2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #324 Folkestone en goodbye England

Folkestone

En vandaag alweer het laatste deel van de Engeland reis! We hadden weer een pittige reis van meer dan 9 uur. We aten voor het laatst Engels ontbijt en we liepen nog door Folkestone!

Op naar huis

De wekker ging om 8 uur! Tijd om op te staan, de laatste spulletjes te pakken en te vertrekken. Maar dat ging niet zonder slag of stoot! We reden al volgeladen naar Engeland, en we kwamen met een nog vollere auto terug. Want ja souvenirs, eten en onze spullen moeten toch echt allemaal mee terug. Dus er volgde een spelletje Tetris, en we kwamen tot de conclusie dat er nog een heel klein beetje bij kon haha.

Om 5 over 9 reden we weg ! Op naar Okehampton, want daar wilde we bij de Little Chef nog een Engels ontbijt eten. Maar dat ging even niet zoals gepland, de vestiging in Okehampton was vanwege technische redenen gesloten. Dus moesten we een uurtje verder reizen naar de volgende Little Chef vestiging in Ilminster. Daar aten we dan ons ontbijtje. Maar het viel een beetje tegen. Eten kwam onder de warmhoud bak vandaan, was koud en ook de bediening was niet het je van het. Kan gebeuren!

Rondlopen in Folkestone

Van Ilminster uit vertrokken we dan naar Folkestone. Een trip die nog ongeveer 3,5 uur duurde! Met een pitstop bij het tankstation reden we door. We kwamen zon tegen, maar ook regen en prachtige regenbogen! Op een gegeven moment hoorde we een soort “poof” geluid, dat bleek een vrachtwagen met klapband voor ons. Die schoot naar links de vluchtstrook op, en wij konden nog op tijd naar rechts. Want het gebeurde gelukkig niet recht voor ons. Anders hadden we mee de vluchtstrook op gemogen, want ook het spatbord vloog weg.

Folkestone

Uiteindelijk kwamen we rond half 4 in Folkestone aan! Een halloweenachtig plaatsje, maar wel mooi! We keken even in de haven en zagen de onstuimige zee. Wij waren blij dat we met de trein terug gingen en niet met de boot haha. Daarna liepen we  het plaatsje zelf in. Een leuk plaatsje met verschillende winkeltjes. Het leukste was toch wel de TK Max, daar wilde ik graag heen. Die hebben ze ook in Eindhoven, maar daar kom ik niet zo gauw. De Primark lag er naast, maar die sloegen we over haha.

Het was half 5 toen we besloten te gaan eten. We kwamen bij een soort achtergelegen voetbalkantine uit. Zo leek het, maar het was meer een plek waar ook daklozen kwamen. Typisch Engels volgens mij, niet verkeerd dus. We aten er voor weinig geld zeker niet verkeerd! Ik nam de Roast Dinner met kip. Een heel gewoon, maar lekker maaltje! De eigenaar was een Italiaan, een vreemd figuur als je het mij vraagt. Hij had wat horrorachtigs, geen idee waarom, want de man was heel vriendelijk! Maar toch, gek, heel gek. Kon zo uit n kasteel zijn weggelopen! En daarna was het tijd om naar de auto te lopen.

Goodbye England

We hadden al eerder besloten te kijken om een trein eerder te nemen, want we waren tenslotte toch klaar. We konden met de trein van 20 op 7 mee, dus we hadden nog een 1,5 uur. Er was een soort vluchthaven wachtruimte waar je nog kon winkelen. Je had er een boekenwinkel, een tax free winkel, Starbucks, Burger King en een gewoon koffie zaakje. Ik liep er op mijn gemakje rond, want snuffelen doe ik het liefst van alles en voor dat ik het wist konden we weer terug de auto in. De complete security check werd gedaan en toen mochten we het bovenste gedeelte van een dubbeldekker in rijden.

Het gaf een gemengd gevoel! Engeland is een beetje mijn 2e thuisland geworden. Ik vind het er echt heerlijk! Maar ik miste mijn crew dit keer ook meer als normaal. Dus ik was blij dat ik weer terug ging, maar aan de andere kant vond ik het jammer om Engeland weer te verlaten. Maar ach, volgend jaar ga ik gewoon weer als het aan mij ligt haha.

En toen was het tijd voor de terugreis. Nog eens dik 3 uur in de auto zitten. Door Frankrijk, België en een stukje Nederland. Met nog een korte pitstop bij een tankstation waren we toch nog zo weer thuis. We laadde onze spullen in onze auto en toen reden we naar huis. Waar de post door opa op tafel was gelegd, een berichtje op ons magneetbord stond van opa en oma(geweldig!) en we zo ons lekkere zachte bedje in doken.

Het was een heerlijke vakantie! Bedankt pap en mam voor de uitnodiging, het uitetentje houden jullie tegoed voor in februari als jullie echt 30 jaar getrouwd zijn.

En voor nu hoop ik dat jullie mijn Engeland avonturen leuk vonden! Morgen start het gewone leventje weer. Veel liefs!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. Ger van Zantvoort
  oktober 22, 2017 / 1:17 pm

  Dank je wel we zullen het onthouden op 22 februari 2018.
  Het was een prachtige vakantie en we hopen dat we het nog eens over kunnen doen.
  Maar dan op naar Schotland met een bootreis van 14 uur.
  Dank je voor deze fantastische vakantie.Groetjes pap en mam.

 2. Ans v zantvoort
  oktober 22, 2017 / 2:19 pm

  Wat fijn dat jullie zo genoten hebben. Engeland heeft ook voor ons een apart plekje, groetjes en tot gauw weer x

 3. oma
  oktober 23, 2017 / 6:08 pm

  Het is over en weer gezellig geweest, echt een geslaagde vakantie. Geweldig toch!
  Nu weer even wennen, maar dat zal zeker lukken! Groetjes opa en oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: