0   13
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Bij Zus’ avondeten #4 van nacho salade tot wortelpuree

nacho salade

Het is weer tijd voor inspiratie uit onze keuken! Vorige week hadden we weer eens Hello Fresh voor 3 dagen, maakte ik een nacho salade geïnspireerd door een TikTok filmpje en aten we boboti met een twist. Ik neem je mee de keuken in!

Knorr wereldgerecht boboti met een twist

Mijn favoriete Knorr wereldgerecht is toch wel de boboti! Het liefst met sperzieboontjes, maar goed als je die vergeten bent is erwtjes een hele goede vervanger. Variatietipje van mij voor jou.

Krieltjes met witlof in ham en kaas, een saucijsje en rode kool

Ik wilde eigenlijk witlof klaar maken in honing, maar ik had geen vloeibare honing meer. Dus ik probeerde eens witlof te maken uit de oven met ham en kaas. Eigenlijk helemaal niet verkeerd. Daarbij bakte ik krieltjes in de oven, bakte ik een saucijsje en had ik nog een klein potje rode kool opgewarmd. Ik vond de groente zo weinig, dus dan vullen we het aan met wat anders.

Nacho salade

nacho salade

Kenneth stuurde mij een filmpje van een nacho salade die hij had gevonden op TikTok. Super leuk, maar ook uitdagend, want hij was in het Duits. Dus ik besloot mijn versie op de nacho salade van haar te maken en hem ook te filmen. Iets langer dan een TikTok, maar ik vond hem wel heel leuk! Het verschil zijn de stappen, zij serveert een aantal dingen koud en ik warm. Nu moet ik wel alvast als disclaimer geven het bord dat ik in het filmpje opmaak is van Kenneth, die van mij had geen geraspte kaas. Die miste ik trouwens ook niet, zo was hij ook heerlijk.

Wortelpuree met een varkenshaasje en zelfgemaakte jus

We hadden weer voor 3 dagen Hello Fresh besteld. Op woensdagavond bezorgen ze de doos en dan ga ik er de dagen erna mee aan de slag. Donderdag maakte ik deze wortelpuree, heel goed vergelijkbaar met hutspot/wortel stamppot met een varkenshaasje uit de oven, sugar snaps en een zelfgemaakte jus. Heel erg lekker!

Met deze kortingscode krijg je €25,- korting op je eerste box. Ik krijg hierdoor weer €20,- korting op mijn volgende box. Geen spon of samenwerking, gewoon een kortingscode die ik kan delen via mijn account.

Krieltjessalade met mediterrane kip

nacho salade

Voor vrijdag plande ik de krieltjessalade in. Een hele lekkere en makkelijke salade met natuurlijk krieltjes, stukjes tomaat, stukjes komkommer, mais en een heel fijn gesnipperd rood uitje. En daarbij kwamen dan nog de plakes mediterrane kip. Echt een hele lekkere salade, ook voor in de zomer.

Tuna melts met zure room en mais

En het gerecht waar ik me het meest op had verheugd.. Deze tuna melts met een salade! Super makkelijk om te maken. Blikje tonijn op olie, gesnipperde rode ui, mais, tomaat en eigenlijk zure room. Maar die vergat ik er doorheen te mengen. Op een ciabatta broodje in de oven en daarover wat geraspte cheddar. Echt top! En daarbij een frisse salade met een dressing. Voor ons had ik prima nog een soepje vooraf kunnen maken, maar goed, nu namen we een groter toetje.

Zondag bestelden we een maandmenu bij ons favoriete sushi restaurant Momoya. Een mix van nasi, bami, kip, biefblokjes en groente. Met daarnaast nog 18 stukjes sushi. Heerlijk! Wat stond er bij jullie op het menu?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via InstagramFacebook of Pinterest!

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: