0   14
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

365 plates #214-#215 een rib uit het lijf deel 2

Rib

Kennen jullie dat spreekwoord “een rib uit het lijf” ? Daar hadden we de afgelopen 2 dagen last van. Kenneth haalde ze er maandag eentje uit en bij mij gisteren. We hadden onze auto’s namelijk in de garage! Maar gelukkig waren er ook nog leuke dingen. Dit is deel 2 van het verhaal!

#215 de tweede rib

Op de fiets naar de assistente

Gisteren, dinsdag, was mijn blauwe gebakje aan de beurt voor een grote beurt. Ik was best gespannen ervoor, al weken overigens. Want ja wat kost zoiets voor zo’n autootje. Ik bracht hem weg en daarna liep ik weer naar mijn ouders. Onderweg kwam ik Jill tegen, die wenste ik even snel succes voor ze naar haar proefwerk ging. Bij papa en mama hing ik lekker rond, hielp even Jive te verzorgen en toen gingen we wat drinken.

Mandy maakte voor haar wat thee, maar met het meenemen naar de bank ging er wat mis en viel er heel heet water over haar buik. Dus hup haar onder de douche, en toen ze toch nog behoorlijk last had belde mama de huisarts. Ze mocht even naar de assistente komen, en zo zat ik op een te kleine fiets met haar op haar eigen fiets richting huisarts. Onderweg zag ik dat de auto nog buiten stond, dus ik had goede hoop dat er niet veel aan de hand was. We reden door en nadat ze de plek hadden verzorgd fietsten we weer naar huis. Waar is de auto als je hem nodig hebt haha.

Het gevreesde telefoontje

Ik hoorde maar niks en dat voelde niet fijn. En rond half 2 kwam dan het telefoontje. Ze wisten niet of de distributieriem moest worden vervangen, dus die hadden ze meegeteld en zo kwamen ze ook met mijn auto tegen de €1000 aan. Mijn mond viel open, en ik zag een rib al lopen met z’n tas. Ik vertelde haar dat die nog niet zo lang geleden was vervangen, dus toen ging dat er af en werd het de helft van de prijs. Nog altijd een rib. We verzonnen wat dingen en ze zou me terugbellen.

Vervolgens belde ik Kenneth op wat er met de auto aan de hand was. Hij ging bellen met de garage waar we hem hadden gekocht en de garage waar hij stond. Na een hoop bellen wist hij het zo om te bouwen dat de auto een kleine beurt kreeg met een nieuwe kleppendeksel pakking. De gordel moest worden vervangen, dat zou de garage gaan doen als wij een nieuwe gordel kochten en daarna zou hij voor de APK terug gaan om daar door te komen. We wisten dus van bijna €1000 ongeveer €200 te maken. Een hele smak minder! Wat was dat even een nare ervaring, die er gewoon bij hoort. Maar toch!

Weer rust in de tent

Rib

Een bord vol groente en lekkers

Toen het was opgelost werd ik weer rustig, schreef ik een review die snel online komt en daarna hielp ik met koken. Mandy en ik maakte aardappeltjes met bloemkool en een visburger. Kenneth kwam me halen vanuit het werk en voor hem maakte ik met de gehaktballen van maandag boterhammetjes bal. Een boterhammetje bindingsangst dus haha. En daarbij kreeg hij nog wat entertainment van Jill en mij haha. We bleven nog even zitten, daarna nog even bij mijn schoonmoeder op bezoek en toen weer naar huis. Waar ik nog de voorraadkast even opruimde !

2 hele pittige dagen vond ik het, zo’n rib uit je lijf laten halen is niet niks. Maar zonder auto is ook niet het je van het. Als je dit alles hebt gelezen ben je trouwens goed bezig! Dan zit je op 1040 woorden! Hoe was jullie maandag en dinsdag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

6 Reacties

 1. José
  juli 5, 2017 / 4:31 pm

  Mijn maandag en dinsdag was in het teken van omschakelen van vacantie naar het gewone leven. Maar dat komt ook goed. Gr xxx

 2. Dorothé
  juli 5, 2017 / 7:53 pm

  Het was gezellig, ondanks ribjes we hielden de moed er in. Toch?
  Komt tijd, komt raad en zo bleek het ook te zijn. Het waren bewogen daagjes xxx

  • Ballontraebay
   juli 5, 2017 / 9:05 pm

   Klopt mama! Dat deden we zeker 🙂 xxx

 3. oma
  juli 6, 2017 / 12:10 pm

  het zijn de auto’s, weer even sparen en dan ben je het snel vergeten. Auto rijden is duur! fijne dag en froetejes van oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: