2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 plates #79 broccolisoep op z’n Kelly’s

broccolisoep

Vandaag was echt zo’n rommel dag. Maar wel een hele fijne rommel dag! Ik maakte voor het eerst zelf soep, broccolisoep,  en dat was heel geslaagd. Ik ruimde de keuken uit en ik mocht weer naar school.

Nou mijn dag begon met wakker worden in de trein. Ik was eigenlijk niet vooruit te slepen vanmorgen, tot ik buiten aan het wandelen was en daarna in de trein stapte. Ik las wat blogjes en toen begon mijn work out naar school. Buiten dat we het weer over het kritieke pad hadden, wat ik gisteren probeerde uit te leggen, hadden we ook weer Leerling Loopbaan en Burgerschap, Engels en wiskunde. We waren om 2 uur klaar, dus ik wandelde met wat klasgenoten terug en daarna reisde ik met 2 mee terug naar huis.

Thuis stond mij het uitruimen van de keuken als klusje op te wachten. In plaats daar van at ik eerst een maisbroodje en bedacht ik mij dat ik graag soep wilde maken. Ik belde Kenneth op om te kijken of hij er wel zin in had en vervolgens ging ik aan de slag. Ik had het recept uit het kookboek van Lekker en Simpel gehaald, gecheckt wat ik in huis had en daarna ging ik gauw op pad naar de winkel om de ontbrekende spullen te halen.

Terug thuis ging ik druk aan de slag met het snijden van de prei, ui, knoflook, broccoli en aardappels. En vervolgens maakte ik het klaar om het aan de kook te krijgen. Toen ik het kon laten koken ging ik aan de slag met het uitruimen van de keuken. En daarna ging ik met de staafmixer aan de slag voor de soep.

broccolisoepKenneth was lekker op tijd klaar! Dus we aten ook op tijd, en samen, dat is weer eens wat anders! Buiten de broccolisoep had ik er een stokbrood met kruidenboter bij gebakken en een saté schnitzel. Het is misschien een rare combinatie, maar hey, spaghetti en zuurkool eet ik ook gewoon na elkaar haha. We hebben in ieder geval allebei zitten smullen!

Na het eten belde ik 45 minuten met mama, ons record tot nu toe ! Ik maakte nog een apple crumble bakje klaar en toen belande ik op de bank. En daar zit ik nu nog haha. Al Youtube filmpjes kijkend schrijf ik dit. Nu ga ik nog even proberen wat artikeltjes te schrijven. En lekker chillen.

Morgen is het alweer vrijdag ! De dag dat ons huis “af” is. Ik ben benieuwd hoe onze keuken uit gaat zien. En na morgen hebben we natuurlijk lekker weekend! Wie is er nog meer klaar voor het weekend ?

 

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. oma
  februari 17, 2017 / 8:11 am

  Vandaag wordt de keuken nog mooier en dan kun je dubbel genieten van het weekend! Succes vandaag en tot ziens! xx oma

  • Ballontraebay
   februari 17, 2017 / 8:41 am

   Dankjewel! Tot zondag! Xz

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: