20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Bij Zus’ avondeten #3 makkelijke maaltijden week

makkelijke maaltijden

Soms heb je een week waarin je allerlei recepten uitprobeert en soms heb je een week met vooral makkelijke maaltijden. Van rösti’s uit de oven tot pannenkoeken met een goulashsoep. Het was wel gevarieerd en ook best wel budgetproof! Kijk je mee?

Nasi met zoetzure balletjes en kroepoek

Maandag had ik een makkelijke maaltijd op de planning. We hadden nog van die Mora gehaktballetjes in zoetzure saus in de diepvries en nasigroente. Ik vond het een ideaal moment om na een goedgevulde dag hier blij gebruik van te maken. Ik maakte nasi met zilvervliesrijst, bakte de groente met wat kruiden en ketjap op. Husselen en klaar! Het is dat de eieren op waren, anders had ik er daar ook nog een van bij gebakken.

Rösti rondjes met een boomstammetje en Italiaanse groente

makkelijke maaltijden

Toen ik dinsdag boomstammetjes uit de diepvries pakte zag ik in de stellingen dat ik helemaal geen aardappels meer had om te koken. Wel had ik een zak met rösti rondjes in de diepvries, iets waar ik Kenneth blij mee kan maken. Dus ging dat de oven in en daarbij warmde ik een doosje Italiaanse groente met kruiden crème op.

Krieltjes met Chinese wokgroenten en een saté schnitzel

Ik bedacht me dat ik de Chinese wokgroenten in de diepvries wel kon combineren met de satéschnitzel die we nog hadden liggen. Daarbij krieltjes uit de oven en je bent eigenlijk zo klaar. De groente wokte ik in een zelfgemaakt knoflook-ketjap sausje. Voordat je de groente in de wokpan doet fruit je de knoflook aan, vervolgens doe je de groente erbij en begin je met bakken. Goede scheut ketjap erdoor, even meebakken, et voilà!

Goulashsoep met pannenkoeken

makkelijke maaltijden

Dit is wel het top punt van de makkelijke maaltijd afgelopen week! Hoewel, dan moet je het beslag niet over laten lopen in een maatbeker. Ik warmde een blik goulashsoep van Unox op in een pannetje en daarbij bakte ik pannenkoeken. Het beslag hiervan maak ik altijd in een grote kom en dat giet ik dan over in een maatbeker. Dan kan ik het net iets beter doseren. Maar goed, soms is inschatten hoeveel er nog in de maatbeker kan een hele opgave. Uiteindelijk kwam het goed en hadden we wat lekkers op tafel! Tip van flip: spekpannenkoek met schenkstroop, mocht je het nog niet uit hebben geprobeerd, doen!

Fusilli met bolognesesaus

makkelijke maaltijden

Ik had enorm veel zin een lekkere pasta. Geen macaroni of spaghetti, nee iets anders. Het werd fusilli. Daarbij bakte ik wat gehakt, 2 paprika’s en een bakje champignons in een pan. Bij de Plus was de Heinz pastasaus in de aanbieding, dus die had ik meegenomen om er doorheen te doen. En ik kan niet anders zeggen dan dat het heel goed smaakte. Super simpel, zo klaar en heel lekker.

Zelfgemaakte friet pulled chicken

In het artikel over ons avondeten van vorige week deelde ik mijn favoriete Thuisbezorgd gerecht. Ik had me voorgenomen de challenge aan te gaan dit na te maken. Dus zaterdag stond ik in de keuken om friet pulled chicken te maken. Ik ben er nog niet 100% tevreden over, maar we zijn al een heel eind. Zodra ik echt tevreden ben deel ik met jullie het recept.

Mexicaanse rijstschotel met vissticks en salade

makkelijke maaltijden

En dan de laatste maaltijd van de week! Op het menu stond Mexicaanse rijstsalade met kip en een salade. Zoals je ziet ging het niet helemaal volgens plan. Ik had de kip zaterdagavond al gebakken, maar blijkbaar was hij nog niet helemaal gaar. Jammer, maar goed, dan wordt het improviseren. We hadden nog vissticks in de diepvries, dus die bakte ik erbij. Er moesten tomaten door de salade, maar die we nog hadden liggen waren toch niet helemaal goed meer. Dan maar geen tomaat! En zo geschiedde dit prachtige plaatje. Uiteindelijk smaakte het prima!

Dat waren alle makkelijke maaltijden van afgelopen week. Hebben jullie al eens de combinatie van een spekpannenkoek met stroop geprobeerd?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    januari 29, 2021 / 6:53 pm

    Makkelijke gerechten, maar ze leken toch wel lekker. Spekpannenkoek met stroop (welke stroop? laat het maar een keer weten) ik denk dat opa het graag heeft, ik vraag het eerst wel. Fijne avond Kelly en Kenneth, groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: