2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #338-#339 cursus saoto soep en thuis

saoto

Het weekend is voorbij, de maandag is weer begonnen, maar niet voordat ik mijn dagboekje weer heb bijgevuld met afgelopen weekend. Zaterdag ging ik op cursus bij Ger voor het maken van saoto soep, en zondag waren we een dagje thuis!

#338 cursus voor het maken van saoto soep

Zaterdag was ik alweer vroeg op, omdat ik Bente uit ging laten. We liepen weer een lekker groot rondje, zodat ze genoeg tijd had om alles te doen. Daarna dook ik de bank op met mijn laptop en begon ik aan het dagboek van vrijdag. Kenneth ging ondertussen naar de fysiotherapie en haalde voor ons brunch. Dus toen hij terug was aten we allebei een stuk stokbrood met wat lekkers op. Daarna ging hij naar de kapper en deed ik even de afwas en spulletjes bij elkaar pakken voor de middag.

cursus saoto soep

Toen hij terug was gingen we door naar Ger en José en we namen Bente met ons mee! Ik kreeg een lesje in het maken van de balletjes. Kenneth en Jill zijn er gek op, en ook ik vind ze heel lekker dus dat kwam goed uit. En ik kreeg tegelijkertijd ook nog even een kleine cursus in het maken van saoto soep. Ik was een 2 uurtjes bezig met de balletjes volgens mij. Eerst het mengsel maken, daarna de balletjes draaien om ze vervolgens te bakken. In totaal maakten we er een 73 klaar.

We waren bijna klaar toen het toch wel tijd was om Bente uit te laten. Dus Ger maakte de laatste 11 af en ik ging met Kenneth en José mee wandelen. Maar niet voor we een ladinkje balletjes bij Jill hadden afgegeven haha. We liepen een flink blok en ik genoot weer van hoe mooi het daar wel niet is.

Eenmaal terug hadden we langzaam honger. Dus José maakte de laatste dingen af en Ger en Kenneth gingen kijken naar Ger zijn computer. Ik ging ook eens snuffelen of het lukte, en ik mocht doorgeven dat het klaar was. En boven belande ik op de stepper, die wilde ik wel eens uitproberen. Een leuk apparaat! Die zou ik zelf ook nog wel willen voor mijn conditie. Ik had er wel lol aan, wat een gek ding.

Gezellig avondje

En toen was het eindelijk “aan tafel!”. Even lekker smikkelen na al het harde werk van de middag. Het smaakte heerlijk! Dus het was weer goed geslaagd. Na het eten hielp ik José met de afwas en daarna maakte we ons toetje. Es Shanghai! Ook mega lekker! En daarna gingen we langzaam weer naar huis, want we kregen Kevin nog op bezoek. Die kwam gamen met Kenneth en ik amuseerde me achter mijn laptopje, met mijn telefoon en nog even met Bente buiten. En om 1 uur gingen we naar bed, laat genoeg als je het mij vraagt.

#339 een zondagje thuis

Zondag waren we ook weer op tijd op ! Ik maakte weer mijn rondje met Bente en daarna begon ik aan mijn boodschappenlijstje. Kenneth was om 10 uur ook beneden en toen vertrok ik naar de winkel. Even een groot gedeelte van de wekelijkse boodschappen doen. Gelukkig was ik vroeg daar, dus ik kon op mijn gemakje door de winkel lopen. Na de boodschappen was het tijd voor brunch. We hadden weer hetzelfde als gisteren, omdat we toch nog over hadden van de salades. En daarna hing ik rustig op de bank. We kregen alleen zin in chocolade, dus ik liep nog even terug naar de winkel om 2 reepjes te halen.

De hele middag hing ik wat op de bank met boekjes, mijn telefoon en op een gegeven moment mijn leerwerk en daarna mijn laptop. Alleen had ik totaal geen inspiratie en ik werd wat geïrriteerd. Dus om 10 voor 5 besloot ik maar gewoon te gaan koken. Ik maakte broccoli stamppot met een speklapje en als toetje aardbeien kloppudding. Dat smaakte ook weer goed!

Na het eten waren Kenneth en ik aan het kuiten en dat gaf als resultaat dat Bente zich er mee ging bemoeien. En vervolgens was zij aan het kuiten met Kenneth, hilarisch! Ik ging aan de slag met de afwas en daarna gingen we samen Bente uitlaten. Toen we terug waren maakte we Kenneth zijn tas klaar en daarna dook ik weer de bank op met mijn laptop. Mama belde nog hoe onze dag was en we lagen dubbel om Amsterdam. Daar gaan ze aankomend weekend een dagje naar toe, maar er is nu al tijd tekort door de hoeveelheid lopen. Alles ligt op een kwartier van het Rijksmuseum, maar niet van het station haha. Daarna was ik nog even bezig op mijn laptop en om half 10 was het bedtijd.

Het was een lekker weekendje met het brouwen van soato soep, de cursus die ik heb gehad en het dagje thuis. Hoe was jullie weekend?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. José
    november 6, 2017 / 11:56 am

    Dat was kookcursus Indische kippensoep. En inderdaad lekker. Zondag was dan ook een dag van brokjes wegvegen die Bente overal had laten vallen. En oma die bezoek kreeg van mensen die ze al 20 haar niet had gezien. Maar het viel allemaal mee Yvon kwam nog bij haar aan dus de vlaai was zo op. Nog snel alles afgewassen en weer naar huis. Succes met de proefwerken deze week gr xxx

  2. oma
    november 7, 2017 / 4:31 pm

    het is al 7 november, dat ik dit lees. Mijn Facebook klopt niet, soms erg vervelend. Maar ik lees de verhaaltjes wel nog! Zo te lezen heb je deze week weer proefwerken, heel veel succes en het komt goed! Groetjes oma XXX

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: