2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Uit andermans negativiteit positiviteit halen

negativiteit

Uit de negativiteit van mijn eigen gedachten positiviteit halen vind ik soms moeilijk. Maar alles kun je leren. Wat ik wel kan is uit andermans negativiteit iets positiefs halen, want “ik laat je wel anders zien!”.

Reacties op keuzes

Als je vertelt wat je doet in het dagelijks leven kun je hele gemengde reacties verwachten. De een snapt het, de ander niet. Zeker zoals in een fase waarin ik mij nu bevind, ik moet uitwerken tot ik mijn “vrijheid” krijg. Men vraagt wat ik hierna ga doen: “mijn rust nemen” is eigenlijk een standaard antwoord. Veel begrijpen me enorm goed, vinden het knap, gedurfd en sommige geven me zelfs hun zegen. Ja, echt waar. Maar ik krijg ook genoeg andere opmerkingen. Een voorbeeld: “heb je een miljoen gewonnen?”, die steek ik in m’n broekzak, vind ik humor! Zo’n opmerkingen kan ik eigenlijk wel waarderen. 

Negativiteit en positiviteit

Vaak vertel ik er ook bij dat ik mijn droom ga najagen. Bij Zus is mijn wereldje, mijn wereldje waarvan ik droom om full time mee bezig te zijn. Alleen sommige snappen niet wat ik/we doen. Sommige snappen niet dat een website runnen meer is dan alleen maar “verhaaltjes” schrijven. Dar er veel meer werk zit in een blog. Vaak zijn deze, in mijn ogen, negatieve opmerkingen het bewijs van iemands onwetendheid. God zij dank zijn er ook mensen die het gaaf vinden dat je iets (wilt) doen dat je gelukkig maakt, die geven je die extra boost.

Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik van die negativiteit ook een boost krijg. Een ander soort weliswaar, maar het maakt me wel weer helder. Ik denk altijd “wacht maar af!”. Hoe ik er kom weet ik nu nog niet, maar ik kom er. Ik ga doen wat ik leuk vind en dat pakt niemand mij af. Ik vind mijn weg wel. En zo probeer ik altijd uit iemand anders zijn negativiteit positiviteit te halen. Ik wil het liefst het tegendeel bewijzen. Dat deed ik toen ik werd aangenomen voor mijn opleiding en dat ga ik nu weer doen. Ik bewijs dat tegendeel wel. Kom maar op! 

Dat is wat ik jou hiermee denk ik ook met dit artikel wil meegeven. Laat een ander je nooit vertellen wat je wel en niet kan, wat je wel en niet wilt en wat wel en niet mogelijk is. Find your fire! Laat niemand, maar dan ook niemand, jouw hobby of droom tot iets nutteloos of zinloos veranderen. Haal er het tegenovergestelde uit, zorg ervoor dat het je een boost geeft om het tegendeel te doen laten zien.

Ik lijk momenteel misschien voor sommige een dwaas door mijn rust te gaan nemen en niet gelijk verder te gaan met een andere baan. Maar mijn leven is praktisch gezien een baan op zich. Ik wil weer weten wat genieten is, wat leven is, wat mijn passies zijn en mij lekker in mijn vel voelen. Ik wil niet meer het gevoel hebben weg te willen rennen van alles om gelukkig te zijn. En de rest komt vanzelf.
Bij Zus is waar ik mijn werk van wil maken en daar ga ik nu voor!

Zo en dat was wel weer genoeg voor vandaag. Eigenlijk is het weer lekker van de hak op de tak, maar dat geeft niet. Zo is mijn brein momenteel ook. Maar ik hoop dat je er voor jezelf ook weer wat uit hebt weten te halen. Het volgende dagboek van onze vakantie plaats ik morgen, dit moest ik vandaag even kwijt. Ik spreek je morgen!


Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  oktober 12, 2018 / 8:07 am

  goed Kelly, dat je het van je af geschreven hebt, dat is ook een manier om het los te laten. Nog 14 dagen en dan kun jij je gaan inzetten voor je doel en het komt goed. Vandaag een rustige dag en vast een fijn WEEKEND, een knuffel van oma xx

 2. Dorothé
  oktober 12, 2018 / 10:09 am

  Waar blijft je boek meis? Weet zeker dst dst er ook nog eens komt . Fijne dag vandaag en begin nu al met “loslaten”. Deur dicht na t werk, laat het daar. Het is dadelijk weekend, heb het ook, neem het ook.
  Je schrijft meeslepend. Is super xxx

  • BijZus
   Auteur
   oktober 13, 2018 / 9:45 am

   Heel lief mama! Dankjewel xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: