2   29
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Adem in, adem uit, oh nee, nu even niet!

adem

Ken je dat, die mindful filmpjes over een monkey mind waarbij ze zeggen adem in door de neus en uit door de mond? Ja, daar wil ik nu even niet aan denken. Maar hoe verleg je dan je gedachtes?

Wat gebeurt er in de toekomst?

Als het aan mij ligt heb ik het liefst alles onder controle. Dat gaat natuurlijk niet en ik vind het onwetende en er geen grip op hebben dan ook onwijs moeilijk. Kenneth heeft er een dagje vrij bij gekregen, iets wat helemaal prima is, maar waar ik in eerste instantie helemaal niet enthousiast op reageerde. Mijn ik zei gelijk “Ohjee, als we daar later maar geen problemen mee krijgen.”. De kans dat er een economische crisis komt is er. En dat vind ik een akelig idee. Er is nu ook een kans dat Kenneth dadelijk meer thuis is. Dat is prima, maar ergens ook best spannend. Een chauffeur moet het tenslotte vaak hebben van zijn overuren en ik zeg hiermee niet dat we het financieel moeilijk hebben. Maar ieders potje is een keer leeg. Nu zijn vrachtwagenchauffeurs altijd nodig om producten te vervoeren, dus ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt. Maar het stuk onwetende is voor mij en ik geloof ook voor menig ander lastig.

Adem in, adem uit, ja dag!

Ik had het er met mama over en die adviseerde mij om het te relativeren en er een beetje mindful mee om te gaan. Adem in, adem uit! En toen hadden we het erover dat het ten tijde van deze gezondheidscrisis eigenlijk een hele malle gedachte is. Want de focus op je longen leggen wil je niet altijd gelijk geruststellen. Stel je bent verkouden, je hebt de griep of je hebt corona. Dan raak je toch in paniek of lukt het je helemaal niet?! Eigenlijk moesten we er op dat moment even om lachen, want wat moet je anders en we hadden even het Cup-a-Soup “NU EVEN NIET!” reclame momentje in ons hoofd.

adem

Zoek of maak lichtpuntjes

adem

Maar goed, wat moet je dan op zo’n moment? Ik zou zeggen “Zoek of maak de lichtpuntjes!”.. Het zonnetje dat schijnt, je favoriete liedje op de radio, even een leuk filmpje kijken of liedje luisteren, dans, bel of app iemand voor een babbeltje, zoek leuke DIY’s, maak grappige TikToks, maak even een fijne wandeling, schrijf of teken het van je af, doe in ieder geval iets wat je leuk vind en accepteer dat je je even zo voelt. Want je mag je best even vervelend voelen, zo lang je er maar niet in blijft hangen. En als je vrolijk bent ondanks de situatie die er is, ben dan vooral blij, juist jij bent nodig in een tijd als deze.

Door middel van waarnemingen

Wat je ook kan doen om even uit je hoofd te stappen is iets in handen nemen en het gaan waarnemen. Neem bijvoorbeeld een steen. Je houdt hem vast en gaat voelen. Is het een ruwe of een gladde steen? Is hij zwaar of licht? Wat voor een vorm heeft de steen? Welke kleuren zitten er in de steen. Zit er een patroon in? En ga zo maar verder! Het helpt je om even je focus op iets anders te leggen en ik denk dat dit juist nu (maar ook op andere momenten) even het belangrijkste is.

Het is allemaal al lastig genoeg, dus probeer niet te hard te zijn voor jezelf. En zoek dus naar een andere focus. Adem in, adem uit is nu niet bepaald de beste denk ik zo. Heb jij nog een andere methode om je gedachtes te verzetten? Laat het hieronder achter ter inspiratie!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    april 3, 2020 / 8:26 am

    Kelly, zelf geef je aan dat je moet relativeren en dat is nu ook hetgeen, wat je moet doen. Niemand vindt deze tijd zo geweldig, de berichten waren soms ook (te) dramatisch. Dat is iets waar ik me tegen verzet. Dan denk ik ook aan iets wat me boeit. Er komt ook een andere tijd en dan wil je toch niet de gevolgen van zo’n crisistijd dragen. Binnen kun je ook heel veel doen! Succes en geen muizenissen. Een heel fijne dag en geniet nog van je vakantie! Liefs, oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: