20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Ballontraebay Test: Een wasbeurt voor Jive

wasbeurt

– Samenwerking –

Jive, de enige echte Ballontraebay, testte voor de allereerste Ballontraebay Test een aantal diervriendelijke producten voor haar wasbeurt uit. Zo kreeg ze een Oxyfresh shampoo, Oxyfresh oor reiniger, Oxyfresh omgevingsspray en tekentang.  Eens kijken wat ze er van vond!

Lekker even wassen, dat vind ik niet erg!

Mama heeft een honden trimsalon en is gespecialiseerd in Engelse Cocker Spaniels, inmiddels doet ze dat alweer 12 jaar in haar bedrijf aan huis. Dus ze weet wel wat ze prettig vind en wat niet. Daarom gebruikt ze al jaren hetzelfde merk. Toen ik werd gevraagd of ik interesse had om 4 producten van Oxyfresh uit te testen, checkte ik natuurlijk eerst mama haar mening. Ze vond het leuk, en samen besloten we Jive als proefkonijn te nemen. Oxyfresh is namelijk diervriendelijk en bevat geen bijtende en ongezonde ingrediënten. Mooi!

De producten kwamen binnen en over de geur waren we gelijk te spreken. Het was geen echte parfum geur, maar als je je neus er boven hield rook je toch wel iets fris. Niet verkeerd, we waren dan ook gelijk benieuwd, maar door het warme weer konden we haar niet wassen.  En zo was het pas geleden tijd om te gaan wassen.

Tekentang

Hallo, meneer Teek

De 2e dag dat we de producten hadden kon mama gelijk de tekentang in gebruik nemen bij een van haar klantjes. Dat was gelijk geslaagd ! Een fijne lange steel waardoor je zelf meer grip hebt op de tang om te draaien. Bij een kleinere is het wel duidelijker of je de teek goed vast hebt, maar door even goed te kijken kun je gewoon aan de slag.

De shampoo

Niet extreem schuimend, maar wel goed verdeelbaar!

Vies water, oeps!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Oxyfresh shampoo is een hele fijne shampoo. Ik mocht haar zelf wassen, dus ik heb het ook zelf kunnen testen. Het schuimt goed, en ze heeft er geen jeuk van. Vroeger kon ze er nog wel eens jeuk van hebben, maar sinds mama 1 vaste shampoo gebruikt had ze dat niet meer. En ook op deze reageert ze heel goed! Het schuimt lekker, ondanks dat ze daar geen speciale stoffen voor hebben toegevoegd, en je ziet het vuil bij het uitspoelen zo mee weggaan. En met het oog op dat het niet op een van haar maatjes is getest en geen stoffen bevat waar ze op kan reageren, is dit ideaal. Zeker op de gevoelige huid van een cocker.

Je zag daarna ook dat de vacht weer opgefrist was en hij werd lekker zacht. Het was eigenlijk reukloos, maar dat is ook logisch omdat het een product is waar deze dingen niet aan zijn toegevoegd.

De oor reiniger

De oor reiniger is goed gekeurd!

Deze hebben we alleen op de schelp uitgeprobeerd. Met een doekje veegde we het vuil weg om de gehoorgang en dit ging er perfect af. Door het haar bij de gehoorgang kort te houden en het vuil rond de ingang weg te halen kun je goed een oorontsteking voorkomen. Hiervoor is de oor reiniger een goed redmiddel. Meerdere manieren om het te voorkomen kun je trouwens lezen in dit artikel.

De omgevingsspray

Ik ben tevreden over de shampoo, omgevingsspray en tekentang!

Over de omgevingsspray waren mama en ik gelijk enthousiast. Je kunt de producten bij meerdere soorten dieren gebruiken, en dus ook deze omgevingsspray. Ook deze is weer diervriendelijk en vrij van bepaalde stoffen. Mama deed Jive’s kontje (sorry voor de informatie, maar eerlijk is eerlijk!) afvegen met een handdoekje. Je rook licht de anaalklieren, waarna we er de omgevingsspray op hebben gespoten. En inderdaad de geur was zo weg. Een super handige spray mocht je dier eens een ongelukje hebben ergens op en de geur blijft er in zitten. Er zit geen sterke parfum in, maar het wordt wel lichtjes verbloemd. Maar er zijn natuurlijk wel vaker redenen waarom bijvoorbeeld een hond stinkt. Hiervoor vond ik een pagina met 10 tips! En naar mijn mening mag deze bij de 10.

Deze producten zorgen ervoor dat je hond goed verzorgd is en ook de omgeving lekker fris is. Mocht je nu nieuwsgierig zijn naar nog meer tips wat betreft de verzorging van je hond raad ik je deze website aan!

Een geslaagde wasbeurt, Jive?

Ik ben weer klaar! En ik zit weer lekker in mijn frisse vachtje

Een hele geslaagde wasbeurt! Lekker zen, en geen last van alle producten die we hebben getest ! Wij zijn tevreden!

Deze producten zijn trouwens in een set verkrijgbaar voor €37,50 bij Tophond en ook de tekentang is daar verkrijgbaar voor €7. Jive liep daarna in ieder geval weer lekker vrolijk en fris en fruitig rond, datgene waar we het uiteindelijk voor doen!

En ook na 2 weken is ze nog lekker fluffy en ze heeft er geen last van gehad. Dus ja het was voor herhaling vatbaar ! Kenden jullie Oxyfresh al ?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Dit product is in samenwerking getest, dit doet niks af aan onze mening!

Volg:

4 Reacties

 1. Ger van Zantvoort
  juli 10, 2017 / 4:12 pm

  Zo Jive kan er weer een poosje tegen leuk voor hond en mens.

 2. Dorothé
  juli 10, 2017 / 7:57 pm

  Het was een top mogelijkheid. Blij dat we het hebben getest en uiteraard op onze eigen hond. Ik beveel de producten ook van harte aan
  Xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: