2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #49 babyvoer voor volwassenen

365 plates #49 babyvoer voor volwassenen

Babyvoer voor volwassenen, dat is eigenlijk wel hoe ik het kan noemen vandaag! Het was namelijk een zacht prutje met zachte groente en het volwassen eraan was het krokante. Tja ik zal jullie maar gewoon even uitleggen wat babyvoer voor volwassenen is!

Het bestaat uit een puree/stamppot van brocoli en aardappels met een klontje boter en kippenbouillon. Ik denk dat de kippenbouillon het volwassen tintje geeft, want ik weet eerlijk gezegd niet of je dat een baby al moet geven. Maar ik weet er dan ook niks van. Het deed me in ieder geval denken aan het “babyvoer” in potjes. En de pureetjes die mijn jongste zusje vroeger kreeg. Daarnaast maakte ik wat boontjes voor wat extra groenvoer. Ik heb namelijk een ziek mannetje in huis. Hij heeft de griep, dus dan vind ik het extra belangrijk om er voldoende groente in te krijgen. Ideaal die brocoli verstopt in de stamppot en boontjes ernaast ;). En dan hadden we nog een kipschnitzel waar een schijfje ananas op lag. Dat maakt het verhaal volwassen, want daarvan weet ik zeker dat je dat een kleintje niet geeft. Ik moet zeggen dat het erg lekker was ! En makkelijk ook, vanmorgen alles geschild en toen ik vanavond thuis kwam hoefde ik het nog maar op te zetten.

Maken jullie stamppot flink gepureerd of met grove stukken ? Ik ben benieuwd !

 

Volg:

4 Reacties

 1. Mandy
  januari 18, 2017 / 11:51 pm

  ziet er lekker uit ☺ hihi weet je hoe mama dat vroeger maakte voor Jilly ☺ aardappetjes met broccoli en beetje appelmoes op t bordje door mekaar mengen ☺ hihi

  • Ballontraebay
   januari 19, 2017 / 7:30 pm

   Jaa dat klopt 🙂

 2. oma
  januari 19, 2017 / 7:59 am

  wij pureren de stamppot niet, daardoor gaan er weer vitaminen verloren! Het lukt je steeds beter, succes Kelly!

  • Ballontraebay
   januari 19, 2017 / 7:29 pm

   Ik ook niet oma, ik stamp het ook, maar wel zo dat het lijkt op puree. Dank u wel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: