2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Bij Zus’ avondeten #6 van aardappelpartjes tot risotto

Bij Zus’ avondeten #6 van aardappelpartjes tot risotto

Het is eindelijk weer tijd voor een ‘Ons avondeten’! Het is alweer even geleden en daardoor is dit een extra lange versie. 18 gerechten waardoor je hopelijk geïnspireerd raakt. Van Mexicaanse rijstschotel en zelfgemaakte Foe Yung Hai tot aardappelpartjes, een shoarma quiche en Hello Fresh gerechten.

Wortelstamppot met rookworst

Bij de Jumbo hadden ze een tijdje geleden een fijne aanbieding met wortelstamppot/ hutspotgroente. Deze maakte ik op een maandag klaar op een manier die ik had geleerd via Hello Fresh. Dus met wat kookvocht van de aardappelen en knoflook, peper en zout als kruiden. Erg lekker. Daarnaast warmde ik een rookworst op. Die valt hier altijd in de smaak.

Kippensoep en pannenkoeken

Ik had weer zin in pannenkoeken, dus die maakte ik met een lekker soepje erbij. Dit keer een kippensoep uit blik. Ik had nog zoveel potten soep staan dat me dat net zo makkelijk leek.

Röstis met wokgroente en een boomstammetje

aardappelpartjes

Iets wat ik ook altijd lekker en makkelijk vind om te maken zijn wokgroente met iets van aardappel en vlees. Zo heb je tenminste weer een variatie aan groente op en die teriyaki saus is natuurlijk altijd goed. Dit keer bakte ik rösti’s in de oven af en hadden we een boomstammetje ernaast. De saus die je ziet is Joppie saus. Ik zit weer in een periode dat ik daar gek op ben.

Gyros met een restje frietjes en pitabroodjes

shoarma

Ook had ik een tijd geleden gyros meegenomen bij de Jumbo. Ik vond het wel weer tijd om die op te bakken. Dat deed ik tezamen met een uitje en 2 paprika’s. Vooral voor dat extra vleugje groente, maar ook omdat het lekker is. Daarbij bakte ik in de oven een restje frietjes uit de diepvries. We hadden pitabroodjes met sla en knoflooksaus en natuurlijk ook nog wat komkommer.

Broccoli stamppot en een gehaktstaaf

Broccoli stamppot heb ik een keer ontdekt met een kaartje bij de Nationale Postcode Loterij boodschappenkaart. Erg lekker en super simpel te maken. Daarbij bakte ik dit keer een gehaktstaaf en wat ui. Met de ui en het overgebleven vocht maakte ik nog een jus. Dat ging alleen niet zoals gehoopt, want ik had de maïzena er zo bij gedaan. Moet je dus echt niet doen.

Mexicaanse rijstschotel 2.0

Het recept voor deze Mexicaanse rijstschotel staat sinds vorig jaar op Bij Zus. Een toevallige uitvinding toen ik niet genoeg wraps in de kast had. Nu had ik nog wat sla en komkommer over, dus besloot ik er een soort kapsalon van te maken. Of eigenlijk meer een dikke knipoog ernaar. In plaats van een salade als bijgerecht strooide ik het nu over de Mexicaanse rijstschotel. Wat knoflooksaus en chilisaus erover en het was echt top. Een leuke ontdekking!

Frietjes met een friet ei en een kipcorn

aardappelpartjes

Voor Valentijnsdag “kookte” Kenneth. Hij haalde voor ons frietjes bij de frituur aan de andere kant van het dorp. Echt een ontdekking! We vinden de frietjes daar erg lekker, de portie is top en ik vind het zo leuk dat ze het in een puntzak doen. Als snack nam ik de friet ei en een kipcorn. Dat laatste was echt heel lang geleden. Ik heb in ieder geval zitten smullen.

Aardappelpartjes met een gehaktschnitzel en spruitjes

aardappelpartjes

Op deze maandag hield ik het avondeten weer simpel. We aten aardappelpartjes met knoflook en tijm van de Lidl. Zo’n bakje wat je de oven in kan schuiven. Heel handig. En daarnaast kookte ik spruitjes en bakte ik een gehaktschnitzel. Ideaal als je pas laat begint met koken en liever een Netflix serie kijkt.

Rijst met foe yung hai en saté

Jill en Kevin kwamen bij ons saté eten en Jill en ik hadden bedacht om er zelf foe yung hai bij te maken. Mijn idee was met een simpel Conimex pakje, maar Jill vond een recept van oma. Ik ben altijd in voor een kookchallenge, dus we gingen er mee aan de slag. Het was even wat werk, maar het was ook super lekker. Daarbij aten we basmati rijst, zoetzure komkommer, kroepoek en de saté die we nog hadden van pap.

Aardappelpartjes met erwtjes worteltjes en een kip krokant schnitzel

aardappelpartjes

Ik had woensdag zin in gebakken aardappeltjes, maar dan ook echt zelfgemaakte. Dus ik kookte eerst een aantal aardappelen 10 minuten voor en vervolgens bakte ik ze gaar in een koekenpan. Ik strooide er o.a. wat witte peper op, omdat de zwarte peper op was. Dat bleek niet de slimste zet, want het brandde goed op de tong. Weer een leer! En de vorm had toch wel wat weg van aardappelpartjes, maar dat geeft niks. Ik kookte er in ieder geval erwtjes worteltjes bij en ik bakte een kipkrokant schnitzel.

Gerookte kip salade met pitabroodjes vissticks

shoarma quiche

Als je Kenneth het avondeten laat verzinnen komen de meest bijzondere ideeën naar boven. En zo geschiedde dat we pitabroodjes aten met remouladesaus en vissticks erin. En daarnaast hadden we allebei een maaltijdsalade. Dit was de gerookte kip salade van de Plus. En ik moet zeggen, het was een lekkere maaltijd. Misschien een beetje gek, maar zoals je weet zijn we daar altijd voor in!

Pizza mozzarella met ananas

Deze pizza was een aangename avondmaaltijd na een ochtend en middag knokken op het werk. Het was de dag dat ik 6 tassen post had en 2 tassen pakjes. Ik was gesloopt en ik wilde eigenlijk heel graag nog even naar Roermond toe. Dus bakte de pizzeria voor ons een pizza. Ik had pizza mozzarella met extra ananas. Heerlijk!

Groentesoep met beschuit en stokbrood kruidenboter

shoarma quiche

Dit was de meest simpele maaltijd van afgelopen maand. We aten groentesoep met een beschuitje en een stokbroodje met kruidenboter uit de oven. Ik deelde het op mijn Instagram stories en ik kwam erachter dat dit dus niet super normaal is. Eet jij wel eens een beschuitje in de soep?

Indische andijviestamppot

aardappelpartjes

Ze hadden bij de Jumbo stamppotaardappelen en andijvie in de aanbieding. Ik heb hier nog een grote pot sambal en chilisaus staan. Tel die 4 dingen bij elkaar op en je hebt de Indische andijviestamppot van Lekker en Simpel. Ik ben oprecht fan van dit recept, of ja eigenlijk van bijna al hun recepten!

Shoarma quiche met salade

shoarma quiche

Zo aten we een dag later weer een recept van Lekker en Simpel. Dit keer de shoarma quiche met een geïmproviseerde salade. De quiche was echt super lekker en voor mijn doen ook eigenlijk heel goed gelukt. De salade was daarentegen lekker, maar niet zo spannend. Het was gewoon ijsbergsla met een blikje mais, wat mayonaise en ketchup. Ik had even over het hoofd gezien dat het lekker was om er een salade bij te maken. Oeps!

Fish and chips met erwtjes en broccoli

aardappelpartjes

Ik was vergeten om de Hello Fresh box te pauzeren. Niet heel erg handig. Zeker niet als je dan 3 gerechten krijgt met een kooktijd van 45 tot 55 minuten. Toen ik donderdag thuis kwam van Roermond, zoals altijd erg laat, had het ook geen zin meer om dik een uur in de keuken te staan. Ik pakte de zak fish and chips van de Lidl uit de diepvries en warmde die op in de oven. Kookte wat erwtjes en broccoli uit diepvries, remoulade erbij en klaar! Prima maaltijd, maar niet helemaal de bedoeling.

Vegetarische moussaka met knoflookbrood

De bedoeling was deze vegetarische moussaka van Hello Fresh. Een moussaka met spliterwten, courgette, aubergine, gezeefde tomaten en kruiden. Ik was heel benieuwd naar of we dit zouden waarderen, maar niet geschoten is altijd mis. Dus ik ging aan de slag! En we waren allebei positief verrast. Het was echt een lekker gerecht! Een die ik denk ik gauw nog eens zal maken.

Risotto met venkel en varkensworst

Ook een gerecht waar ik niet direct om stond te springen was de risotto die we hadden gekregen. Het was veel werk en we zijn allebei niet de grootste fans van risotto. Of ja, als ik het met zo’n Knorr wereldgerecht maak gaat het ook gewoon regelmatig mis. Maar Kenneth zegt altijd dat we het gewoon moeten proberen en als we het niet lekker vinden maken we wat anders. Dus met die insteek ging ik zaterdagavond aan de slag. En we waren allebei enorm verrast! Het was ontzettend lekker. Buiten de venkel en het soort worst zaten er eigenlijk helemaal geen gekke dingen in die ik zelden tot nooit in huis heb. Geen wijn of iets dergelijks. En het was echt geslaagd.

Zondag bestelden we wat en koos ik voor een dürüm döner met frietjes. Dat had ik al lang niet meer gehad! En verder mist er nog een gerecht, maar ik weet niet precies wat. Achja, ik hoop dat je met deze 18 ideeën vooruit kan! De recepten die ik heb gemaakt staan zoals altijd weer gelinkt. En mocht je nu ook eens Hello Fresh willen proberen, #nospon, dan kun je met deze link €25,- korting krijgen op je eerste box. En dan krijg ik €20,- korting op mijn volgende. Smakelijk eten!

Ik zou het heel leuk vinden als je Bij Zus ook komt volgen via Instagram, Facebook of Pinterest!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    maart 5, 2021 / 8:19 am

    Kelly, zo kom je er zelf nog eens achter, hoe vaak je bezig bent met het klaarmaken van het eten. Het zag er weer goed verzorgd en gevarieerd uit. Het zonnetje schijnt weer, maar het is nog heel koud, fijne dag en tot morgenvroeg! groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: