2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

365 days &Zus #1 wandelen, treinen en bezoek

365 days &Zus #1 wandelen, treinen en bezoek

Het is tijd voor de eerste 365 days &Zus! 
De afgelopen 5 weken deelde ik mijn bezigheden op wekelijkse basis, 
vanaf vandaag gaat dit dagelijks zijn. 
Vandaag doen we 2 dagen, zodat de maandag niet verdwijnt. 
Ik neem je mee op maandag en dinsdag, wandelen met Jewel en bezoek van Aranka!

Maandag 11 februari Eens ergens anders wandelen

Maandagochtend was de eerste ochtend dat Kenneth al werken was. Jewel en ik begonnen de dag rond half 8. Lekker rustig aan wakker worden. Ontbijten en wat opruimen, want dat moest ook gebeuren. Na een stofzuiger en de dweil was het tijd om met Jewel te wandelen. Ik besloot haar eens mee te nemen naar de basisschool. Dus ik tilde haar naar een stuk verderop en ging toen 5 minuten lopen. Net op het moment dat de 5 minuten erop zaten was het pauze voor de kleuters. Ik liet haar dus nog even neuzen bij het hek. Maar de kleuters zagen haar niet staan en volgens mij vond ze het zelf ook wel best. Mooi! Dus ik tilde haar op en wandelde weer terug naar huis. Thuis ging ik aan de slag met het dagboek van week 6.

Na een lunch van 2 broodjes ging ik inspiratie op doen voor een volgend artikel. Alleen kon ik dat niet vinden, dus ik besloot met Jewel even te gaan spelen. Altijd leuk om haar een beetje moe te maken. Daarna gaf ik het commando plaats en gingen we oefenen met alleen thuis zijn. Ik reed vlug naar de winkel voor brood en eenmaal terug was ze nog steeds stil. Trots! Ik maakte even een wandelingetje met haar en eenmaal terug ruimde ik de boodschappen op. Toen de boodschappen waren opgeruimd dook ik even de bank op met Youtube. Rond half 6 besloot ik aan het avondeten te beginnen. Ik maakte lasagne met een verspakket van de Plus. Super leuk om te doen!

Kenneth moest de auto in het dorp zetten, dus ik zette Jewel plaats en haalde hem op bij de wagen. Eenmaal terug was ze nog steeds stil, echt top! Eindelijk konden we gaan eten en dat deed ik al kijkend naar Deurwaarders UK. Mijn favoriete programma ’s avonds. Jewel en ik wandelde nog een rondje en toen was het op de plaats rust. En rond 11 uur gingen we naar bed.

Dinsdag 12 februari treinen en bezoek

wandelen

Dinsdag begon de ochtend al vroeg, kwart voor 6, ik bracht Kenneth namelijk naar zijn vrachtwagen. Daarna besloot ik maar op te blijven, want om voor dat uurtje Jewel weer even de boel bij elkaar te laten mopperen zag ik niet zitten. Dus lekker de bank op en even wat Youtube filmpjes kijken. Om vervolgens mijn ontbijtje te eten, Jewel eten te geven en me klaar te maken voor de dag. Na de afwas liet ik onze Jewel uit. Ik tilde haar naar het dorp en daar zette ik haar op de grond. Weer eens even wat anders om te snuffelen en vervolgens liep ik met haar naar het station. Ik hoorde namelijk dat er treinen kwamen en ik wilde haar daar kennis mee laten maken. En dat is gelukt, ze zat wel op m’n arm, maar het leek erop dat ze niet bang was. Yes!

Eenmaal terug gewandeld plofte ik moe maar voldaan op de bank. Het is leuk om met Jewel nieuwe dingen te ontdekken! Ik ging aan de slag achter mijn laptopje en scrolde door mijn oude blogs. Heel leuk om te doen en eigenlijk ook enorm inspirerend. Een aanrader als je als blogger het even niet meer weet. Als lunch maakte ik een bananenpannenkoek, lekker! Rond 1 uur kwam Aranka bijkletsen. Ze had een boel cadeautjes voor me en een voor Jewel meegenomen en een ontzettende lieve kaart! We liepen even samen naar de Plus voor een gebakje en daarna hebben we de hele middag zitten kletsen! En natuurlijk tussendoor ook nog even gewandeld met Jewel. Gezellig!

Kenneth bood aan frietjes te halen als Aranka ook zin had om mee te eten, en dat was een geslaagd idee. Na het eten hebben we nog even met Jewel gespeeld en daarna ging ze naar huis. Ik belde nog even met mama en daarna ging ik aan de slag voor Bij Zus. Om rond 11 uur de laatste dingen nog te doen en naar bed te gaan!

Het waren 2 fijne dagen. Ik merk dat ik het fijn vind om weer iets meer vrijheid te hebben. 
Voor Jewel is het wennen om alleen te zijn, maar tot nu toe gaat dat best goed! 
En het wandelen gaat eindelijk goed, ook dat is top.
Ik ben benieuwd wat jullie van deze 365 days &Zus vonden!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

5 Reacties

 1. Ans v zantvoort
  februari 13, 2019 / 4:09 pm

  Leuk om weer regelmatig berichtjes te lezen, . Is er een reden om Juwel steeds te dragen? Of is dat een domme vraag, gr van ons

  • BijZus
   Auteur
   februari 13, 2019 / 4:25 pm

   Dat is zeker geen domme vraag! Jewel mag maar 15 minuten per dag wandelen, 3x 5 minuten Kortom als ik haar in een vreemde omgeving wil laten lopen moet ik er haar erheen tillen of met de auto. Maar helaas stond de bench in de auto in Weert, dus zat er niks anders op dan tillen haha. En het is gelukkig niet zo ver weg en zo maakt ze nog wat meer mee dan in de auto.

   • Dorothé
    februari 13, 2019 / 8:02 pm

    Om overbelasting van de nog in groei zijne gewrichten te voorkomen hè Kelly. Met de leeftijd loopt het in minuten ook op en als ze 1 jaar is mag het “los gaan”. Is een methode die al veel blessures bij honden heeft voorkomen

 2. oma
  februari 13, 2019 / 6:10 pm

  Ans was me voor met die vraag, ik vroeg me ook af, waarom of je er steeds mee op de arm liep. Hoe verandert die tijd dan, gaat dat met dagen of weken? Ze is al zo flink. Fijn, dat ze al alleen thuis kan zijn. Een fijne avond en groetjes van oma xxx

 3. Tante Chris
  februari 14, 2019 / 8:42 am

  Heb weer met plezier gelezen wat je weer allemaal gedaan hebt. Wist niet dat dat moest die honden optillen als je gaat wandelen heel raar. Maar let wel op dat je daar op tijd mee stopt want anders wil hij gedragen worden ook al is hij dan groot omdat hij dan niet beter weet als ik wordt gedragen en dan gaat ik pas lopen. Maar het is echt een leuke hond om te zien Geniet ervan kiss

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: