2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #302-#304 een weekend vol saté

saté

Eigenlijk stonden de afgelopen drie dagen in het teken van saté ! Het was een gezellig weekend, waarbij ik het heel rustig aan deed en op allerlei manieren lekker creatief bezig was. Een heerlijk weekend. 

#302 kip marineren en avond als vanouds

sales project

Vrijdag hadden we weer ons sales project. Een behoorlijke pittige klus als je het mij vraagt ! Dit maal stond in het teken van berekenen van de kosten. Gelukkig snapte we de bedoeling achter zijn berekening en konden we ermee aan de slag. Maar toch hadden we regelmatig feedback nodig en moesten de prijzen omhoog. We leren nu echt wat, en dat is mooi!

kip marineren

Om 12 uur was het voorbij en startte het weekend! Ik reed naar Roermond om bij mijn schoonvader in de leer te gaan. Vrijdag stond deel 1 van de cursus “Saté maken” op het programma. De marinade, een leuk klusje, waarbij je totaal geen hoeveelheden leerde haha. Proeven dat was de key.
Ik had mijn laarsjes meegenomen, zodat mijn schoonmoeder ze kon passen. Ze paste niet, dus ik zette ze opnieuw op Facebook en daar kreeg ik al vlot reactie op. Na wat heen en weer berichten kwamen we tot de conclusie dat ik ze dan zou brengen. Mijn schoonvader ging met me mee, want in die buurt kom ik niet graag alleen. De schoenen paste niet, dus die gingen weer mee naar huis. Maar wel kreeg ik nog even een rondleiding door de buurt waar hij een tijd heeft gewoond haha. Gezellig! Toen we weer terug waren dronk ik nog een kopje thee mee en daarna ging ik naar papa en mama.

avondje als vanouds

Hmmm Hollandse kost

Bij papa en mama at ik een stukje vlaai en kletste ik weer bij! Mandy was er ook, en het was fijn om haar na een weekje weer eens te zien. Mama vroeg of ik zin had om te blijven eten, en toen Kenneth zei dat hij een broodje onderweg nam, dacht ik “Ja, gezellig!”. Dus ik at een kommetje soep en daarna hutspot met een gehaktbal mee. Het toetje was ook heel lekker, ze hadden Griekse yoghurt met aardbei en bessen van de Lidl. Aanrader!

Griekse yoghurt <3

Na het eten deed mama een bellypaint bij Mandy, dat was heel leuk om te zien! We maakte er foto’s van en toen we daar net mee klaar waren kwam Jordy binnen. Dus hij moest ook nog op de foto. We keken nog met z’n allen naar Fortuna Sittard tegen Telstar, ze wonnen met 6-0, ge-wel-dig!! En ook Kenneth kwam nog even aan, want daar hadden Mandy en Jill om gevraagd. Dus het was echt een avond als vanouds. Heel gezellig!

#303 saté maken

saté cursus deel 2

Jammie, jammie

Zaterdagochtend liep ik door de regen naar de Bakker Bart voor bartjes. Die at ik op terwijl ik nog even aan het bloggen was. Om 11 uur reden we naar Roermond. Kenneth ging met Jill op pad, en ik had deel 2 van de saté cursus haha. Mijn schoonpap en ik gingen aan de slag met het rijgen van de kip en daarna het bakken. Dat was een leuk klusje en het rook heerlijk! Toen dat klaar was, was het tijd voor de satésaus. En weer was het vooral op gevoel en proeven. Geniaal! Rond half 2 waren we volgens mij klaar. Ik was dik tevreden, het smaakte goed en ik had er veel van geleerd. Hij wilde me bij brengen dat je vooral op gevoel en op smaak moest werken. En dat kwam wel binnen haha.

Nog even knuffelen met de hondjes

Jill en Kenneth kwamen weer terug van hun 2e ritje en toen dronken we samen wat. En we kletsten over van alles en nog wat ! Rond kwart voor 4 liepen we naar de hondjes. Die lagen keurig te slapen! We lieten ze weer los en ik bleef even bij Jill hangen. Jive wilde nog lekker even knuffelen, dus dat moment greep ik even! Papa en mama kwamen terug van de boodschappen, dus die hielp ik nog even en daarna dronk ik daar nog wat. Om 5 uur reed ik naar huis waar Kenneth en mijn schoonvader aan het klussen waren. Kenneth had wat gekocht voor zijn modelbouw, en daar waren ze mee bezig geweest.

bullet journalling

Daar had ik zo’n zin in.

Toen mijn schoonvader weer naar huis was bestelden we eten via thuisbezorgd. Ik had zoveel zin in frietjes, en ik had nog een kortingscode van €5,-. Dus ik vond het wel een goed idee! Frietje oorlog en een frikadel speciaal, lekker. En die frikadel speciaal was lang geleden, ik kon het me niet eens meer herinneren! Daarna deed ik de afwas en toen kroop ik op de bank met mijn bak bullet journal spullen. Ik wilde weer eens lekker creatief aan de slag! Na mijn oktober ideeën had ik er zoveel zin, ik moest er weer wat mee gaan doen. En zo was ik tot half 12/12 uur zoet. Ik maakte een oktober spread klaar, en tekende er van alles bij. Echt zo leuk om te doen! Ik ging met een glimlach naar bed.

#304 bij oma op bezoek

creatieve ochtend

oktober

Zondagochtend begon met de weekboodschappen. Dat was een leuk klusje. Ik wilde namelijk voor minder dan €30,- de boodschappen doen. En dat lukte ! Daarna was het tijd voor een ontbijtje. Ik kroop weer de bank op met mijn laptop. En daarna ging ik verder aan mijn bullet journal. Zo leuk!

Op bezoek bij oma!

Rond half 3 gingen we richting oma Fien, Kenneth’s oma. Daar waren we al een tijdje niet meer geweest, dus dat was wel leuk. Mijn schoonouders kwamen daar heen en ook Kenneth’s oom en tante. Er werd een boel gekletst, en soms kreeg ik het even niet meer mee. De oom van Kenneth ging even naar de winkel om wat te ruilen voor oma, en ik besloot even mee te lopen. Even frisse lucht, lekker lopen en natuurlijk gezellig. Rond half 5 gingen we weer naar huis.

Saroma pudding..

saté

Het harde werk is geslaagd.

Terug thuis begon ik aan het avondeten. Papa had me op ideeën gebracht ! Die maakte toen ik zaterdag weg ging bami met maar een paar ingrediënten. Dus die had ik ’s ochtends ook gehaald en daarmee maakte ik nasi. Nasi met saté die we gisteren hadden gebraden. En natuurlijk zelfgemaakte satésaus! Na het eten deed ik de afwas en maakte ik nog Saroma. Mijn favoriete toetje die ik even was vergeten.Na het afwassen deed ik mijn huiswerk en daarna kon ik weer even gaan bloggen! En daar was ik de hele avond zoet mee. Na het bloggen hing ik nog even de was op en toen was het alweer bedtijd.

En toen was het weekend alweer om! Wat ging het weer snel, en wat heb ik er weer van genoten. Lekker koken, tekenen, bloggen, heerlijk. Hoe was jullie weekend?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. Ger van Zantvoort
    oktober 2, 2017 / 11:54 am

    Lekker die saté ajam ik hoop dat hij zondag ook lekker heeft gesmaakt.En nu maar hopen dat het maken ervan ook goed is binnen gekomen en blijft hangen.Dat merken we wel ergens na de vakantie dan neem ik het examen af met het maken van saté babi en het roosteren er van want dat gaat weer anders.En misschien ook het koken van Lontong voor bij de saté babi. tot dan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: