0   14
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Bij Zus’ avondeten #2 stamppot en recepten mislukt

zuurkool stamppot met spruitjes en rookworst

Als ik een ding altijd leuk vind is het wel eten. Recepten uitproberen is daarbij sowieso een favoriet, maar dit keer mislukten er toch 2 gerechten. Wat er wel heel goed lukte was de stamppot die we 2 keer aten. Tijd voor wat beeldvorming en nieuwe inspiratie!

Wortel stamppot met een bourgondische schnitzel

stamppot met boerengehaktschnitzel

Ik zag dat ze bij de Jumbo de zakken voor wortel stamppot in de aanbieding hadden en dat zorgde ervoor dat ik een zakje meenam. Ik had nog boerengehaktschnitzels in de diepvries en dat zorgde voor dit plaatje. En het smaakte eindelijk weer eens echt lekker. Normaal gesproken is de verhouding tussen aardappelen en de wortels niet in balans en nu had Kenneth voor mij 1kg aardappels geschild. Hierdoor was de verhouding perfect en smaakte het ook echt lekker. Het ging niet op, maar het was enorm geslaagd.

Gyros krieltjes met Chinese roerbakgroente en ham

gyros krieltjes en aziatische roerbakmix

Ik had dinsdag kokosrijst met Chinese roerbakgroenten op de planning. Een recept van Lekker & Simpel. Het klonk heerlijk en het recept zag er heel makkelijk uit, maar het ging dus helemaal mis. Ik kreeg de rijst niet gaar en moest er halsoverkop wat anders bij verzinnen. Het werden Gyros krieltjes die ik nog in de koelkast had liggen. Ik was er zelf niet zo blij mee hoe dit had uitgepakt. De tips die je hier uit kan halen: het recept voor met kokosrijst, want het ziet heel lekker uit. En de Gyros gekruide krieltjes van de Jumbo.

Aziatische wraps

Aziatische wraps

Het zal je vast niet verbazen als ik zeg dat ook het recept voor dit gerecht van Lekker en Simpel is. Het zijn dus Aziatische wraps. Lekker, maar ik denk dat het nog beter smaakt als je er wel wat pit aan toevoegt. Wij zijn hier van de milde gerechten, anders kan ik het merendeel weg gooien. Dus ik haalde dat stukje uit het recept en tja, dat was niet het beste idee.

Zelfgemaakte pizza

zelfgemaakte pizza met ananas, ui en salami

Kenneth had in zijn kerstpakket 2 pizzabodems gekregen en ik had zoveel zin in pizza dat ik besloot deze eens klaar te maken. Gewoon met de dingen die ik in huis had, dus pizzasaus, salami, ui, ananas en geraspte kaas. Heel simpel, maar oh zo lekker.

Zelfgemaakte sushi en dumplings

zelfgemaakte sushi

We hadden weer eens afgesproken met Jill en Kevin om sushi te maken! Onze absolute favoriet. Ik maakte de rijst in de magnetron rijstkoker en dat was een geslaagde zet. Voor de vulling maakte Jill Chinees ei en hadden we verder kipschnitzels, komkommer, zalmsalade en tonijnsalade. Heel lekker. Ook maakte Jill dumplings met een recept van ChicksLoveFood. We hebben gesmuld!

Zuurkool stamppot met spruitjes en rookworst

zuurkool stamppot met spruitjes en rookworst

Ik had nog wat ananas over van donderdag en die wilde ik graag verwerken in een zuurkoolstamppot. Eigenlijk wilde ik er een zuurkoolschotel van maken met gehakt dat ik nog over had, maar het gehakt was opgegaan in een wrap. Dus maakte ik er een rookworst bij. Ook had ik nog spruitjes in de koelkast en om te voorkomen dat die omgingen maakte ik ook die klaar. De combinatie van spruitjes en zuurkoolstamppot is alleen volgens mij niet aan te raden. Kool met kool is iets teveel van het goede.

Friet Pulled Chicken

stamppot

We sloten de week af met een bestelling bij ons favoriete Thuisbezorgd restaurant in Roermond, de Eat to Go! Ik nam een friet deluxe, namelijk de pulled chicken friet. De combinatie van de friet, pulled chick, kool, saus en gebakken uitjes is goddelijk. Ik wil binnenkort eens proberen of ik hem na kan maken, mocht dat lukken vind je hem natuurlijk hier en op onze toekomstige foodblog terug.

Zo en dat was het weer voor deze week. Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen. Wat stond er bij jou op het menu afgelopen week?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: