2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #336 Marokkaanse couscous uitproberen

Marokkaanse couscous

Het was een vol dagje gisteren. School, werken aan m’n blog en huishoudelijke dingetjes passeerde allemaal de revue. En we probeerde weer een wereldgerecht uit! Dit keer de Marokkaanse couscous.

Totaal niet spannend

Een pokke werkje

School was totaal niet spannend, dat is een ding wat zeker is. Ik was van kwart over 9 tot 12 bezig met een verslag aan te passen en bij te werken. Een rot klus, met tussendoor natuurlijk pauzes. Het was nog best wel wat werk en aangezien ik geen flauw benul had van wat er nou precies aangepast en toegevoegd moest worden best een leuke uitdaging! Maar het is volgens mij wel gelukt, dus dat is mooi! En het laatste uurtje bleven we nog over met 8 man en mochten we allemaal achter een pc een film kijken. Maar het moest wel in het Engels zijn en zonder ondertiteling, zodat we het luisteren deden oefenen. Ik koos voor Grown Ups 2 op Netflix, echt een geniale film! Ik heb stilletjes dubbel gelegen van het lachen. Maar ik kon hem op school niet afkijken.

Werken, werken, werken

Die blik, geniaal haha

Na school reed ik door naar de winkel voor wat spulletjes voor het avondeten. Ik belandde bij de Lidl, en volgens mij was het er gratis. Iedereen rende van hot naar her en het was er druk. Maar het viel ook op dat het een bepaalde groep was die er druk was met boodschappen doen. Dus dat was wel grappig! Daarna reed ik naar huis waar ik vrolijk werd begroet door 2 teckels en hun baasje. Een leuke manier van thuis komen, hoewel het gewoon op straat was. Eenmaal binnen ruimde ik de boodschappen op, nam ik even een adempauze en daarna pakte ik de laptop erbij om te gaan schrijven. Ik begon aan het artikel over “waarom ik heb gekozen voor Bij Zus” en ondertussen luisterde ik muziek. Toen het artikel klaar was en alleen de foto’s er nog bij moesten zette ik Netflix aan. Ik keek het laatste stuk van de film en kwam tot de conclusie dat het echt tot een van m’n favorieten behoort. En toen was het alweer 10 voor 6!

Marokkaanse couscous

Marokkaanse couscous

Ik vond hem geslaagd!

Dus ik ging aan de slag in de keuken met het maken van Marokkaanse couscous. De geuren die vrij kwamen in de keuken waren heel apart, maar ik moest daar eigenlijk wel om lachen. Kenneth vond het toen hij thuis kwam niet lekker ruiken, maar was wel benieuwd. Na een half uurtje was het klaar en gingen we eten. Kenneth’s gezicht had ik eigenlijk op de foto moeten zetten, maar die was niet zo te spreken over de couscous. Want dat gaf een hele vreemde structuur in de mond. En dat vreemde kan ik wel beamen, maar toch vond ik het erg lekker! Na het eten zette ik het artikel online en daarna ging ik aan de slag met de afwas. En toen ging ik aan de slag met het bed verschonen en de badkamer poetsen en als laatste nog Kiko zijn bak verschonen. Om half 9 plofte ik de bank weer op met mijn laptop en om half 10 sloot ik mijn laptop af. Bedtijd!

Het was een fijne dag, niet heel interessant, maar ik heb wel gelachen! Hebben jullie al eens Marokkaanse couscous?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

5 Reacties

 1. Dorothé
  november 3, 2017 / 6:13 am

  Nee vroeger wel Tarly, lijkt net gekookte graankorrels. Bleef bij 1 keer. Maar als je niet iets probeert leer je niets nieuws toch?
  Almost weekend xxxx

 2. Ans v zantvoort
  november 3, 2017 / 7:04 am

  Wij krijgen regelmatig cous cous van onze marokkaanse buren, het smaakt wel apart maar vind het ook niet echt lekker, vast een fijn weekend gewenst x

 3. oma
  november 3, 2017 / 7:41 am

  gelukkig, ik dacht al dat wij uitzonderingen waren met die cous cous . Wij hebben het ook één keer “geprobeerd”, maar het is echt niks voor ons. We hebben dus de rest weg gedaan, wat hier bijna nooit voorkomt. Ik ben het helemaal met mama eens! Groetjes oma xx

 4. MoJuffie
  november 15, 2017 / 11:58 pm

  Toevallig heb ik van de week precies ditzelfde gerecht gemaakt Kelly. Mijn puberzoon vond het heeeerlijk 😉 Ikzelf vond het wel aardig. Kook er volgende keer voor mezelf wat rijst bij i.p.v. couscous,

  • BijZus
   Auteur
   november 16, 2017 / 6:23 am

   Goed plan 🙂 dat doe ik voor mijn vriend ook haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: