2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Bij Zus' adventskalender 2019 Hoe gaat het met sporten?

Bij Zus' adventskalender 2019 Hoe gaat het met sporten?

Tijd voor vakje 7! Het is alweer bijna 3 maanden geleden dat ik met jullie deelde dat Kenneth en ik hadden besloten naar de sportschool te gaan. Daarna heb ik er nog wat dingen over gedeeld, maar het leek me leuk om een update te geven over het sporten.

Van 2 naar 1

sporten

Laat ik maar gewoon met de deur in huis vallen.. Het eerste briefje om mijn abonnement te wijzigen is al voorbij gekomen. Na ongeveer een maand sporten kwam ik toch echt tot de conclusie dat op zaterdag sporten voor mij géén optie is. Dan bestaat mijn zaterdag alleen nog uit sport en werk en zoveel waarde hecht ik niet aan sporten. Dus vorige week leverde ik het briefje in dat ik van 2 keer per week naar 1 keer per week wilde. Meer dan genoeg voor mij in combinatie met werk en Jewel. En zo blijft het ook leuk, haalbaar en sponsor ik ze niet met €10 per maand.

Merk ik al verschil na 2,5 maand sporten?

Verder bevalt het me wel om iedere week even te gaan. Vooral voor de krachttraining, want ik merk wel verschil in mijn rug en ook in mijn armen. Ik kan toch net wat meer hebben. Het is geen gigantisch verschil, maar dat kan ook niet op die korte tijd met de hoeveelheid die ik daar ben geweest. (Meer als de data op de foto, haha.) En dat hoeft voor mij ook niet.

Qua conditie begin ik misschien een heel klein beetje verschil te merken. Als er een flinke wind staat en het regent ben ik nog niet snel op locatie. Dat zit er denk ik ook niet in. Wel merk ik dat ik qua mentaliteit er anders in begin te staan en dat ik sneller herstel. Natuurlijk heb ik ook gewoon mijn astma en met de temperaturen van nu zit ik gewoon heel snel in de knoop.

En ik begin te merken dat mijn kleren wat losser zitten. Mijn broeken zitten niet meer zo strak wanneer ik ze heb gewassen en mijn riem heeft te weinig gaatjes. Maar goed, dat bevestigt de weegschaal ook. Niet dat het iets is waar ik heel bewust mee bezig ben. Ik kan je namelijk vertellen dat na een rondje sportschool met papa ik heerlijk genoot van een glaasje sinas. En toen ik deze week in de sportschool stond, zat ik daarna aan een puntje kersen verkeerd. Mijn doel zijn en blijven conditie en kracht, de rest is leuk meegenomen.

Gaan we nog even door?

sporten

Ja, dat is wel de bedoeling! Een keer per week wil ik mezelf toch echt even die kant uit helpen. Met Kenneth, met papa of als het even niet anders kan alleen. Alwetend dat de kerstperiode de drukste periode bij de post is houd ik er rekening mee dat het misschien 2 weken even niet kan. Vind ik niet erg hoor, daarvoor loop en fiets ik mij een ongeluk. En dan heb ik de wandelingen met Jewel nog niet meegerekend. Als het een keer niet is, dan is het niet.

Sporten moet voor mij vooral leuk blijven. Uitdagend, maar ook haalbaar. En met 1 keer per week is dat goed te doen. Op naar de volgende update!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    december 7, 2019 / 5:50 pm

    Sporten is gezond voor lichaam en geest. Verstandig dat je het blijft doen. Lopen en fietsen in de buitenlucht is heel gezond, dat geeft extra energie. Wat dat betreft heb je een fijn beroep!
    Een fijn weekend, groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: