2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

6 maanden samenwonen, hoe bevalt het ?

samen

6 maanden wonen we alweer samen in ons huisje. Het zijn er inmiddels ook alweer bijna 7, maar ik bedacht me gisteren pas dat het leuk was om jullie daar eens een update over te geven. 

Als mensen mij vragen “Hoe bevalt het samenwonen ?” Dan zeg ik altijd lekker! Maar het leek me wel leuk om er wat dieper op in te gaan!

 

Het huishouden

Het huishouden hebben we goed geregeld.  In het begin deden we alles in het weekend, omdat mijn stage veel tijd en energie opslokte. Maar tegenwoordig is het zo goed als een fluitje van een cent. Over het algemeen houd ik me er mee bezig, maar in het weekend doen we het samen. Dus als ik doordeweeks ergens niet aan toe kom doen we het in het weekend samen. Prima geregeld denk ik zo.

Heimwee

In het begin had ik toch nog wel wat last van heimwee. Niet zo zeer dat ik het bij ons thuis niet fijn vond. Maar ik miste de geluiden als ik alleen thuis was. Van een huis met 5 personen en 4 cockers naar een huis met 2 waarvan er 1 vroeg weg is, is toch even een groot verschil. Maar ik moet zeggen dat het na mijn stageperiode wel weg is gegaan. Natuurlijk, ik ben heel graag bij papa en mama, maar ik vind het ook heerlijk om gewoon thuis te zijn. Afgelopen weekend hadden we de eerste keer dat we een hele dag thuis bleven ! Normaal zijn we altijd op pad, maar nu dus niet, en dat was ook wel lekker !

Boodschappen doen en het dorp

Iets waar ik het afgelopen half jaar heel blij mee ben is het dorp ! Ik vind het heerlijk om na school nog even door het dorp te wandelen. En ook kleine boodschapjes haal ik regelmatig gewoon te voet. Het is fijn om alles op loop afstand te hebben liggen en daar maak ik en soms ook we echt gebruik van.

Bezoek

Als er een ding is waar ik van kan genieten dan is het wel bezoek. En dan met name de game dagjes/avondjes vind ik heerlijk! Vroeger ging dat wel maar anders, dus meestal gingen we naar mijn schoonbroer of zaten we aan de eettafel bij papa en mama. En nu kunnen we het ook bij ons thuis doen en dat is echt genieten. Maar ik geniet sowieso van die avondjes of dagen, waar we ze ook houden.

Samen zijn

En dan natuurlijk last but not least het samen zijn. Het is echt super om te weten dat ik Kenneth s’avonds gewoon weer zie en er naast lig. Er is wel een klein groot verschil ! Vroeger hadden we s’avonds alle tijd samen, nu zijn we vaak nog bezig met klusjes, dus hebben we niet echt die tijd samen zeg maar. Dat is soms wel jammer, maar daar moeten we gewoon tijd voor vrij gaan maken !

Zo en dat is eigenlijk hoe het samenwonen nu bevalt! Heel goed ! We zijn lekker gewend aan ons huisje dus dat is fijn. Hadden jullie in het begin ook heimwee ?

Volg:

4 Reacties

 1. oma
  maart 22, 2017 / 7:58 am

  fijn, dat je tevreden bent met alles om je heen, inderdaad geniet je er ook van en dat is belangrijk! Fijne dag vandaag Kelly, liefs oma xx

  • Ballontraebay
   maart 22, 2017 / 11:46 am

   U ook oma liefs xx

 2. Ger van Zantvoort
  maart 22, 2017 / 3:13 pm

  Leuk te horen dat alles goed gaat, en het huishouden goed is geregeld. Meestal is dat een struikelblok maar ja ga zo door de aankomende 50 of 60 jaar of meer natuurlijk.Greetz XXXXX

  • Ballontraebay
   maart 22, 2017 / 10:34 pm

   Dankje paps! Gaan we doen! Greetz xxxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: