbij laten gaan.

De DAF Fabriek

Ik meende file te krijgen op de snelweg, dus ik reed over Duitsland naar school, was achteraf niet nodig,maar ik was op tijd ! We vertrokken met de bus richting de DAF in Eindhoven. We startte met even rondneuzen in  de nieuwste vrachtwagens die in de aankomsthal stonden. Ik zette mezelf even achter het stuur van de LF en XF, de kleinste en de grootste, tot grote lol van de leraren toe. Humor! Sterker nog, ze moesten me even heel duidelijk aanwijzen dat ik uit de wagen moest haha.

We moesten namelijk naar boven, waar we werden ontvangen met thee en koffie en daarna kregen we een bedrijfsfilm te zien. Dat was wel gaaf in elkaar gezet. Vervolgens gingen we naar de treintjes buiten waar we in eentje mochten gaan zitten. En toen startte de tour door de fabriek, waarbij helaas geen foto’s mochten maken. Ik heb even heel hard moeten lachen om het tafereel met het treintje, maar dat deden de medewerkers natuurlijk ook haha. We gingen door de motorfabriek naar de platenfabriek en zo door naar de eindlijn. Heel interessant en gaaf! Ik moet zeggen dat het gaafste toch wel de eindlijn was. Je zag de cabine over het pad naar de eindlijn gaan, waar hij op de chassis werd bevestigd om vervolgens zo richting einde te gaan. Echt heel leuk! Daarna kregen we nog een presentatie, maar dat vond ik niet zo interessant, maar wellicht komt dat ook omdat de wagen zelf mij veel meer interesseert.

Terug op school hadden we nog 2 lessen en daarna konden we lekker naar huis ! Om 4 uur plofte ik op de bank waar ik lekker een uurtje YouTube filmpjes heb zitten kijken.

Nasi met saté !

DAF

Oh op het avondeten had ik mij zo verheugd ! Ik maakte namelijk nasi met saté en satésaus gemaakt door mijn schoonouders. Die nasi had ik natuurlijk al veel eerder kunnen maken, maar daar kwam het eigenlijk niet zo van. Dus ik was blij dat ik het eindelijk weer eens op het menu had gezet ! En dat met de saté en satésaus die we hadden gekregen, hmm dat was echt smullen! Ondertussen was ik ook aan het brainstormen, maar daar vertel ik over een tijdje meer over.

Na het eten deed ik de afwas en plofte ik op de bank met Pirates of the Carribean deel 4, om me weer even in te leven. Morgen, dus eigenlijk vandaag gaan we naar de première van de Pirates of the Caribbean film!! Ondertussen ging ik verder met mijn brainstormsessie, belde Kenneth dat hij naar huis kwam, belde ik met mama hoe het daar ging en rond kwart over 9 was de film afgelopen. Kenneth was zijn tas aan het klaar maken en ik ruimde nog even wat dingetjes op. En rond kwart over 10 lagen we alweer in bed!

Een hele gave dag, met als hoogtepunt de DAF fabriek en niet ver erna de nasi. Wat aten jullie gisteren?

 

 

 

 

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

10 Reacties

 1. Ger
  mei 24, 2017 / 7:49 am

  Mmm lekker satetje

  • Ballontraebay
   mei 24, 2017 / 8:05 am

   Zeker weten !

 2. oma
  mei 24, 2017 / 7:58 am

  Na een drukke dag is het goed rusten en met deze warmte is een goeie nachtrust belangrijk! Dat was ook een leerzame dag en na vandaag weer vakantie? Groetjes oma en een fijne dag! xx

  • Ballontraebay
   mei 24, 2017 / 8:06 am

   Klopt oma! Na vandaag weer weekend ja ! U ook een fijne dag ! Groetjes xx

 3. Dorothé
  mei 24, 2017 / 9:14 am

  Witlof aardappelen en n kipvink, ijsbergsla en ijs toe.
  Hele toer om de kip met dit weer veilig te ontdooien. Het is gelukt en het was gaar
  Bijna weekend
  Xxx

  • Ballontraebay
   mei 24, 2017 / 9:29 am

   Lekker ! Gelukkig maar haha. Nog alleen vandaag gelukkig xxx

 4. Tamara
  mei 24, 2017 / 11:13 am

  Na een drukke dag wat makkelijks. Meteen van sport van Luca thuis en begonnen met gebakken krieltjes. Luca wilde cordon bleu en Marcel zigeunerschnitzels. Dit alles met appelmoes!

  • Ballontraebay
   mei 24, 2017 / 11:49 am

   Lekker en makkelijk! Daar hou ik ook van !

 5. mei 24, 2017 / 9:56 pm

  Wat een leuke site heb je Top ik ga je volgen!!

  • Ballontraebay
   mei 24, 2017 / 11:13 pm

   Dankjewel!! Leuk om te horen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: