2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Bij Zus naar Engeland| Een hele dag Brighton

brighton

Het is al zaterdag, lieve help, wat gaat de tijd snel! Vrijdag de 13e hebben we volledig besteed in Brighton. Welgeteld waren we 10,5 uur daar. Een mooie dag met snuffelen in de straten en genieten van de pier.

De ochtend begon weer vroeg voor mij. Hoe het komt weet ik niet, maar ik ben steeds vroeg wakker. Ik begon de dag met even bellen met mama. We waren aan het appen, maar ik dacht, waarom niet gewoon even bellen. Daarna besloot ik de douche eens uit te testen. En hij werd goedgekeurd, geen koud water en geen slappe straal. Het was net alsof je nek werd gemasseerd. Kenneth en Jill stonden daarna op en maakte zich klaar voor de dag. We aten ons ontbijtje en ik schreef het radio dagboek af. Om vervolgens gauw te vertrekken naar Brighton!

A Brighton day

Rond 11 uur waren we volgens mij in Brighton en kon de pret beginnen. We liepen eerst naar het verste punt. Dat was Oliver’s Brighton. Met een tussenstop bij Waterstones, want daar kunnen we niet voorbij zonder binnen te kijken haha. Jill wilde graag bij Oliver nog een poppetje halen. En die lag er gelukkig nog! Het is ook geen straf om in die winkel te komen. Het is er magisch en dat is altijd leuk om te zien.

Na ons bezoek bij Oliver liepen we ook nog een grote blok om. We zochten iets om te eten, maar konden het niet echt vinden. Er lagen meer dan genoeg zaakjes, maar het trok ons niet echt. Uiteindelijk belandden we bij de Subway. En dat was maar goed ook, want honger kwam echt wel even om de hoek kijken haha. Na het eten liepen we terug richting het hartje van de stad. Ik wilde graag bij de Topshop kijken, dus daar gingen we heen. En toen ontdekten we achter de Topshop een groot winkelcentrum. Heel gaaf, een soort  Blue Water in het klein. We snuffelden veel, maar kochten niks.

Na het winkelcentrum wandelden we richting het water om vervolgens naar de Lanes te gaan. In de Lanes wilden we even ergens zitten en iets drinken/eten. Uiteindelijk kwamen we bij een thee huisje uit. Daar namen Kenneth en ik naast het drinken scones met clotted cream en jam. Jill nam een hele smeuïge brownie. Ik realiseerde me ondertussen dat ik graag bij de Tk Maxx wilde kijken. Dus na onze pauze liepen we daar heen. Daarna liepen we de hele winkelstraat nog af. Om vervolgens terug te lopen naar de boulevard en daar even te gaan zitten.

The Pier

Na het even rusten liepen we over de boulevard naar de pier. Op sommige plaatsen was live muziek waar we even bleven staan om te kijken. Het is zo tof om te zien hoe creatief en open Brighton is. Een heerlijke plaats. Uiteindelijke belandden we op de pier waar Kenneth en Jill zich uitleefden op de spelletjes. En we maakten wat foto’s. Daarna was het etenstijd. We hadden al eerder op de dag besloten dat we bij JB’s American diner wilden eten. En dat was een goede keus. Het eten was heerlijk! Ik nam de Betty Boop pancakes, een goede keus. Als we er nog een keer gaan eten deze vakantie wil ik denk ik de hotdog proberen.

Na het eten wandelden we terug naar de pier. We genoten van het uitzicht, het kijken naar attracties en ik amuseerde me met mijn camera. Zonsondergang geeft altijd toffe plaatjes.

En we hadden als doel om de pier bij zonsondergang op de foto te zetten. Ook daarin slaagden we gelukkig! Uiteindelijk besloten we volgens mij rond 10 uur terug te gaan naar de auto. Op het strand was een bioscoop opgezet, super tof om te zien! Dus we bleven nog heel even staan en daarna gingen we terug naar Hastings.

In Hastings stopten we nog even bij de amusementshal, want we wilden weten tot hoe laat hij nou open was. Dat bleek 11 uur, dus iets voor 11 liepen we pas weer naar buiten. Uiteraard was er voor het appartement geen plek om te parkeren, dus dat was even puzzelen. Maar het lukte uiteindelijk. En daarna was ik blij dat we terug waren. Even afschakelen en toen naar bed!

Het was weer een mooie dag in ons favoriete plaatsje. Vandaag gaan we Watford om een magische middag/avond te beleven. Tot morgen en een fijn weekend!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. Sacha
  juli 14, 2018 / 11:45 am

  Wat een leuke plaats Brighton! Ben nog niet zo vaak in Engeland geweest. Met school naar Londen, 1 keer 1 dag naar Londen en 5 dagen naar Manchester/Liverpool. Vond het er zooo leuk! Wil ibeslist vaker naar Engeland!

 2. oma
  juli 14, 2018 / 12:07 pm

  dat Brighton zoveel te bieden had, wist ik niet. Mooi omschreven, zo genieten we mee. Jullie
  komen zo wel aan jullie trekken, heel fijn! Zo’n weekje is ook wat kort, maar doordat jullie de tijd zo goed benutten, doen en zien jullie meer dan iemand die 10 dagen gaat. Een magische dag verder, een knuffel voor alle drie met de groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: