2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Bij Zus’ avondeten #1 honing-mosterd beenham tot noodles

frietjes met beenham

Een nieuw jaar en daarmee ook tijd voor een nieuwe reeks van ons avondeten. Vanaf nu is het Bij Zus’ avondeten! Het concept blijft verder hetzelfde, ik deel weer met jullie wat er allemaal het bord gepasseerd heeft. Dit keer verschillende AGV’s, noodles en Jill maakte voor ons honing-mosterd beenham.

Spinazie stamppot met vissticks en een eitje

spinazie stamppot met ei en vissticks

Geïnspireerd door Fabiënne maakte ik deze soort spinazie “stamppot”. Zij prakt vaker de gekookte aardappels met de verse spinazie door elkaar en kookt er volgens mij ook wel eens een eitje bij. Ik prakte de aardappels en mengde er de diepvries spinazie doorheen. Werkt ook prima! Daarbij kookte ik ook weer eens een eitje en bakte ik wat vissticks.

Noodles met broccoli en gehakt

Tijdens mijn jacht naar ideeën voor het avondeten kwam ik op Lekker en Simpel een recept tegen voor noodles met broccoli en gehakt. Broccoli en gehakt had ik nog liggen, het was een kwestie van noodles kopen. De keuze om dit op het menu te zetten was daarmee gauw gemaakt en het was erg geslaagd!

Krieltjes met spruitjes en knoflook kippenboutjes

kippenboutjes met krieltjes en spruitjes beenham

Kenneth vroeg mij of ik niet weer eens een zakje Maggi braadstomen mee wilde nemen. Een leuk idee, want het was alweer een hele tijd geleden dat ik dit had gemaakt. Ik nam de smaak knoflook mee en dat was een goede zet. Daarbij bakte ik krieltjes en kookte ik spruitjes. Spruitjes die ik zelf had geschild, want Kenneth was zo lekker plagerig geweest om me dat mee te nemen in plaats van een diepvriesgroente. Met wat kunst en google werk (want hoelang kook je die dingen vers?!) kreeg ik het voor elkaar. Een zelfgemaakte appelmoes erbij en het was smullen!

Mexicaanse wraps met een kruidenzakje

Mexicaanse wraps

Bij de Plus hebben ze een ander merk voor de wraps: Banderos! Ik had al eerder gezien dat ze er ook kruidenmixen van hadden en dat maakte me nieuwsgierig. Ik heb natuurlijk mijn eigen variant van de Mexicaanse wraps, maar ik wilde weer eens wat anders proberen. Dit was een hele leuke afwisseling op de variant die ik vaker maak.

Aardappelpartjes met broccoli en een satéschnitzel

Broccoli aardappelpartjes saté schnitzel beenham

Ik vond het tijd voor een AGV’tje met de dingen die ik in huis had. Een hele simpele maaltijd van broccoli, aardappelpartjes uit de oven, satéschnitzel en nog een beetje zelfgemaakte appelmoes.

Kipkerrie met een half haantje en sperzieboontjes

kip kerrie halve haan sperzieboontjes

We hadden een avond dat we op Burger King uitkwamen. Helemaal niet erg, maar daardoor had ik kipfilet liggen die ik deze dag toch echt klaar moest maken. Ik had kip kerrie op de planning en zo goed als af, maar er was hier iemand die heel veel zin had in een half haantje. Dus haalde ik die op de markt en werd het een bord met heel veel kip. Wat kerrie en ananas, knoflookrijst en sperzieboontjes. Lekker!

Bieten stamppot met een saucijsje

bieten stamppot met saucijsje

Ik had geen zin om naar de winkel te gaan, dus besloot ik om eens wat nieuws te proberen met wat ik in huis had. Ik sneed een rood uitje fijn, kookte een lading aardappels en maakte er vervolgens met een potje bieten een bieten stamppot van. Saucijsje ernaast en het was geslaagd.

Frietjes met honing-mosterd beenham

frietjes met beenham

Jill en Kevin’s specialiteit is honing-mosterd beenham. Toen ze ons vroegen of we zin hadden om bij hen beenham te komen eten wist ik het wel! Jazeker! Jill maakte heerlijke honing-mosterd beenham klaar in de oven. Wel met een kleine uitdaging, de oven hadden ze nog maar een enkele keer gebruikt, dus ze waren nog zoekende naar de juiste stand en tijd. Maar een goed uur later dan gepland was de beenham klaar en konden we smullen. In de tussentijd had Kevin al frietjes gehaald bij de frituur niet ver van hun huis, dus die aten we eerst samen met de zoetzure komkommer die Jill had gemaakt. Het was echt heerlijk!

frietjes met beenham

Maaltijdsalade kip saté met een kipburger

kip saté maaltijdsalade Jumbo met kipburger beenham

Ik had bij de Jumbo een aanbieding gezien met 2 maaltijdsalades voor €5,-. Maaltijdsalades gaan er hier altijd goed in en het kwam handig uit met het vooruitzicht op een verjaardag ’s middags. Dus ik nam voor Kenneth de Ceasar mee en voor mezelf de kip saté. Hij was gevuld met noodles, een slamix, kipdijfilet, komkommer en pindadressing. Heel erg lekker. Daarnaast bakten we nog een kipburger en dat was een prima combinatie.

En dat is het overgrote deel van alle gerechten die we in de eerste 2 weken van januari hebben gegeten. Het waren stuk voor stuk geslaagde gerechten! Voor komende week kan ik je vertellen dat er ook wat mindere gerechten tussen zitten. Maken jullie wel eens beenham?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: