2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #43 Zuurkool met een rook randje

365 plates #43 Zuurkool met een rook randje

Vandaag liep niet helemaal volgens plan! De geplande zuurkool stamppot kreeg een rook randje.. Samen met de rookworst. Ik was een half uur later klaar op stage, anderhalf uur later thuis en ga zo maar door. Kenneth begon aan de kookpot en dat ging ook niet helemaal volgens plan haha. Dus dit kwam er op ons bordje terecht!

Theo, een vriend/collega van Kenneth kwam mij worstenbroodjes brengen op stage. Hij had die gekregen, maar had er nog genoeg. Die nam ik mee naar huis. Dat was het eerste wat bij het noodplan hoorde. Waarom een noodplan? Eigenlijk zouden we zuurkool stamppot met rookworst eten. Maar de zuurkool kreeg een rokerig randje, de aardappels waren maar 10 min gekookt omdat onze inductiekookplaat per ongeluk uit ging. En daarna het slot erop ging, wat een hel is om weer open te zetten. En ook de rookworst had maar 10 minuten geleden. Ik kwam dus thuis bij een knoterig vriendje, een knorrige maag en zuurkool met een rook randje. Want die was een beetje verbrand. Om er het beste van te maken ging ik gauw naar de supermarkt hier in de straat, kocht een stokbrood en maakte broodje rookworst. Met nog stukjes goede zuurkool, moster, curry, mayonaise en gebakken uitjes! Het was lekker !
Koken is bijna hetzelfde als verbouwen! Bij noodsituaties moet je praktisch en oplossingsgericht nadenken. Hebben jullie al eens wat verbrand bij het koken?


Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: