8   55
4   22
16   73
10   48
2   39
8   64
6   37

4 leuke dingen in het zonnetje

zonnetje

Zo daar zit ik dan, op de palletbank, in het zonnetje, en mijn laptop op schoot. Ik dacht dat als stug achter het bureau schrijven niet werkt ik net zo goed met mijn laptop op de bank buiten kon ploffen. Eens zien of dat de opening is naar meer recent leesvoer op Bij Zus.

Het blijkt namelijk nogal een uitdaging om weer de juiste woorden te vinden. Om te kunnen schrijven zonder dat ik er zelf heel veel van vind. Want dat is wat er op dit moment in die bovenkamer gebeurd. Ik heb overal een weerwoord op, een die mij niet vooruit helpt. Want wat ik vooral niet wil is dat het hier op Bij Zus een sombere boel wordt, maar toch zijn er op dit moment dingen die mij niet heel vrolijk maken en die mij uitdagen dingen in een perspectief te zien.

Het was niet zomaar stil

Dat het de afgelopen tijd zo stil is geweest is namelijk niet zonder reden. Wie mij volgt op Instagram en Facebook heeft er al het een en ander over voorbij zien komen. Na het eerste ongeluk van 4,5 maand geleden is er bijna een maand geleden weer een aanrijding geweest. De gevolgen fysiek zijn niet noemenswaardig ten opzichte van het eerste ongeluk. Mentaal heeft het me wel nog eens 5 stappen terug doen zetten. En vooral dat is balen. Ik zal er op een later moment wat meer over delen, het artikel staat al klaar, maar ik wil er niet het eerste artikel van maken dat sinds tijden online komt. Want ondanks alle uitdagingen die het me geeft is er veel meer dan dat. En oké soms vergeet ik dat, lopen de dagen aan mij voorbij, maar op dit moment, in het zonnetje ben ik me er wel bewust van.

Maar goed, waar zal ik dan wel beginnen? Ik denk gewoon bij een lijst aan feitjes met leuke dingen die afgelopen tijd voorbij zijn gekomen.

Weer iets nieuws ontdekt

zonnetje Dunkin' Donuts

Zo werd Kenneth 29 augustus 30! Mijn wederhelft is alweer 30 jaar oud en hoewel het hem niet boeit vind ik het wel grappig om hem er zo nu en dan mee te plagen. We vierden het relatief klein met familie. In plaats van de gebruikelijke Limburgse vlaai of verjaardagstaart wilde Kenneth heel graag donuts. Donuts van Dunkin Donuts. Het was heel leuk om het eens anders te doen en degene die we er misschien wel het meest blij mee wisten te maken was onze Olaf. Het kleine donut monster.

Dunkin' Donuts Designer Outlet Roermond

Bij het besluiten dat hij donuts wilde doen kwamen we erachter dat je ook kon laten bezorgen en afhalen. Het meest verleidelijke wat we tot nu toe hebben uitgevonden. Dus daags na zijn verjaardagsfeest bestelden we nog een keer een aantal donuts en haalden we die af in het Designer Outlet Centrum in Roermond.

Het grootste geschenk dat je iemand kan geven

zonnetje in het bos

Omdat ik op dit moment niet zo mobiel ben is het naar Roermond gaan een uitdaging. Natuurlijk is er de bus en de trein, of gewoon de fiets, maar heel snel neem je die optie niet. Daardoor kwam ik erachter dat eigenlijk het grootste geschenk wat je iemand kan geven je tijd is. Tijd om even langs te komen en gezellig te wandelen, tijd om je even op te halen en/of weg te brengen, tijd om even te luisteren, tijd om er gewoon even te zijn. Tijd is iets dat voorbij vliegt, maar heel veel waard is. Ik denk nog wel meer dan geld. En ik ben onwijs dankbaar voor iedereen die mij tijd geeft.

zonnetje Jewel met de bus

Inmiddels ben ik er trouwens ook achter gekomen dat met Jewel en de bus gaan wel een optie is. Niet een die ik snel neem, maar het gaat wel. Ze stapte zelf zonder enige problemen in en ook onderweg hield ze het goed vol. Ze was nerveus, dus het was een mix van staan, zitten, liggen en proberen op de stoel te klimmen. Oh en mensen die binnenkwamen de schrik op het lijf jagen. Maar zodra de koekjes tevoorschijn kwamen ging het weer.

Een pakketje bij de post

Bij Post NL heb je ook een app waarin je kan zien wat er bij je bezorgd gaat worden. (Disclaimer: hier kan 5 werkdagen vertraging in zitten.) Ik zag dat er een brievenbuspakketje zou komen, maar ik kon niet zien voor wie van ons het was en waar het vandaan kwam. Kenneth had niks besteld en ik ook niet, dus ontstonden er al allerlei cowboyverhalen over wat het kon zijn en wat we er mee moesten doen. Bij thuiskomst bleek dat pakketje voor mij te zijn.

zonnetje beschermengeltjes

Ik maakte het gelijk open en kwam uit op een bubbeltjes envelop met 2 mini zakjes die gevuld waren en een kaart. Mijn planner bleek mij 2 beschermengeltjes te hebben gestuurd. Een voor in mijn broekzak en een voor in de toekomstige auto. Ik mag ze elke dag vragen voor bescherming en aan het einde van de dag bedanken. Zo ontzettend mooi! Ik was er ontroerd van. En tot op heden heb ik de beschermengel elke dag bij me gedragen. Alleen nu ik dit schrijf merk ik dat hij nog op mijn nachtkastje ligt. Dus die ga ik dadelijk gauw pakken.

Ik ben 65 jaar oud

In spierkracht dan wel. Maar het is echt zo. Ik had een tijd geleden een 0 meting om te zien waar het beginpunt lag van de revalidatie die ik tegenmoet ga naar aanleiding van het ongeluk in mei. De conclusie was lichtelijk schokkend te noemen, hoewel het ook inzichten gaf. In ieder geval kwam ik er achter dat ik ruim de helft ouder ben in spierkracht als in werkelijkheid. En moet ik er vooral om gniffelen, omdat ik dacht dat het meeviel.

En dit is denk ik het punt waar ik mijn eerste blog sinds een hele tijd weer stop. Dan hou ik tenminste nog wat schrijfvoer over voor op weer een andere dag. Anders is dadelijk de emmer met avonturen weer leeg en is het weer een hele tijd stil. Dat is nu net iets wat ik graag wil voorkomen.

Dankjewel voor het lezen en hoe gaat het met jou?

Volg Bij Zus ook op InstagramFacebook of Pinterest om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

Volg:

1 Reactie

  1. oma Tine
    september 21, 2021 / 6:23 pm

    mooi geschreven Kelly, fijn dat je weer wat met ons deelt. Wat geweldig, die twee beschermengeltjes!
    Die spierkracht kun je heel veel aan doen en het maakt je weer 25! Alles komt goed! groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: