2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #360-#362 buikgriep te pakken

buikgriep

Zondag is een dag die voor mij gewoon uit het dagboek mag wegblijven. Ik kreeg namelijk buikgriep! Ik neem je mee door 3 dagen.

#360 en dan heb je buikgriep

Zondag werd ik wakker en voelde ik mij eigenlijk niet verkeerd. Ik moest even naar het toilet en toen ik ging weer liggen kreeg ik enorme buikpijn. Ik werd misselijk en kreeg kramp in mijn darmen. Een heel naar gevoel. Nou had mama mij verteld wat zij had gevoeld en ik herkende dat. Maar ik had zelf zoiets van “je bent het je aan het verbeelden”. Ik besloot mama te appen of zij ook zo’n kramp had gehad in haar darmen. En niet veel appjes later belde ze op. Ik legde haar uit wat ik had en toen zei ze dat ik precies hetzelfde had. Licht verteerbaar eten en heel rustig aan doen.

En toen kwam het eerste bezoek aan de wc. Toen begreep ik mama al volledig. Zo werd ik nog zieker en de rest is gewoon too much information. Het was in ieder geval al héél lang geleden dat ik mij zo voelde. Uiteindelijk ging ik weer richting bed en daar heb ik de rest van de dag gelegen. Plus nog heel even in bad, omdat ik hoopte dat de warmte in bad mij goed zou doen. En dat verlichtte voor even. Ik keek ter afleiding alleen maar Youtube filmpjes, want meer kon ik niet. ’s Avonds at ik een half beschuitje en dronk ik water met wat siroop. En dat bleef gelukkig binnen. Uiteindelijk sliep ik al vroeg.

 #361 overal pijn

De nacht was heel naar, ik heb liggen ijlen en ik werd heel vaak wakker.  En toen was het maandag en had ik overal pijn.  Logisch als je de hele dag hebt gelegen. Het was niet te harden, maar pijnstillers waren geen optie want ik had amper wat binnen. Ik melde me ziek op school en ook de belangrijke afspraak met mijn stagebedrijf belde ik af. De reactie van het bedrijf was er een voor in het boekje! “Blijf in godsnaam thuis”, “Je plekje is gereserveerd, dus dat komt goed”, echt priceless. Als het zo ook op het werk gaat, dan ben ik een echte bofbips.

In de loop van de dag kon ik me wel al verplaatsen naar de bank, daar was ik blij mee! Kenneth was er ook, want hij had zich ook ziek moeten melden. Jordy moest in de buurt zijn, dus die kwam bij ons pauze houden. Dat was wel even leuk! De rest van de dag hield ik me kalm, want telkens als ik me bewoog in het huis werd ik voos.

Als avondeten probeerde ik wat groentesoep aangelengd met water, maar dat smaakte me na een half kommetje niet meer. Een anderhalf uurtje later probeerde ik rijst met erwtjes, want ik wilde echt heel graag een paracetamol. Dus ik had een bodempje nodig. Dat ging iets beter, maar daar bleef ook de helft van staan. Ik had krampen in mijn nek en schouder, de hete douche hielp, maar daar kon ik niet de hele avond onder bleven staan. De paracetamol hielp uiteindelijk wel. Het eten heeft me de hele avond in de weg gezeten. Maar gelukkig was het al niet meer zo als zondag.

#362 weer een stuk beter

Gisteren, dinsdag dus, was ik nog een dag thuis. Ik werd wakker en ik dacht bij mezelf “ik voel mij echt beter”, “ik heb weer zin om te schrijven”. Maar dat enthousiasme resulteerde in wat voos zijn, dus ik startte heel rustig op. Ik nam een beschuitje en thee, waarna ik boven achter de computer schoof. Dat ging eigenlijk best goed, ik kon lekker even typen en ik surfte wat over het internet. Om 11 uur kreeg ik honger en nam ik een mandarijntje waarna ik verder ging op de computer.

Brood uitproberen

’s Middags nam ik geroosterd brood met wat jam en een beetje boter op de ander. De eerste keer weer brood! Samen met een glaasje aanleng. Die dronk ik overigens de hele dag door. En ik keek beneden even tv. Daarna ging ik verder achter mijn laptop voor foto’s te bewerken. José belde me nog hoe het ging en papa belde of hij nog wat voor mij kon halen in de winkel. Maar dat was niet nodig! Ik kroop weer boven achter de computer en liet de boel de boel. Schrijven lukte even niet meer, dus ik besloot gewoon even de Sims te gaan spelen. Moet ook kunnen.

Proberen de deur uit te gaan

buikgriep

Tegen de avond bracht Kenneth me op het idee om te kijken of het lukte om naar Roermond. Ik wilde namelijk weer het gaan proberen op school en dan was dit een goede tussenstap om te kijken of het lukte. Ik ging dus even onder de douche om me op te frissen, maakte een bakje rijst met groente klaar voor mezelf en na de afwas reed ik even naar Roermond. Kenneth was brood vergeten mee te nemen, omdat hij zelf weer een stuk zieker was geworden. (Tja, die had het ook al te pakken sinds zondag, maar wilde dinsdag al gaan proberen..) Dus ik maakte een pitstop bij de Albert Heijn en toen zag ik nog even mijn favoriete vrachtwagen. En daarna reed ik naar papa en mama. Dat was heel gezellig en het ging ook best goed! Terug thuis keek ik een wit weggetrokken mannetje aan, want die had de wc ook op een andere manier gezien. Heel sneu! Dus ik maakte vlug alles klaar en hij ging al slapen.

Het was wat met die buikgriep, wat een ellende ! Ik ben blij dat het mij weer beter gaat en ik hoop dat Kenneth nu wel zijn rust neemt, of beter kan nemen. Des te eerder kunnen we de ellende hier de deur uit gooien! Heeft bij jullie de buikgriep al rond gespookt?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. Ans v zantvoort
    november 29, 2017 / 8:39 am

    F mijn dat het alweer wat beter gaat, hopelijk is Kenneth ook weer gauw beter, hier nog niets gehoord over griep maar mag ook zeker weg blijven, gr van ons

  2. oma
    november 29, 2017 / 12:24 pm

    ha Kelly, gelukkig dat het weer gaat, maar heel vervelend dat Kenneth nu niet lekker is. Deze griep is niet bij iedereen hetzelfde, maar je gaat eraan. Nu even minder onder de mensen komen, zo hopen we de griep te ontspringen. Hoe was het op school gegaan? Rustige dag verder, groetjes en een knuffel van oma en beterschap voor Kenneth! xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: