2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #253 bakken met Michelle

bakken

Gisteren was de bakken en knutseldag van Michelle en mij! Gewoon een middagje bijkletsen terwijl we onze creativiteit even de vrije loop lieten gaan. Een toffe dag waarbij we nog een mini operatie uitvoerde en ons amuseerden. 

*be prepared for lots of good food*

Rustig opstarten

Dat is toch haar grote hobby, naar buiten kijken!

Zoals eigenlijk iedere dag deze vakantie startte ik de ochtend rustig op. Dit maal zat ik om 8 uur beneden met mijn ontbijtje en laptop op schoot schreef ik over eergisteren. Daarna was het tijd om Bente een flink blok uit te laten, na een dag van weinig wandelen mocht dat wel weer. Het was wel weer jammer dat je op het einde van je wandeling mensen tegen komt die toch niet zo gediend zijn van je grote kleine beer. Tja, het is makkelijk om ieder hond van dit soort rassen over een kam te scheren. Nadat ik me flink had geërgerd liet ik het maar weer los en besloot ik even de afwas te doen. Daarna las ik verder in een van mijn bieb boeken terwijl ik op Michelle wachtte. Rond kwart voor 12 was ze hier, gezellig! We hadden beide honger, dus we besloten al gauw naar de Bakker Bart te gaan voor een broodje.

Bakken en creatief rommelen

Een bruine Italiaanse bol met zalm, wist jij dat een Italiaanse bol bruin kon zijn?

Al ruim van te voren hadden we afgesproken wat we wilden gaan doen, bakken en creatief rommelen. Dus toen ons broodje op was doken we de Plus in! We haalden ingrediënten voor cake en banketbakkersroom en toen wilden we aan de slag gaan. Wilden ja, we moesten terug, want we hadden niet genoeg boter en suiker hahaha. Echt weer zo’n geniale actie, dus hup terug naar de winkel en toen konden we echt beginnen. Michelle maakte de cakemix terwijl ik een vorm even afwaste. En daarna was het tijd om de vorm te vullen en kleurtjes te geven, een leuk werkje! De overige cake ging in een springvorm voor een ronde cake. Terwijl de cake in de oven stond begonnen wij met kleur, handlettering en tekenwerk. Gewoon even lekker creatief rommelen. Ook gezellig! De puntjes waren al snel klaar maar de ronde cake moest nog even terug.

De ingetogen freakshake, maar wel tof!

Terwijl die weer in de oven stond maakte we ook een soort freakshakes! We maakten een Oreo milkshake en topte die af met slagroom, neppe maltesers, een oreokoekje en wat Nutella achtige saus. Heel lekker!

De operatie!

De operatie cake

Toen de cake een tijdje uit de oven was maakte we het banketbakkersroom klaar. En na 5 minuten konden we dat erop gaan smeren! Samen met een laag salted caramel zette we de beide lagen op elkaar en hadden we een tof bouwwerkje. Nog wat room bovenop en langzaam zagen we het schuiven. Dus met satéprikkers opereerden we onze cake naar een veilig oppervlak haha. Dat lukte, maar zodra we er ook iets mee bewogen begon het weer. Een leuk soort cake! De puntjes met kleur die we hadden gemaakt waren in ieder geval wel gelijk geslaagd, sommige niet perfect gemengd maar dat gaf ook wel weer een tof effect. We hadden in ieder geval een gezellige middag en daar ging het om!

Een productief avondje

bakken

Altijd goed, zo’n maaltijdsalade

Kenneth was redelijke op tijd thuis, ik reed even met de auto naar de Lidl voor Spaanse spulletjes en toen naar de Appie voor maaltijdsalades. Want dat ging het worden vandaag! Ik haalde voor mijzelf een kip kebab salade, lekker en vullend genoeg! Daarna was het tijd om Bente weer even een flink blok uit te laten. Ondertussen deed Kenneth beneden stofzuigen en dweilen, dan hadden we dat ook weer gehad. Terug thuis proefden we een stukje van de “operatie taart”, ik maakte een deel van een cadeautje voor 2 Youtubers, en we hingen rustig op de bank. En toen vielen de ogen dicht en was het toch wel tijd om te gaan slapen! Morgen, vandaag dus, heb ik een leuke, iet wat spannende dag voor de boeg! Maar dat lees je zondag!

Hebben jullie ook wel eens van die dagen waarop je lekker creatief bezig bent ?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  augustus 12, 2017 / 8:38 am

  als ik dat zo lees, dan denk ik dat je beter een lunchroom kunt beginnen, dan kun je de versnaperingen allemaal zelf maken. Wel een leuke vakantie-dag, maar vandaag weer veel regen. Groetjes oma xx

 2. Dorothé
  augustus 12, 2017 / 10:10 am

  Lekker gevuld dagje dus. Super. Smaakte naar meer
  Tja meis, wat mensen en honden betreft: leg commentaar langs je neer. Diep adem halen en niet reageren. Commentaar op “je kleine hond in groot lijfje oppaswoef” is niet leuk. Je doet het goed. Trots op je. Je geeft Benthe de zelfs kans zelfvertrouwen te krijgen. Helemaal top
  Fijne dag vast en tot strakjes xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: