2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #318 Gwithian, theehuisje en Land’s end

theehuisje

Wat een uitzichten heb ik gisteren gezien! Adembenemend! Het was een dag vol prachtige dingen. En ik neem je graag mee door een paar foto’s van vandaag en natuurlijk de rest van de dag! Bereid je voor op Indiaas, rots, zee, een theehuisje en meer..

Uitzicht bij Hells Mouth Cafe

De dag begon gisteren voor mij weer op tijd. Ik was om half 8 Engelse tijd wakker. We sliepen op een bed zo hard als een broodplank. We ginnegapte met Roermond via de app over sardientjes die het in een blik nog beter hadden. José kwam er bij liggen om het bed te testen en die kwam niet meer bij van het lachen! We startte de dag met een kopje thee en de plannen voor de dag. Daarna was het tijd voor ontbijt. Eindelijk weer eens geroosterd brood, dat had ik al heel lang niet meer gehad. We maakte ons klaar en daarna was het tijd om te gaan!

We vertrokken naar Hells Mouth Cafe in Gwithian. Een uurtje van het huisje vandaan, en mooi. Onvoorstelbaar mooi! Uitzicht op een blauw vlak genaamd zee, rotsen en klotsend water. Ik schoot binnen no time 62 foto’s. Kenneth en ik maakte zelfs een selfie en dat gebeurt niet vaak! Het was er echt prachtig!

Theehuisje en Land’s end

theehuisje

En daarna was het tijd voor een rit naar een theehuisje. We reden door bergen, over smalle en hele smalle wegen in zon, in mist naar Rosemergy Cream Tea in Penzance. Daar aten we een cream tea. Kortom thee en scones, super lekker. Hoe het precies was en uitzag ga ik jullie allemaal nog uitgebreid vertellen in een apart artikel, maar leuk, dat was het zeker! En daarna reden we door kleine steden door naar Land’s End. Ook zo mooi met rotsen en zee. Echt geweldig! Het verste puntje in het Westen. Ik genoot ervan, en keek mijn ogen uit. Het was echt een toeristisch plekje, maar dat had ook wel weer wat. Onderweg en daarna tikte de teller op de camera 137 aan. Dat waren er meer als genoeg.

Toen moesten we nog even haasje repje naar een supermarkt voor brood. Dat werd de Tesco in Penzance, waar we 20 minuten voor sluit aankwamen. We namen avondeten mee, chips, lekkers en nog brood voor het ontbijt. Om sluitingstijd, 4 uur, verlieten we de winkel en reden we terug naar het huisje.

Indiaas eten, bellen en ideeën

We namen bij de Tesco Indiaas eten mee, als in een soort zelfmoordpakket haha. Dat maakte we klaar in de oven en ik moet zeggen op het rode na was het heerlijk. Het rode was ook lekker, maar pittig! Daarna deden José en ik de afwas en toen we daar mee klaar waren belde ik even naar huis. Ik was heel nieuwsgierig naar hoe vandaag was gegaan. De kleine Olaf ging namelijk voor het eerst naar Roermond. Heel tof! Na het bellen ging ik verder met Ballontraebay. Op vakantie krijg ik altijd zoveel ideeën. En daarna begon ik met schrijven van het dagboek, ondertussen viel de stroom nog uit.. Onweer en regen kwamen daarna! Volgens mij kwam de geplande storm even langs. Voor dat ik het wist was de dag weer om.

Het was een fijne zondag. Met het prachtige Gwithian, Land’s end en het knusse theehuisje. Hoe was jullie zondag?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

psstt.. Mocht je ons reisdag verslag nog niet hebben gelezen, dat vind je*hier* !

Volg:

6 Reacties

 1. Dorothé
  oktober 16, 2017 / 7:08 am

  Heel veel mooie dingen die je hier niet ziet hè geniet ervan. “We gaan naar de kust” betekent hier vlak strand en wat duinen. Bij jullie daar hoge cliffs. Wauw echt prachtig. Veel ple zier vandaag. Looking forward to your next blog hun’
  Xxxx mum

 2. Ger
  oktober 16, 2017 / 9:38 am

  Rob Kitselaar doet het goed ze maakt de eene naar de andere foto half Engeland zit al in de camera maar wel veel plezier en wonder schone foto’s ga maar goed door er mee. We genieten dat het barst en van het lachen hebben we allemaal buikpijn.

 3. oma
  oktober 16, 2017 / 5:45 pm

  Leuk, om te lezen, jullie amuseren je goed en maken mooie tochten. Dat is weer een geslaagde vakantie, geniet er inderdaad maar van, al verlang je nog zo naar je kleine neefje en familie. Een reisverslag in je dagboek. Erg leuk! Groetjes voor allemaal en jij een knuffel van oma xxxx

 4. Ans v zantvoort
  oktober 18, 2017 / 6:00 pm

  Jammer dat ik zo laat reageer maar op een of andere wijze krijg ik jouw berichtjes niet meer door op Facebook, daar kwam ik nu pas achter, dus heb ik alledrie berichtjes nu pas gelezen, veel plezier nog en maak er een leuke week van maar dat zeker wel lukkenx

 5. MoJuffie
  oktober 19, 2017 / 9:29 am

  Ik lees al een tijdje mee zonder te reageren. Maar nu is het tijd om je te laten weten dat ik het heerlijk vind om mee te mogen genieten van Engeland. Wat beschrijf je het leuk en wat een prachtige foto’s! Fijne vakantie nog.

  • Ballontraebay
   oktober 19, 2017 / 10:41 am

   Dat is heel leuk om te horen! Dankjewel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: