2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Bij Zus' adventskalender '19 Sinterklaas taart of kerst taart recept

sinterklaas taart

Het is bijna pakjesavond en dat betekent dat er weer een gezellige avond op de planning staat. En bij gezelligheid hoort vaak ook lekkers. Zoals de verjaardagstaart die ik heb om geturnd tot Sinterklaas taart of misschien wel kerst taart. Vol van chocolade, maar niet te machtig!

Voor mijn verjaardag wilde ik graag een taart maken die wat weg had van de oreo taart die ik vorig jaar maakte. Maar dit keer wilde ik graag dat het een echte verjaardagstaart werd. En dat werd het. Een niet al te machtige taart met lekker veel chocolade! Perfect om ook door te gaan als Sinterklaas taart. De foto’s zijn van mijn verjaardagstaart, maar ik hoop dat ik met wat tekst en uitleg je kan leiden tot een gezellige homemade Sinterklaas taart.

Wat heb je nodig?

 • pak Dr. Oetker wolken choco & vanille
 • ingrediënten voor de wolkencake
 • zakje klopklop
 • theelepel suiker
 • 8 Kinderreepjes (die van de Lidl zijn prima!)
 • Chocolade lettertjes
 • Chocolade pepernoten

Hoe maak je de Sinterklaas taart?

Verwarm de oven voor volgens de verpakking. Smeer een springvorm van 28 cm in met boter. Vervolg de instructies op de verpakking. En als het goed is komt daar een perfecte basistaart uit. Kind kan de was doen toch!

Tip: doe dit de avond voor het moment dat je de taart wilt versieren. Of op z’n minst een paar uur ervoor zodat de taart kan afkoelen.

Voor de topping neem je een zakje klopklop en een half koffie kopje melk. Meng de inhoud met de melk en klop deze vervolgens tot een stevige massa. Daarna hak je de 8 kinderreepjes in kleine plakjes. Als het uit elkaar brokkelt is geen probleem. Vervolgens meng je de chocolade met de klopklop en voeg je naar smaak suiker toe. Voor mij was dit een theelepel. Laat dit mengsel een uurtje koud worden in de koelkast.

En dan komt natuurlijk het allerleukste! De versiering.

sinterklaas taart

Mijn ervaring: voor mijn verjaardagstaart maakte ik gebruik van stukjes KitKat en een chocoladeletter. De chocoladeletter in het midden en de stukjes KitKat vormde de puntjes die ik wilde snijden. Super lekker, maar met snijden bleek een grote chocoladeletter heel veel gedoe. Het kan wel, maar mocht je het graag makkelijk willen snijden geef ik je het volgende idee..

Besmeer de wolkencake met het klopklop mengsel. Geef vervolgens met de chocolade pepernoten de taartpunten aan. Dus 1 of 2, misschien wel 3, pepernoten aan de rand zijn 1 taartpunt. Gemiddeld haal je 12 punten uit zo’n taart. En daarna decoreer je de rest van de taart met de kleine chocoladeletters. Ook leuk zijn natuurlijk andere Sinterklaas lekkernijen! Chocolade munten, chocolade sinterklazen of lolly’s, marsepeinen figuurtjes, ga zo maar door..

Kerst taart inspiratie

Mocht ik voor jou te laat komen met dit idee voor pakjesavond, dan durf ik je met zekerheid te zeggen dat deze taart ook prima weg kan voor een kersttaart. Met chocolade hulstblaadjes, kerstman figuurtjes, kerstboompjes, rendieren, of misschien wel kerstkransjes maak je er een groot kerstfeest van! Denk bijvoorbeeld aan hulstblaadjes aan de zijkant die staan voor een taartpunt en de taart gevuld met allerlei andere figuren. Of misschien wel iets compleet anders!

Een feestje op tafel is in ieder geval gegarandeerd! En ik beloof je dat het zal smaken. Mocht je hem een keer maken en delen op social media, vergeet me dan vooral niet te taggen. Dat zou ik namelijk heel leuk vinden! Heb jij al pakjesavond gevierd?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

 1. oma
  december 4, 2019 / 5:38 pm

  de actieve bakSTER. Ik kan alleen maar zeggen “geniet ervan, zolang je het leuk vindt om te doen” .
  Die taart is heel lekker, maar er zitten ook allemaal smuldingetjes in. Al vast een fijne sinterklaas, groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: