2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #52/53 Hollandse kost

Hollandse kost

Hollandse kost, zo mag ik het weekend wel omschrijven. We aten 2 dagen niet thuis, een dag waren we bij mijn zusje en schoonbroer en een dag schoven we bij mijn ouders aan. Heel gezellig ! Maar wat stond er dan op het menu ? 

Zaterdag waren de middag en avond bij mijn zusje en schoonbroer voor een soort van game avond. Meestal houdt dat in dat de heren gamen en mijn zusje en ik ons ding doen op de laptop. In combinatie met tv kijken dan haha. Zo heb ik 5 artikelen kunnen schrijven, heerlijk! Daarnaast deden Mandy en ik wat kleine boodschappen en mijn weekboodschappen. Zij hebben een Netto Rama in het dorp, en als het gaat om vlees scheelt het zo ontzettend veel, dus daar heb ik nog maar even wat extra’s gehaald.

Hollandse kostAls avondeten bakten mijn zusje en ik pannenkoeken. We hadden eerst de mix gehaald en om 5 uur gingen we aan de slag. Op de verpakking stond dat we er 10 per pak uit konden halen, maar volgens mij waren het dan meer flensjes of crêpes geworden. Uiteindelijk hadden we uit 2 pakken 12 pannenkoeken weten te maken. Ik at er 3 met stroop en poedersuiker, mijn favoriete combinatie ! En als toetje hadden we de nieuwe Mona apfel strudel. Een aanrader !

Zondag gingen we eerst op de koffie bij mijn schoonouders. We reden nog even naar het Retailpark waren we wat hebben gewinkeld. Mijn schoonmoeder en ik hebben even gesnuffeld bij de Xenos, maar op een potje muesli, een zak gebakken uitjes en een aardappelstamper na kocht ik niks spannends.

Hollandse kostMijn ouders wonen zoals sommige wel weten 3 deuren verder. Daar wilden we ook nog even langs voor we naar huis gingen. Maar daar kwamen we bijna op het eten binnen. Eigenlijk niet heel erg handig! Ze vroegen of we zin hadden om wortelstamppot mee te eten. En daar zeg ik eigenlijk geen nee tegen! Want op de een of andere manier smaakt het echt beter bij mijn ouders. Ze had er nog braadworst en jus bij gemaakt. Heel lekker ! En als toetje kregen we vanille pudding en kersen. Ik heb gesmuld hoor.

De gezelligheid vind ik altijd het leukst ! Als we bij mijn ouders en zusje of bij mijn zusje en schoonbroer eten vind ik dat altijd zo leuk. Ik kan daar echt van genieten!

Zo en dat was ons Hollandse kost weekend ! Wat is jouw favoriete beleg op je pannenkoek ?

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    januari 23, 2017 / 12:07 pm

    lekker veel ontspanning, nu kun je er weer even tegen. Nog fijne stagedagen Kelly! xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: