0   14
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Bij Zus’ avondeten #5 knoflookrijst fan en een balans weekje

knoflookrijst

De afgelopen week was een balans weekje, niet in de zin dat we alleen maar gezonde keuzes maakten. Het was een balans tussen gekookt, opgewarmd en besteld. Knoflookrijst, moussaka en diepvriespizza! Lees je mee?

Indische andijviestamppot

Toen ik dit recept voorbij zag komen op Lekker en Simpel wist ik het meteen. Dit wilde ik proberen! De balletjes met wat stroperige saus deed mij denken aan de Japanse balletjes die papa wel eens maakt. Een van mijn absolute favorieten. Maandag ging ik met het recept aan de slag. De pittige ingrediënten halveerde ik en daarmee werd het recept voor ons zeer geslaagd.

Knoflookrijst met broccoli en gehaktballetjes

knoflookrijst

Ik had een groot pakje rundergehakt uitgelegd voor de gehaktballetjes bij de andijviestamppot. Het recept gaf aan dat ik de helft van het bakje nodig had, dus besloot ik met de andere helft gehaktballetjes te maken en die te kruiden met gyros kruiden. Dinsdag maakte ik er knoflookrijst bij (een recept van Hello Fresh, stap 2 in de link) en broccoli. Heerlijk! Die knoflookrijst is trouwens heel simpel; knoflook in wat boter fruiten, vervolgens basmatirijst en groentebouillon erbij en dan 10 minuten laten koken en 10 minuten laten staan.

Kipschnitzel met kerrie aardappelpartjes en witlof

Woensdag hield ik het simpel. Ik had bij de Jumbo aardappelpartjes met kerrie kruiden gevonden, dus die probeerden we woensdag uit. Samen met witlof die ik had gestoofd/gebakken met honing en een kip krokant schnitzel. Het was lekker, maar de aardappelpartjes koop ik niet meer. Die bleken voor ons doen wel heel erg te branden.

Frietjes met friet ei en een frikadel

Kenneth vroeg mij donderdag of we niet weer eens halve haan konden halen en dan met frietjes erbij. Nu had ik niet zoveel trek in een halve haan, dus besloot ik het gewoon bij de frituur te gaan halen. Wel die vlak bij Kevin en Jill, want van die frituur zijn de frietjes zó lekker en die puntzak maakt het feest toch echt compleet. Ik nam er friet ei bij, iets Venlo’s. Een soort bitterbal gevuld met één, in z’n geheel, gekookt ei en daaromheen een soort ragout. Erg lekker in ieder geval. Omdat het de eerste keer was dat ik dit probeerde nam ik er voor de zekerheid ook een frikadel bij. Dot joppie saus op de frietjes en het was top!

Nasi met saté en kroepoek

knoflookrijst nasi

Mijn planning liep qua avondeten in de loop van de week een beetje in de soep, dus maakte ik vrijdag weer iets wat wel op de planning stond! Een lekkere portie nasi met saté stokjes van pap, satésaus uit een potje en kroepoek. Altijd goed.

Moussaka met rijst, frietjes en een salade

knoflookrijst moussaka

Zaterdag hadden we afgesproken om bij pap en mam te gaan eten. We zouden eigenlijk sushi bestellen, maar uiteindelijk werd het Grieks. Ik koos voor moussaka, super lekker. En daarbij kregen we frietjes, rijst en salade. Toen we vorig jaar gingen eten bij het restaurant kreeg ik volgens mij de helft van de bak aan moussaka, dus ik was positief verrast door de hoeveelheid die we kregen. Ik had minder verwacht! Als toetje bestelde Kenneth nog sushi. Dus uiteindelijk hebben we toch nog wat sushi gehad!

Goulashsoep met een pizza Hawaii

En toen was het zondag! De planning was soep met pannenkoeken, maar ik begon pas laat aan het eten. We hadden nog diepvriespizza’s in de diepvries, dus werd het een Hawaii pizza uit de oven en goulash soep. Heel simpel, maar lekker.

En dat was ons avondeten van afgelopen week! Heb jij wel eens knoflookrijst gemaakt?

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via Instagram, Facebook of Pinterest!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    februari 12, 2021 / 6:42 pm

    knoflookrijst wordt hier niet gegeten, maar er is ook gefermenteerde look (zwarte look). Moet ook heel lekker zijn, maar niet zo stinken. Rozemarijn & Thijm verkoopt deze. Ik heb er een boekje van gelezen, maar opa “nee” . Voor mij hoeft het ook niet. Kelly, jij hebt genoeg zorg over het eten en weet het lekker te maken, geweldig. Fijne avond, groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: